Dobrý večer u nás v potravinách bolo zistené dosť veľké manko a bolo nám povedané že to musíme zaplatiť ! Stretli ste sa s tým niekto? Ako postupovať? Ďakujem
Neviem ako postupovať ale viackrát som počula od známych co robia v jednote toto iste, ze manko islo z ich vreciek
Áno presne manko ide v jednote z vrecka zamestnancov ak je to už nad určitý tolerovaný limit
Ano v Jednote nad normomanko platia zamestnanci zbytok a to podľa počtu odpracovaných hodín a výšky hodinovej mzdy, vedúci a zastupcovia dvojnasobok, pri veľkom manku predavačky čo je pre nich výhodnejšie, buď prepočtom, alebo priemerom hrubéj mzdy za tri mesiace spätne
@rihana12331 ano. Aj my sme mali v marci inv... Tiez sme mali veľké manko :( museli sme to platiť. Našťastie sa dalo dohodnúť na splátky.
@edithp a vyhrážali sa Vám políciou nakoľko sme to odmietli zaplatiť kvôli tomu lebo neodpisovala tovar dokonca nám dali do mínusu fóliu do ktorej balíme šunku
@rihana12331 nie..ale viem, ze kolegyňa u nás pracovala cca 3. Mesiace a dali jej zaplatiť rovnaku sumu ako nám, co sme tam boli cez 2 roky... Ona odmietla a nic jej nemohli. Dokonca jej riaditeľ povedal, ze každá sme mali právny nárok odmietnuť to zaplatiť a podpísať niečo... Takze aj ty máš pravny nárok odmietnuť.
Pokial sa manko odmieta platiť, dává sa to k pravnemu vymáhaniu a keď sa nedohodnete tak na súd, Pokial mate nejake podozrenie vždy to rieši ešte invenatiracná komisia, ktorá ešte všetko prešeturje a niekedy část Macka aj odpusťí, záleží ktora je to Coop Jednota
@rihana12331 aj u nás to tak bolo, dokonca všetko ešte aj sáčky do mínusu na pečivo a zeleninu...proste odflaknuta inv, a my sme to mali platiť....mate nárok na to odmietnuť, ak ste nepodpisovali hmotnú zodpovednost
Zeny nezartujte. To vam vazne daju preplacat sacky a folie? Ved to je hrozne. 😠
@rihana12331 pracujem v jednote a hneď pri nástupe som so zmluvou podpisovala hmotnú zodpovednosť. Určite to mate aj vy takto. A keď vzniklo manko ide to na úkor zamestnancov. Bohužiaľ je to tak. Jedine ešte raz opakovať inventúru, ale s inými inventurnikmi
Aj v Cba to iste!
Boze, ked toto citam je mi na grc!! Mam obchod a v zivote som nic nedala predavacke zaplatit. Este aj ked rozbila slowtellu sme ju smarili do kosa a odpisali zo skladu. Pride mi to otrasne, ved tie predavacky maju par 100eur a este im stahuju.
Na jednej strane chapem - je to znizovanie kradnutia, ale proste je to total hnus. Najma ak ide o nezvladnutu inventuru.
@edithp No nie je to tak.. ked ste mali podpísanú hmotnú zodpovednosť,tak ju mohli aj kľudne zalozat za to na súde. To je jedno,ako dlho tam robila.
@rihana12331 zaplatíte, podpísali ste hmotnú zodpovednosť
@oblecenie99 vidíte, nemohli jej nic...mozno sa zľakli. Lebo my sme sa na to odvolávali, ze je zle spravená inv, manko za necelý rok viac než 10 000 to sa nám nezdalo... My sme platili cez 1000 e a ona co tam robila 3"m tak jej dali zaplatiť tak isto... Takze sa na to ohradila, ze nepodpíše nič, lebo nesúhlasi s výsledkom inv, a je to nespravodlive... Riaditeľ jej povedal, ze dobre, ze má na to právny nárok nepodpísat, zatiaľ jej nič neprišlo, žiadny postih nic... Podla mna sa s ňou nebudu ani zaoberať. Uz sme tam mali niekoľko krát inšpektorát, lebo tam nepoznajú žiadne zákony, nic....
Ahoj, pri podpise zmluvy podpisujes aj zodpovednosť za schodok, resp. manko, teda hmotnú zodpovednosť.....ak je po inventúre dokázané manko, musi sa doplatiť
Zväčša maju predajne "normamanko", je to suma predpokladaná, ktora pokryje drobné krádeže v predajni...