Čo treba na otvorenie voľnočasovej aktivity pre detičky?

28. nov 2023

Chcela by som si otvoriť niečo ako voľnočasový krúžok (mimo MŠ a ZŠ), v rámci poobedňajších hodín pre deti vo veku 4-6 rokov so zameraním na hry a pohyb.

Predstavujem si to tak, že kto bude chcieť privezie dieťa (vopred telefonicky nahlási) na cca hodinku, možno so vstupným 2€? Bolo by 1x do týždňa v kultúrnom dome.

Je to len vízia, zaujima ma či to musí byť nejako legislatívne ošetrené, alebo len si idem po rady, možno budete vedieť ako niečo také funguje.

Som inak učiteľka MŠ na materskej dovolenke.

lelelienka
29. nov 2023

Tak uplne na zaciatok prenajat si miestnost a spravit zivnost a vybavit zalezitosti s tym suvisiace.

autor
29. nov 2023

@lelelienka
Treba na to aj živnost?

lelelienka
29. nov 2023

Samozrejme, ved je to podnikanie 🙂

mandymoore123
29. nov 2023

Neviem či by to šlo ale možno to zastrešiť ako OZ . Na tie voľnočasové aktivity. Potom je možné darovať aj2percenta počas roka na chod aktivít. Potom by netrebalo zakladať živnosť. A možno by pomohlo aj mesto

lelelienka
29. nov 2023

@mandymoore123 neriesim ci by to slo alebo nie, to neviem, pozor ale - obcianske zdruzenie moze prijimat 2% az 2 roky od vzniku (ak by vzniklo v 2023 tak az v 2025)

saxana000
29. nov 2023

Mozno by to zastresila obec ako byva klub dochodcov tak by ste fungovali ako detske centrum.so vstipnjm na dobrovolnej baze ktore bude.pouzite akoze na energie a.prenajom miestnosti.alebo nejak podobne.ak chces pytat regulerne vstupne je to proste zarobkova cinnost a na to treba.opravnenie na podnikanie obavam sa ze odvody ta potom vidu viac ako zarobis.
.sadni si so starostom a preberte moznosti.

Bezne sa chodi do kulturakov cvicit joga alebo zumba a tie baby to tiez asi nerobia uplne zadarmo.ale keby prisla.teta z danoveho bol by pruser tak kolektivna zhoda zeniciek byva ze ak by sa niekto pytal tak sa vybera na prenajom priestoru od ktoreho je samozrejme riadne spisana.
Zmluva o prenajme s pevne stanovenou sumou tyzdenne.mesacne.polrocne.rocne ...

autor
29. nov 2023

@saxana000 takze myslite že keby to poriešim so starostom vyhla by som sa tomu zakladať si živnosť? Kľudne by som dala dobrovoľne vstupné.. ja to nechcem robit pre peniaze, skor pre vlastnú potrebu sebarealizácie

saxana000
29. nov 2023

Urcite ak.je to.normalny mlady clovek tak tento napad privita a rad.poskytne priestor.a zeny sa.tiez.
.isto potesia ze maju kam prist s detmi..ak tam mate stareho paprdu sance padaju ale skusit mozes..pripadne by ta mohol zamestnat ako externistku alebo obecnu pracovnicku ak.su v obci financie ale to uz sme velmi daleko.
Najlepsie sa s nim stretnut predniest navrh a pytat sa na moznosti.