Čo si obliecť na pohovor?

11. máj 2023

Brat sa chystá na pohovor do servisu na prijímacieho technika a nevie, čo si obliecť. Neporadite? Pohovorovat ho bude majitel (je to menší autoservis), čiže žiadne obleky u zamestnancov. Čo zvolit, aby to nebolo moc?

hradnapani
11. máj 2023

(tmavsie) rifle bez dier a vysuchania, kosela, jednofarebny tensi pulover - to je take neutralne oblecenie, neurazi, ale ani neposobi honosne.

lila1988
11. máj 2023

@hradnapani Môže byt aj len košela bez kravaty. Ten sveter mi príde staromódny pre starších, on bude asi mladší, nie?
Ja by som možno dala slušnejšie gate, nie rifle.

hradnapani
11. máj 2023

@lila1988 myslim, ze kravata je v tejto sfere zbytocna (v malom servise - mozno v nejakom honosnom drahom servise by si nasla svoje miesto).

bluka2
11. máj 2023

Nech si da nejake svoje lepsie oblecenie, oblubene kusky v ktorych sa citi dobre a to bude ok

hradnapani
11. máj 2023

@lila1988 zavisi, co si pod tym svetrom/ pulovrom predstavujeme. Ja nehovorim o svetri (ten mi pride vhodny na lyzovacku alebo proste na zahriatie 😀 tenky pulover je sik aj na mladych chlapoch a vie im dodat svih, len treba vybrat vhodny tvar, vystrih, farbu, ale samozrejme, musia sa v nom citit dobre. ale to len tak polemizujem, nie je nevyhnutny 🙂

anonymanonym
11. máj 2023

Tmave, cierne slusne rifle a kosela podla mna v tomto pripade uplne stacia.

tykat
11. máj 2023

Mozno aj nieco v com sa bude moct "hodit pod auto", mozno mu aj daju nieco mrknut a opravit, alebo vymenit zimne za letne.
Samu by ma zaujimalo ako taky pohovor do maleho autoservisu prebieha.

evkamotka
11. máj 2023

Slusne rifle a kosela

autor
12. máj 2023

Nakoniec sa nestihol prezliect, takze išiel polo sveter a rifle.
@tykat ukázal mu pracovisko, povedal, že vyžaduje flexibilitu, byť 30 minút pred otváračkou v servise a zostať aj dlhsie, ak je treba, čo vychadza 10 hodinový pracovný čas. Pýtal sa na skúsenosti, či robil už v dielni, či ovlada cudzi jazyk a na akej úrovni, či pozná objednávaci program, platovo to vyzerá motka, že čiastočne vyplácanie zrejme na ruku. Upozornil ho, že tam je celý deň frmol, žiadna pohoda, nad sebou videl, že by mal kameru. Proste žiaden job snov, tak sa ani nepretrhol na tom pohovore, ak by mal robiť 50 hodín tyzdenne.

luccija
12. máj 2023

Kamera je už skoro všade v servise, ale robiť 10 hodín denne každý deň?

autor
12. máj 2023

@luccija tak nie v malých servisoch hneď nad hlavou. Tak nie je problem tých 50 hodín ako to, že by nemal mat celu mzdu na papieri. To ako by mu potom tie nadčasy počítal, ktorých bude mat každý mesiac dosť.