Dá sa hodnotiť kvalita učiteľov?

25. feb 2023

Ide samozrejme o subjektívne hodnotenie, no možno učiteľov hodnotiť a tieto recenzie zverejňovať na internete?

katka0123
25. feb 2023

Myslim, ze nie. Pritom lekari na nete maju hodnotenia ... google recenzie.

zuzana76
25. feb 2023

ak ide o vysokoskolskeho ucitela, tak ano https://www.portalvs.sk/sk/rating?from=menu2

autor
25. feb 2023

@zuzana76 Ide o učiteľov všetkých typov škôl. Je legálne zverejňovať recenzie na internete? Čo si o tom myslíte? Ste za alebo proti?

zuzana76
25. feb 2023

@autor som proti, ja tiez nehodnotim vodica, predavacku atd.. ak chcem pochvalim, pripadne napisem kladne vyjadrenie na vedenie, ci zamestnavatela, ja tie recenzie beriem s rezervou, aj na lekarov, kolkokrat tam bola hrozna recenzia a nase vysetrenie dopadlo dobre, takze je to subjektivne a ci je to legalne, no neviem, to by sa mal vyjadrit pravnik, kazdopadne, ktokolvek moze napisat aj cokolvek zle, staci, ze dotycnu osobu nemusi, ziarlivost, nesebakritickost, atd...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nanka3
25. feb 2023

nie, ako si to predstavujes? ty chces hodnotit ucitela z pozicie ako rodic, ci ako ziak? hodnotit pracu ucitelov ma pravo len vedenie skoly (riaditel, zastupkyne)..... a to sa aj deje...... si predstav, ze by tvoju prácu hodnotil nie tvoj nadriadený, ale nadriadený z inej sekcie..... a info o tom ako pracujes mu poskytne tvoj spolupracovnik.... zda sa ti to okej?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana76
25. feb 2023

@elizabet173 popripade dieta dostane opodstatnenu poznamku a bum jej tam zle hodnotenie ucitelke, ze si vobec dovolila

hailey1
26. feb 2023

A este co by ste nechceli 😂 ake ty mas parametre na hodnotenie ucitela - si vystudovana metodicka, didakticka, co si? Kazdy ucitel ma svojich nadriadenych a tym za zodpoveda. Si externy clovek, ktory dovnutra vidi max cez oci svojho dietata, co je, vo vacsine pripadov, skreslene. Ty si hodnot pracu svojich podriadenych.

autor
26. feb 2023

@hailey1 Ty tu nevyskakuj. Precitaj si otazku. To vobec nie je o mne.

bazarik456
26. feb 2023

Moja mladšia sestra chodí na VŠ a na konci každého semestra dostanú anonymný dotazník, kde vyberú ktoré mali predmety a kto ich učil a môžu napísať hodnotenie, čo sa im páčilo a nepáčilo a čo by zmenili, prístup učiteľa, či im stačili termíny skúšok, či zvládali odovzdávať zadania. Učiteľov si potom predvolá vedenie a dajú im feedback a skonzultujú s nimi či bola kritika oprávená a príp. zmeny. Mali jedného vyučujúceho, ktorý robil iba ústne skúšky bez svedkov a pustil iba 1 človeka na každom termíne a nemal žiadne kritéria hodnotenia, proste ako sa vyspal tak hodnotil a spravodlivosti sa dovolať nedalo, dokonca niektorých študentov tam vyslovene ponižoval a trápil aj 2 hodiny a skúšku im nedal, po zlých hodnoteniach ho riešilo vedenie a skúška sa zmenila na písomnú a študentom ju musí ukazovať obodovanú, takže za mňa je to super, ale teda na internete sa to nezverejňuje, riešia si to len vrámci školy.

zuzanockamt
26. feb 2023

Existuje rebríček škôl podľa istých kritérií, nedávno vybehol aktuálny, môžeš si pozrieť.
Viem si predstaviť aj hodnotenie učiteľov, ale od odborníkov, a nie od anonymných matiek (stačí mi vzorka z tejto siete 🤦).