Dobrý deň. Ako postupovať a čo všetko je potrebné pre otvorenie maloobchodu s potravinami? Nemáte niekto skúsenosť? Ďakujem
Obchod musi splnat hygienicke standardy, napriklad vaha na maso a druha vaha na zeleninu atd., tvoji zamestnanci musia mat hygienicke minimum, ty musis mat tiez hygienicky standart, zalozenie zivnosti, e-kasu atd.
to nema podla mna perspektivu, v mojom okoli takmer kazde male potraviny uz skrachovali, prip. prisli namiesto nich ine a aj tie su uz prec.
ked sa to navyse da objednat aj online a kazdy preferuje skor nakup vo vacsom obchode, kde je skoro vsetko pod 1 strechou.
dokonca som zachytila spravu, ze konci siet malych potravin Zabka a budu sa menit na Tesco Expres (aj zabka je vlastne tesco)
Drzim palce,ale pokial si nevies zistit, co potrebujes na otvorenie prevadzky,dost pochybujem,ze dokazes rozbehnut obchod...potom sa budes priebezne pytat tu🙈 vsak😁.
mrkni sa tu https://uspesne-podnikanie.sk/co-potrebujete-pr... a financne treba ratat na tovar cez 10 000e za prvy zavoz.
mnoho veci zalezi od toho ake potraviny chces predavat a taktiez aj od velkosti priestorov, a potom rataj aj s vydavkami ako je vypracovanie haccp, bozp, pokladnicny system a podobne
Ako pisu baby, aj u nas v okoli sa male potraviny nikdy dlhsie neudrzia, najskor to skusaju vypomoct si aj ako pobocky zasielkovne, Slovak parcel, DPD, len aby si trocha privyrobili, ale nakoniec vzdy aj tak zaniknu. Musela by si ponukat nieco, co inde nemaju, pretoze dnes uz kazdy nakupuje vo velkych retazcoch, ktorym male obchodiky nemozu cenami konkurovat. V blizkej dedine uz mal 1 obchodik behom dvoch rokov 3 majitelov a vzdy skrachovali a pritom v dedine nie je ziadny iny obchod. LUdia tam vacsinou kupovali len pecivo, vsetko ostatne nakupuju v meste v Kauflande a Lidli. Obchod potom predaval stare veci s konciacou zarukou, rychlo sa to rozkriklo, nikto tam uz potom ozaj nekupil nic, lebo vedel, ze to bude stare. Musela by si predavat nieco, koli comu by tam ludia isli, nie len klasicke potraviny, to by nebolo ziskove. Ani ked by boli priestory tvoje a nemusela by si za ne platit. A v prvom rade, musis mat aspon mensie parkovisko pred obchodom, dnes uz kazdy ide na nakup autom a radsej ludia nakupuju tam, kde nie je problem zaparkovat, lebo trzbu ti robia velke tyzdnove nakupy, nie par rozkov a 1 mlieko v sietovke, co si nejaka babicka odbehne peso kupit😒
@lubmar tak veru a dokonca uz aj tie zasielkovne, dpd, alza,.. ze odberne miesto - ani to uz netreba, uz ma kazdy z tychto obchodov vlastne boxy, prip. napriklad martinus vyuziva alzabox
@tundra samozrejme že viem. Internet je toho plný. Ja sa tu pýtam skúsených ľudí ktorý majú skúsenosti a nie tých ktorý mrhajú 30 sekúnd svojho života na bezvýznamný komentár. 🙂
Ja som slusne napisal moj nazor🤗
neber to ako vlastnu kritiku, ber to ako kritiku napadu. U nas je lek jeden takyto obchod a aj to uz len preto ze majitelka je uz na dochodku. Ak by z toho mala žiť tak neprezije
Ani to neskúšaj