Manžel chodí na kamióne a nebudú mať prácu asi dva mesiace kde dostane viac peňazí na OCR alebo PN? Koľko percent z hrubej mzdy to asi je?
Ocr je 55 percent z hrubej mzdy, PN je prvé 3 dní 25percent a ďalšie 55percent, prvých 10 ju hradí zamestnávateľ potom sociálna poisťovňa. Ale co viem, na PN nechcú vypisovať.
@andreagartnerova očr je od prvého dňa 55 percent takže očr aj tak výhodnejšia? Ci?
Ocr je rozhodne jednoduchsie vybavit, kedze to cele preplaca socialna poistovna
ak mate dieta do 10 rokov tak OCR je vyhodnejsia.. lebo je od prveho dna 55% a bude sa predlzovat... nebude platna len 10 dni
Ahojte, prosím vás, ako postupovať, ak máme malinké bábätko, som na MD. Priatel pracuje v Nemecku, zostal doma. Ocr mu nevystavia, lebo dieťa nie je v RL zatiaľ písané na neho, som len čerstvo po rozvode. Má syna z prvého vzťahu, ale nežije s nami v domácnosti.
PN mu dr nevystavia, ocr na mňa mu tiež nechcú dať, lebo nie sme manželmi.
Ako to teda je v tom vztahovom prípade??
Na čo má nárok? Ak nemôže vycestovať?
Môj gynekológ mu vystavil potvrdenie ako ocr, že som neschopná sa postarať o dieťa, musí on, ale neuznali mu to, lebo tam nie je manželka, ale družka.
Kto máte skúsenosť, poraďte...
Ďakujem
@alenkay7 prečo blbá??? Vie co znamená OCR? Tak si to prelož a porozmýšľaj, či nebola tvoja odpoveď trochu blba😉
M
@maciatkolulu máš pravdu viem že očr nie len na dieťa ale dlhodobú očr ti nevystavia, len na deti sa to vzťahuje.
Ja len teda neviem na ako dlho budú predlžovať OČR. Teraz síce hovoria že dokedy budú zavreté školy ale aby to nezmenili zrazu...
@tosomja
×× na teba si Očr nemoze dat, nie ste manzelia.
×× Ak by bol v RL - očr na dieta len ak je nemocne, nie očr na zaklade karantenneho opatrenia.
×× OČR na starsie dieta (jeho) - ak nema viacej ako 10+364dni, tak je to mozne, ak jeho matka nie je s nim na OČR. Avsak dieta by malo byt asi u vas po dobu katantenneho opatrenia.
×× riesenia, avsak ci je to ok z moralneho hladiska - nech ide k lekarovi, ze ho boli napriklad chrbat a da sa na PN - lekar mu nema ako dokazat, ze ho neboli
@andreagartnerova No ale kvoli korona je to inak s PN.
@veronikaszabova To nie je pravda. Nemusíš byt manželka.😉
@veronikaszabova Ako som napísala. Právny status družka neexistuje. Ano môže mať OCR na partnerku ak ziju v spoločnej domácnosti ako aj paragraf.
@evittam a ako ju teda moze osetrovat?
"Druzka" nie, ale ako? Osoba v rovnakej domacnosti?
@evittam 👍 pisali sme rovnako 🙂
Dakujem za objasnenie
A na to nie je nejake to ine tlacivo? Ale tak aspon ze to je takto, ja som zvedava ako bude tato cela situacia pokracovat
@veronikaszabova inak tento mytus by som rada vyvratila, lekar si velmi dobre vie posudit ci ho boli a neboli, len to vacsinou necha tak. Ja osobny by som aktualne fiktivnu PN nevystavila.
@evittam ako? Lebo doktor nevypisuje aspoň u nás iba z vážneho dôvodu, majú 30-40telefonatov denne, co sa chcú ľudia vypísať kvôli korone.
@andreagartnerova No tak nijako.
Pn nedavaju veru len tak, mna ako tehotnu nechceli dat na pn ani gynekolog a ani obvodna na bolavy chrbat ktory ma realne boli. Takze tak.
Je finančne výhodnejšie čerpať dovolenku alebo byť na pandemickej PN, ak som prišla do kontaktu s pozitívnou osobou? Je to pre mňa dôležité, lebo si plánujem vziať hypotéku, aby som si neznížila príjem pred schvaľovaním hypotéky.
@alenkay7?????