Caute baby som tu nova,a s priatelom by sme chceli zacat podnikat aj vieme s cim uz len by som potrebovala nejake dobre rady comu sa vyhnut a co treba okolo toho robit. Dakujem pekny dniik
Chceli by sme zacat podnikat v zahradkarstve,vies kosacky,pily oblecenie a proste vsetko okolo zahradky a co k tomu patri.
Tak nech sa darí.
A vies mi nejako poradit?
Co treba vsetko na zaciatku vybavit na urade a ci mi poskytnu peniaze na podnikanie hned alebo musim cakat a ak neuspejem ci to treba vratit,ja mam veeela otazok hehe
@jaja93 si nezamestnaná ? Na dotáciu sa čaká minimálne 3 mesiace a ano vracia sa príspevok ked nesplníš podmienky resp jeho alikvótna časť
Ano ano momentalne som nezamestnana ale priatel ma pracu,keby som bola zamestnana a chcem prerusit pracu a zacat podnikat aj tak cakam 3 mesiace?
Musíš byt na úrade Prace minimálne 3 mesiace. Aspoň pred par rokmi to tak bolo, najlepsie je asi zájsť priamo na úrad.
Hmm...aj tak ti dakujem za info. Vies bojime sa trochu ci to vyjde ci nie..ale dnes risk je zisk..
@jaja93 to som si vravela tiež. A tak som vracal úradu 2000 EUR lebo mi neuzali riadne zaplatené odvody lebo bla bla 🙂 ale držím palce.
Ach...tak teraz mam chrobaka v hlave :-/ .. Vzdy vidim tie negativa . na zaciatok chce kopec penazk len tie nesu
@jaja93 tiež som brala dotáciu, ale zastihla som tie lahšie podmienky.Záleží v akom kraji bývaš, neviem posúdiť či sa uchytíš, ale osobne by som do tej dotácie nešla. tam je presne stanovené na čo ju môžeš využiť. tovar za to nakupovať nemôžeš. Ked som si ju brala ja, tak vedela som do čoho idem.
Ach...cele zle
Dakujeem
Nechcem ťa odrádzať.ani mudrovat,to nie...ale podnikanie je veľká drina,mame mmnt okolo 30 zamestnancov..kosačky,pily...neviem,netrufam si zhodnotiť,ci to pôjde..pokiaľ na okolí nebudete mať konkurenciu...poviem ti tak,ze niekedy je na tom človek,ktory je zamestnaný plus aj manželka a majú sa lepšie,ako podnikateľ...podnikáme vyse 10rokov
@jaja93 ahoj, tak v prvom rade, kosačka a píly sa nekupujú každý deň, ani každý mesiac. Potom záhradkárske potreby sú sezónny tovar, v zime nepredáš bohviečo, okrem stromčekov pred vianocami. Takže, rozhodne by som rozšírila ponuku napr. o servis (ak sa v tom priateľ vyzná) a možno nejaké dekorácie, živé kvety, kytice, ikebany...lebo fakt si neviem predstaviť, čo budete predávať v zime.
ahoj, v akej oblasti? ked budem vediet poradím ...