Čo znamená pojem sviatok - absencia platená?

2. dec 2024

Ahojte otázka v nadpise je presne to ,čo si prosím vysvetliť.
Prvý krát sa mi to zjavilo v dochádzke na deň 24.12.2024.
Nikdy v živote som tento pojem v dochádzke nemala a netuším ,čo to je. Vie mi to niekto prosím vysvetliť?
Ďakujem

biba_18
2. dec 2024

už bolo 24.12? 😲 od kedy pracuješ?

gelifil
2. dec 2024

co na tom nerozumies? sviatok...plateny

elanor
2. dec 2024

24.12. - platena absencia. Absencia . nebudes v praci, lebo je sviatok, ale mas to zaplatene, preto abs. platena

autor
2. dec 2024

@biba_18 ahoj pracujem tam už pár rokov ale 1x som videla takýto pojem ,čo to je? Trocha som sa zľakla toho slová abs.platená. Nikdy som nič také nevidela a neviem to nikde nájsť 😄 asi vyzerám ako blbá ale je to niečo nové 😄

autor
2. dec 2024

@elanor ďakujem za vysvetlenie. Pre mňa bolo vždy slovo absencia ,že proste nebudem v robote a je to ako neplatené voľno 😄 alebo také niečo 😄

biba_18
2. dec 2024

@elanor a prečo to nemala doteraz? napr. 1.11? autorka, to si bola v práci?

autor
2. dec 2024

@biba_18 nie nebola som v práci 1.11 a práve to,že som to nikdy doteraz v dochádzke nemala. Až teraz 1x. Preto sa pýtam čo to je. V živote som tento pojem nevidela.

biba_18
2. dec 2024

možno vám menili sw na dochádzku ...

elanor
2. dec 2024

@biba_18 to sa musi pytat u nej v robote. Ako to mam ja vediet?
Staci, ze zmenili system na dochadzku, a doteraz to mali znacene inak, a teraz sa to znaci tak, napriklad

autor
2. dec 2024

@elanor spýtam sa určite. Aj som písala kolegyni ,len písala som večer a neuvedomila som si,že asi mala voľno 🥴 tak ma to teraz mrzí ,že som ju otravovala večer. Len celý deň som nebola na mobile ,šla som si prekontrolovať dochádzku na predposledný týždeň, či už nie je ,aby som sa vedela zariadiť a dneska mám taký deň blbec ešte k tomu ,nejak sa mi všetko motalo,nevedela som kde mi hlava stojí 🥴 mám také zvláštne obdobie plné zmätku 🥴 určite sa nato spýtam keď budem v robote. 🙏 Chcela som len vedieť či niekto s tým nemá skúsenosti,lebo predsalen aj v robote veľa krát nie je nato čas alebo zabudnem 🫠 ale ďakujem za odpovede 🙏

ikonica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
negymama
3. dec 2024

slovo absencia, znamena po slovensky "nepritomnost" , nic viac nic menej.
Moze to byt hocijaka nepritomnost, nie len v praci ci v skole, napr. "u pacienta badat absenciu citov. Politik XY ma absenciu morálky... "

nepritomnost moze byt nespravedlnena, neplatena...napr. nepridem do prace a neohlasim ani dovolenku ani chorobu ci iny dovod /pohreb atd./
Pracovnik moze vybrat aj neplatene volno, ak potrebuju dlhsiu dobu nebyt v praci a nema na to dostatok dovolenky.

platene nepritomnosti v praci su dovolenky, PN- ky, OCR, navsteva lekara - do nejakeho limitu , potom statne sviatkz, pohreb, svadba a ine.

netreba sa bat cudzich slov, staci si vygooglit ich vyznam.

kathhii
5. dec 2024

Kolegyni sa muselo dobre čkat😀.
Toto som mala pravidelne, minimálne 2-3 ľudia mesačne mali nejaký "problém" z dochádzkou 😀😀😀. Všetko bolo ok, len im to bolo treba vysvetliť.😀