Čo všetko sa ráta do podpory?

crazy55555
1. jún 2017

V praci mi predlzovali zmluvu uz druhy krat,prvy krat na 9 mesiacov a teraz na 2 mesiace,cize od dna nastupu do prace az do konca jula 2017 budem mat odrobene dokopy 1 rok a 11 mesiacov tzn.ze mi bude chybat mesiac do podpory.....chcem sa spytat,ci uz niektora z vas ma s tym skusenosti,vraj sa daju tie dni ktore mi budu chybat ,odkupit na zdravotnej poistovni ,tym padom mi vznikne narok na podporu....Ako to je? A co vsetko sa rata do podpory? Vraj aj marodka sa do toho pocita...a OCR tiez ?

monicka144
1. jún 2017

No ak sa nemýlim, tak sa ti ráta normálne aj marodka aj očrka a všetky tieto veci lebo aby si mala nárok na podporu musíš mať odrobené dva roky ale nie je určený presný počet dní, ktorý si mala byť reálne v práci. Proste ak si bola dva roky niekde zamestnaná tak by si mala mať nárok na podporu ale neviem ako to bude s tým mesiacom. Ja som nepočula nič o žiadnom "vykupovaní" od poisťovne a ak by to aj išlo tak to podľa mňa bude nejaká vyššia suma

carrot_apple
1. jún 2017

@crazy55555 a predtým si nepracovala? Neplatila si si poistenie v nezamestnanosti?Inak podľa zákona ak ti už dvakrát predĺžili prac.pomer už ti musia dať trvalý a tým pádom budeš pracovať aj ten mesiac a hádam aj viac...

carrot_apple
1. jún 2017

@crazy55555 zavolaj si do sociálnej poisťovne, že keď si PN, že či máš platené poistenie v nezamestnanosti,mne sa zdá, že nie.

crazy55555
autor
2. jún 2017

Predtym som bola na materskej a oni to tam väcsinou tak robia ze chlapom davaju na neurcito a zeny väcsinou prepustia aby im memuseli dat na neurcito pretoze pri vypovedi by uz museli davat odstupne....je to na hlavu ale je to tak :( a nezaujima ich ze kazdemu chyba aj par dni do podpory

carrot_apple
4. jún 2017

@crazy55555 tých pár dní do podpory si môžeš ako nezamestnaná zaplatiť pomocou dobrovoľného poistenia do soc.poisťovne,hneď po výpovedi