V praci mi predlzovali zmluvu uz druhy krat,prvy krat na 9 mesiacov a teraz na 2 mesiace,cize od dna nastupu do prace az do konca jula 2017 budem mat odrobene dokopy 1 rok a 11 mesiacov tzn.ze mi bude chybat mesiac do podpory.....chcem sa spytat,ci uz niektora z vas ma s tym skusenosti,vraj sa daju tie dni ktore mi budu chybat ,odkupit na zdravotnej poistovni ,tym padom mi vznikne narok na podporu....Ako to je? A co vsetko sa rata do podpory? Vraj aj marodka sa do toho pocita...a OCR tiez ?
@crazy55555 a predtým si nepracovala? Neplatila si si poistenie v nezamestnanosti?Inak podľa zákona ak ti už dvakrát predĺžili prac.pomer už ti musia dať trvalý a tým pádom budeš pracovať aj ten mesiac a hádam aj viac...
@crazy55555 zavolaj si do sociálnej poisťovne, že keď si PN, že či máš platené poistenie v nezamestnanosti,mne sa zdá, že nie.
Predtym som bola na materskej a oni to tam väcsinou tak robia ze chlapom davaju na neurcito a zeny väcsinou prepustia aby im memuseli dat na neurcito pretoze pri vypovedi by uz museli davat odstupne....je to na hlavu ale je to tak :( a nezaujima ich ze kazdemu chyba aj par dni do podpory
@crazy55555 tých pár dní do podpory si môžeš ako nezamestnaná zaplatiť pomocou dobrovoľného poistenia do soc.poisťovne,hneď po výpovedi
No ak sa nemýlim, tak sa ti ráta normálne aj marodka aj očrka a všetky tieto veci lebo aby si mala nárok na podporu musíš mať odrobené dva roky ale nie je určený presný počet dní, ktorý si mala byť reálne v práci. Proste ak si bola dva roky niekde zamestnaná tak by si mala mať nárok na podporu ale neviem ako to bude s tým mesiacom. Ja som nepočula nič o žiadnom "vykupovaní" od poisťovne a ak by to aj išlo tak to podľa mňa bude nejaká vyššia suma