Čo sa stane, keď neoznámim nástup na materskú?

21. jún 2023

Prosím vás neviete niekto, čo sa môže stať ak by som neoznámila v práci nástup na materskú dovolenku, prípadne by som nástup oznámila neskôr ako mesiac pred očakávaným nástupom? Totiž nastala situácia že som skončila v nemocnici a teraz sa vôbec nevie čo a ako bude, najskôr musím rátať s predčasným pôrodom a naozaj neviem čo sa v takejto situácii robí.

anjelicek26
21. jún 2023

Ked sa jedna o predcasny porod, tak si nic nezanedbala... tam ide o vyratany termin porodu. V praci sef vie, ze si v nemocnici, zvysok doriesite potom.

lienka.7
21. jún 2023

@autorka trosku nechapem tvojej otázke, nakoľko pri oznamovani tehotenstva sa súčasne oznamuje predpokladaný termín pôrodu, ako aj nastup na MD. Ak je samozrejme predčasný pôrod a si PN, je to normálne. Len oznam v praci, ze si teraz hospitalizovana, nic viac nemusis.

jaskolka
21. jún 2023

Keď oznamujes tehotenstvo, tak oznamujes aj predpokladaný termín pôrodu a zároveň aj nástup na MD. To je uvedené aj v tehotenskom preukaze. (keď ho trebárs máš odfotiť ako doklad gravidity)
Keď sa zmení situácia a nastane predčasný pôrod, to nie je tvoja chyba, neberie sa to, akože si to "neoznámila správne". Veď dopredu sa nedá vedieť, či nenastane nejaký problém.

kikushaa
22. jún 2023

Ak si uz oznamila tehotenstvo a predpokladany termin porodu, nic sa nedeje. 2x som porodila hooodne predcasne (nie 3-4tt pred terminom). Po porode som poslala zamestnavatelovi rodny list, datumom porodu som bola automaticky na md. A drzim palce nech ta predcasny porod obide 😉