Kolegyna ide na pohovor do MVO - mimovladka - treti sektor. Nevie co na seba, rizmysla, ze si oblecie nieco ine ako nohavicovy kostym, lebo vsak ide do mimovladky, praca bude akcna, vela v terene, chce ist v rifliach, ja jej hovorim, ze nech neblbne, prvy dojem a kontakt je proste vzdy oficialny a k tomu jednoducho patri kostym a topanky na opatku
Baby co robite pohovory ci pracujete v mimovladkach, poradte
dakujeme
@pribinak máš pravdu, nech neblbne, síce na pohovory do MVO nechodím, ale sem tam sa zúčastňujem stretnutí a meetingov atď a .... normálne sa tam baby obliekajú (strašné niečo)...aj do kostýmov ...🙂 ...
PS: pohovor je pohovor ... ale, ak chce silou mocou rifle, tak OK...ešte stále sú v kurze ...
@pribinak v prvom rade by bolo fajn vedieť, o aké miesto sa uchádza. Ak sa od nej budú vyžadovať reprezentatívne schopnosti, mala by sa vedieť reprezentatívne obliecť. Resp. primerane k tomu, pred kým bude reprezentovať (niekto môže brať ako reprezentáciu aj kontakt s bezdomovcami...). Ak bude v teréne, tak asi nebude kľúčové byť reprezentatívne oblečená, ale budú sa vyžadovať iné kvality. A tie by sa mali zisťovať na pohovore.
@worker_falcon bude v terene pracovat s rodinami chorych deti, nebude to stretavanie sa na nejakej vyssej urovni a bude akurat tak prezentovat tu organizaciu a jej sluzby, ale pohovor je podla mna vysoko formalne stretnutie a asi rifle nie aj ked je to mala organizacia
@pribinak jej prácou bude komunikovanie? tak to je čistá reprezentácia a na pohovor by mala prísť slušne oblečená. Nie ako na ples, ale tak normálne slušne. kostým je ideálny.
Tak kostým to byť nemusí, ale slušné nohavice by mohla mať. Ja by som si rifle neobliekla na žiadny pohovor a to ich mám plnú skriňu. A k tomu nejakú blúzu. Ale tiež si myslím, že by sa mala obliecť primerane pozícii. Hlavne nech sa vyškiera od ucha k uchu.
nemusi to byt hned kostym a opatky, dnesna moda umoznuje velke mnozstvo kombinacii "slusackeho" oblecenia, napr. nohavice a bluzka/kosela, sukna a bluzka/kosela alebo saty. rifle určite nie.
Minimálne slušné nohavice a blúzku/top, plus elegantné topánky, decentný make up. Do ležérnejšieho sa človek vždy vie v rámci pracovnej úlohy dať, to zamestnávateľ pochopí, avšak elegantné formálne oblečenie nevie každý nahodiť. Možno okrem tých rodín bude chodiť aj vybavovať veci do inštitúcií či organizácií a tam sa treba obliecť v business štýle.
@namornicka no ved, uz asi upustila od rifli, lebo je to aj tu vacsinovy nazor
Ja myslím, že kamarátka má čiastočne aj pravdu s tým, že by mala na prvý dojem pôsobiť ako človek vhodný do terénu, aby ju hneď nezaradili, že prišla panička do kancelárie (nič v zlom) 🙂 Možno nie hneď rifle, ale ležérna elegancia, ako už baby vyššie písali.
@pribinak ja som bola na poslednom pohovore v tmavomodrych rifliach, koseli a pulovri na pracu v administrative predaja - a vzali ma... myslim, ze ak to je praca do terenu, tak ked si da rifle, nemyslim, ze zrovna derave, vytahane, ci vysuchane, ale normalne, slusne - tmave. tak preco nie. k tomu topanky na nizkom opätku, vhodne do terenu, ale nie bagandze. nejaku slusnu bluzku ci koselu a pulover ci sako... sportovo-elegantne, vhodne do kanclu aj do terenu.
Myslim, ze v rifliach nesli na pohovor ani len moji kolegovia - programatori 😉 Ktori inak behaju v trickach s kadejakymi postavickami z pocitacovych hier a pod. 😀
Podla mna tiez, na oficialny pohovor slusnejsie oblecenie. Ked sa neciti dobre v kostymceku, tak nech si ho neoblieka. Bude nesvoja, bude to poznat.
Ja na 99% nosim tiez rifle, ale na pohovor som sla v sukni a bluzke, ved sef najvacsi sedel oproti mne v obleku... 😉
@pribinak no urcite slusne, vzdy treba slusne prist. Moj muz nikdy v zivote do prace nesiel v obleku, ale na pohovor isiel. Ja ked som nastupila do prace, tak v prvy den som mala stretnutie s nadriadenymi a potom o dve hodiny sa islo do "terenu". Takze som prisla v lodickach, sukni... isla som na stretnutie a potom som sa prezliekala do rifli a tenisiek, lebo sa islo do terenu.
Podla mna, treba prist slusne - lodicky su tiez na mieste i sukna.
urcite slusne nohavice alebo aj suknu, pekny svetrik, bluzku, nemusi mat sako. a v dnesne j dobe je tolko topanok aj na bizkom opatku krasnych, ved nemusi mat hned stekle.
hups ze podpadkoch, ospravedlnujem sa za preklep 😉
Je úplne jedno kam sa ide na pohovor, jednoducho žena musí ísť slušne a elegantne. Tzn. Nohavice, blúzka, sako, lodičky. Prípadne verzia so sukňou.
Nieco pro vladne, pro EU (tricko s napisom I love Merkel), nieco s USA/Izrael/utecenci pozitivne ladenou tematikou, a pod 😀 😀 😀
@pribinak ak by ju napriek inym kvalitam vylucili kvoli rifliam, tak ta mimovladka a ludia v nej za moc nestoja .. fakt je nieco ine korporatne miesto kde musi clovek prejst najprv cez viac ci menej pripecenych ludi z personalneho ktori dbaju hlavne na nepodstatne veci a ine je ked je to terenna praca. Aj kominar asi nejde na pohovor v obleku 🙂
V nohavicovom kostyme by som na pohovor uz v zivote nesla, to je nahorsie mozne zenske oblecenie, da sa byt slusne obleceny aj bez tohto priserneho kusku satnika 🙂
Ak chce normalny kompromis, tak sukna kludne aj alternativnejsia a nejaky pekny top/sveter.
@pribinak kostym je do mimovladky trocu nevhodny, pokial sa neuchadza o riaditelsku stolicku. Rifle - ak su triezve, tmavsie, neroztrhane, tak uuuplne v pohode! myslim to vazne. V MVO nie je na skodu, ak clovek prezentuje svoju originalitu, ale takym triezvym sposobom, nie ako do cirkusu. Provladne statusy a pod su trochu silene a mozu posobit vtieravo, ale pokial je to niekoho neochvejny svetonazor s ktorym zaspava i vstava, tak ok. Ide aj o to, ze pracovne prostredie v MVO nie je take skrobene, je tam vacsia pohoda a priatelskejsia atmosfera, takze v kostyme tam clovek naozaj moze vyzerat skrobene a nezapadnut. Tu neplatia tie vseobecne "pohovorove" pravidla 😉
niečo mimo-riadne 😀