Ahojte. Potrebovala by som radu. Môžem si otvoriť živnosť aj keď nie som vyučená cukrarka? Hoc rada pečiem, ale viem že toto je remeselná živnosť a na tú treba mať aj školu. Dá sa to nejako? Nebudem si predsa robiť teraz strednú školu, keď ju už mám dávno za sebou 😉
no a predpokladám že úrad práce veľmi takéto kurzy neprepláca, ja za neho 400 EUR isto nedám. A prax dva roky? Na nervy toto. Ale hlavne je že akokoľvek sa snažíte po materskej či rodičovskej vrátiť do práce, nikto Vám to neuľahčí.
@lucia0001 no ona platila okolo 600 euro veru tuším. Ale či preplaca urad práce takyto kurz veru netuším. Asi lepšie len doma si pri vyrábať 🤔
@zuzinapipina kurz alebo teda vyucny papier mat musis ale pokial viem tak prax nie 🙂
@mala_bodka neviem naisto, môže byt. Kamosma vsak pracuje v cukrarni, lebo bez praxe(pri kurze) musi mat dva roky. Ked by mala skolu, nemusi mat tusim prax.
@lucia0001 potrebujes najprv rekvalifikacny kurz a potom este skusku o uplnej odbornej sposobilost (vtedy netreba 2 roc. prax) ... ja som si to robila vo Zvolene na Podborke a stalo to dokopy okolo tych 500€ .... kurz trval 3 mesiace, potom bola skuska teoreticka a prakticka ... po rekvalifikacii sa hlasis na tu druhu skusku, tu sme mali v januari ... cize asi 5 mesiacov ti to zaberie
@lucia0001 nemusis mať ani školu ani prax ak budeš mať zodpovedneho zastupcu so splnenymi poziadavkami.
@katarinamarkova no áno, len to treba vyrobiť aj na toho zodpovedného vedúceho.
@dzejsik skúsim sa na úrade opýtať či ho vedia nejako preplatiť, ak vôbec
ale ďakujem dievčatá za každú jednu radu.
@lucia0001 čo vyrobiť?
@katarinamarkova myslím plat
potrebujes mat rekvalifikacny kurz, riesila som nieco podobne... cukrarsky som videla za 580eur, ale nemusis to uhradzat naraz,.. ten kurz trva cca par mesiacov, a mozes ho uhradit v splatkach. ja som si tak robila kuchara.
@dzejsik dobrý deň, mohla by som sa spýtať ako vyzerala odborná skúška ? Ďakujem
@veronikab99 dopredu ste si vytiahli, čo budete na skúšku piecť a to doniesli (bolo treba vedieť výrobný postup), napísal sa test a potom jedna otázka ústne
@lucia0001 ak dobre viem, kamoška si tiež chce otvoriť,musis mat cukrársky kurz a potom 2 ročnú prax niekde. Ak sa mýlim, tak ma 🙏🏻 opravte.