Prosím vás neviete niekto, čo sa môže stať ak by som neoznámila v práci nástup na materskú dovolenku, prípadne by som nástup oznámila neskôr ako mesiac pred očakávaným nástupom? Totiž nastala situácia že som skončila v nemocnici a teraz sa vôbec nevie čo a ako bude, najskôr musím rátať s predčasným pôrodom a naozaj neviem čo sa v takejto situácii robí.
Keď oznamujes tehotenstvo, tak oznamujes aj predpokladaný termín pôrodu a zároveň aj nástup na MD. To je uvedené aj v tehotenskom preukaze. (keď ho trebárs máš odfotiť ako doklad gravidity)
Keď sa zmení situácia a nastane predčasný pôrod, to nie je tvoja chyba, neberie sa to, akože si to "neoznámila správne". Veď dopredu sa nedá vedieť, či nenastane nejaký problém.
Ak si uz oznamila tehotenstvo a predpokladany termin porodu, nic sa nedeje. 2x som porodila hooodne predcasne (nie 3-4tt pred terminom). Po porode som poslala zamestnavatelovi rodny list, datumom porodu som bola automaticky na md. A drzim palce nech ta predcasny porod obide 😉
Ked sa jedna o predcasny porod, tak si nic nezanedbala... tam ide o vyratany termin porodu. V praci sef vie, ze si v nemocnici, zvysok doriesite potom.