S mužom pracujeme v bratislavskom VW už niekoľko rokov. Muž berie covid tak všelijak, opatrenia viac menej dodržiava no ja mám z toho panicky strach. Už nám na to zomrel kolega niečo cez 50rokov, firma vyvesila čiernu zástavu ale závod funguje. Celkovo je aktívnych 150cca chorých ľudí a nič sa nerobí je im to jedno. Mám strach o zdravie mám strach chodiť do práce mladí ľudia na to kašľu a ruska majú iba na ranných zmenách inak nič. Vedenie nás berie iba ako kusy a nie ako ľudí a hlavná je výroba a nie životy a zdravie. Čo by ste robili na mojom mieste? Na PN ísť nemôžem platíme hypotéku. Ak mi neporadite aspoň som sa vyrozprávala lebo už neviem čo mám robiť keď to kľudne roznášajú po závode ale aj po veľkej časti BA ☹️ mám strach že sa to neskončí dobre.
@klarissa25 to si jej poradila...úplne od veci...👎
@deti95060810 a čo jej poradíš ty ?? Bojí sa, tak bud nech odíte alebo robí....
Aj moj robi vo vw... Tiez hovori ze je otazka casu, kedy sa nakazi...
Hadam sa to polepsi teraz, ked ich musia kazde 2t testovat...
Ako myslis 150 aktivnych ludi? Ze su pozitivni a su izolovani doma, alebo ze chodia do prace?
Nakazit sa mohli v rodine, v obchode, alebo hocikde inde, nemuselo sa to sirit v praci. Ty sa chran najlepsie ako vies a ak niekto nariadenia nedodrziava, tak mas pravo upozornit na to.
ja odporucam len poriadne sa chranit, rusko neskladat, nejest v miestnosti, kde jedia ini ludia, pravidelne si umyvat ruky, ked ides z prace vsetko oblecenie vymen za ciste....Inak dost divne, ze pozitivnych nechaju pracovat...kludne mozes niekam zavolat, nech pridu na kontrolu
aj môj muž robí vo WV a prišiel domov nakazený, teraz sme všetci doma v karanténe. Už je to však OK
Nemáme Ti čo poradiť keď na PN ísť nemôžeš. Môžeme Ti poradiť skúsiť si nájsť inú prácu.... Ale ani iným spoločnostiam sa Covid nevyhýba, takže zas až taká výhra by to nebola (v tomto smere). Čo môžeš urobiť je začať od seba - naozaj poctivo nosiť rúško, vymeniť ho na smene aj viackrát, dodržiavať hygienu, používať často dezinfekciu a nezgrupovať sa s kolegovcami. A ešte poprosiť muža aby to bral viac vážne a snažil sa aj on o to čo som písala vyššie.
Myslíš si, že infikovaní sú len vo VW? Ľudia s koronou sú už uolne všade, aj v obchodoch, aj v autobusoch, aj v lekárni, .... žiadna firma nemôže vedieť či sú všetci jej zamestnanci úplne zdravi
Ak je to pre teba nezvládnuteľná situácia, daj sa vypísať, ak mas teda ochotnu doktorku.
Inak u nás v paneláku viacerí pracujú vo VW ale nikto nespomínal že by zomrel nejaký pán na covid
🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Posilnuj imunitu a dodrziavaj opatrenia.Na PN nemozes ist co budes na PN pol roka?vypoved nedas, tak jedine brat zivot ako ide.Tvoj strach Ti k nicomu nepomoze co by si povedala, ak by si pracovala v nemocnici, v obchode?na to kolko ludi ma VW slusne percento umrtnosti.Zdravy clovek s dobrou imunitou, ktory sportuje, zdravo sa stravuje ma velku sancu mat len mierny covid.Hlavne nocne smeny oslabuju imunitu.Kolega mohol mat xy inych pridruzenych chorob.Nic si nepomozes aj v obchode , brane kde byvss moze byt clovek, ktory je chory ani o tom nevie.Najhorsia smrt je z vystrasenia tak pozitivne🙂
@deti95060810 Prečo? Má pravdu.
@klarissa25 Ona nič, iba bude kritizovať iných.
Infikovani su v rovnakej percentualnej miere aj v inych prevadzkach a firmach. Na par tisicovu firmu ich to proste muselo trafit tiez. A ano, na covid sa aj zomiera, bohuzial aj u nas v blizkom okoli podlahli dvaja ludia a vek nemali vysoky. Prave preto treba mat pred covidom respekt, dodrziavat opatrenia a brat veci na podporu imunity uz preventivne... ak to nejako moc prezivas, psycholog je riesenie.
A čo má podľa teba VW robiť? Zavrieť na rok?
@asia83 to je už len rada daj výpoveď ...ako keby inde nebolo dosť chorých ľudí... V každej prevádzke, v každom družstve, v každej firme sa niekto nájde kto má Coronu...To má každý dať výpoveď? A čo ďálej... účty bude platiť z čoho... ak chorí chodia do práce tak treba upozorniť na situáciu kompetentných.... 😉 aj keď neviem ako je to možné keď u nás v škole každé ráno všetkým merajú teplotu...
@deti95060810 no ale keď sa jej tak veľmi nepáči? A má takú paniku? Jediná vec co pomôže je ak bude doma... A teplotu vôbec nemusíš mať a covid mat mozes... Čiže to meranie je podľa mňa fakt minimálna pomoc.
tak daj výpoved, čo by niektorí dali za to mať teraz pracu.... a ked je niekto pozítívny tak je asi v karantene nie??