Čo treba vybaviť pri nástupe do práce z úradu práce?

maruska.s
21. dec 2016

Viete mi prosím niekto poradiť, čo všetko treba vybaviť, keď nastupujem do práce? Zamestnaná som zatiaľ nebola, bola som na UPSVaR-e.
Vopred ďakujem za rady...🙂

zuzadula
21. dec 2016

Na UPSVaR treba doručiť podpísanú kópiu pracovnej zmluvy. Osobne, poštou, elektronicky. Podľa potreby. Ale len ak si evidovaná na úrade, lebo píšeš, že si bola evidovaná. Týka sa to len uchádzačov, ktorí uzatvorili zmluvu počas evidencie. Ak si mala aj nejaké dohody, tak bude treba ešte doložiť príjmy. Ak nie, tak ti úrad do 30 dní zašle rozhodnutei o vyradení z evidencie, s ktorým zájdeš na zdravotnú poisťovňu, aby ukočili obdobie, keď si bola vedená ako poistenec štátu.

janci05
21. dec 2016

Len si daj pozor na to, že tú pracovnú zmluvu musíš doniesť na úrad práce do 3 pracovných dní od podpisu.

maruska.s
autor
21. dec 2016

@zuzadula Dakujem velmi pekne, stale som evidovana na UPSVaRe.

maruska.s
autor
21. dec 2016

@janci05 Dakujem za radu. 😉

janci05
21. dec 2016

@maruska.s za máličko.

safranca15
21. dec 2016

@janci05 ja som ju na 7 den od podpisu doniesla lebo som volala s tou co ma mala nastarosti a povedala ze mozem to aj neskor doniest ze najneskor na 10 den

janci05
21. dec 2016

@safranca15 Záleží veľa na prístupe poradcu. Ak chce silou mocou buzerovať, tak ťa bude uháňať a nič ti neprepáči. Našťastie to nebol môj prípad. Ono všeobecne sa berie, že ak si evidovaný na ÚP, tak akúkoľvek zmenu, napri. maródku, OČR... musíš hlásiť do 8 kalendárnych dní. Každopádne, treba čo najskôr ísť na úrad a doniesť to tam.

maruska.s
autor
21. dec 2016

@safranca15 tiez si myslim, že veľa záleží od toho, kto ťa má na starosti...nájde sa tam aj pár ochotných ľudí...

zuzadula
23. dec 2016

v tomto prípade je klient aj pracovník viazaný zákonom. Ten hovorí, že doklad rozhodný pre vedenie v evidencie má klient doložiť do 8 kalendárnych dní.

maruska.s
autor
23. dec 2016

@zuzadula super, dakujem velmi pekne. A prajem pokojne a pozehnane Vianoce 😉

zuzadula
23. dec 2016

@maruska.s
Ďakujem.. podobne 🙂