Čo zahŕňa brutto plat?

3. okt 2023

ahojte
ak je niekde uvedeny plat brutto, to je fixny plat bez ohladu na pocet pracovnych dni?
napr. ked ma mesiac 20 dni a ked ma mesiac 22 praconych dni, ten plat je stale fixny ci ako to funguje?
dakujem za odpoved, vopred.

vanilkovazmrzka
3. okt 2023

Ked je to mesacny plat, tak je to plat za mesiac. Bez ohladu na to, kolko ma dni.

autor
3. okt 2023
stellarstar
3. okt 2023

Len rátať musíš to čo naozaj dostaneš

mk1111111111
3. okt 2023

Plat je zhruba rovnaky, nezavisle od poctu dni.. Odrataju Ti poistne a dan zo mzdy. To bude potom netto-cisty plat, co dostanes. K tomu este patri stravne, nevieme, ci mas narok, kolko hodin denne budes robit a ako Ti budu prispievat na stravu, tak stravne podla toho

autor
3. okt 2023

@mk1111111111 dakujem. premyslam co je vyhodnejsie, ci mat uvedeny plat za hod alebo rovno brutto na PZ? ( lebo teraz mam uvedeny plat za hodinu a plati ma podla poctu odrobenych hodin - niekedy mam nadcas)

autor
3. okt 2023

brutto za mesiac samozrejme, teda mesacny prijem...

mk1111111111
3. okt 2023

K tomu sa tazko vyjadruje, ked nevieme, kolko v mesiaci odrobis, ci robit pravidelne 8h, ci nepravidelne. Spocitaj hodiny za rok, co si myslis, ze odrobis a potom brutto plat za rok a porovnaj, co je viac. A dovolenku mas ako? To Ti ako preplacaju, ak Ta platia od odrobenej hodiny?