Vyštudovali ste to čo ste chceli, zamestnali ste sa v odbore, ktorý vás baví a robíte svoju prácu s radosťou. Máte manžela, dospelé deti, vlastné bývanie.
Čo teraz? Čo robiť so svojím životom?
Chod robiť niekde dobrovoľnícku, zameraj sa na kariéru, cestuj
Vždy je fajn mať nejaké ciele, plniť si sny, cestovať... Záleží od tvojich koníčkov a preferencií. Sú ľudia čo nemajú radi cestovanie a cvičenie napríklad, tak sa prihlásia na kurz varenia, tanca, starajú sa o psíkov z útulku formou dočasky, zapájajú sa do charity, snažia sa ďalej vzdelávať, alebo chodia na kurzy sebarozvoja. Čakať na vnúčatá ktoré môžu prísť až o 10 je skôr vyčerpávajúce.
Och, ja mam tolko konickov a zaujmov, na ktore si momentalne neviem najst cas... Prve co ma napadlo, co by som robila, kebyze som v tvojej situacii, tak by som znova zacala tancovat.
Chodim do prace, ktora ma stale bavi, mam vela konickom, ktorym sa teraz mozem viac venovat a cestujeme.
Existuje aj syndróm prázdneho hniezda
Treba mat aj iný zmysel a náplň života ako deti, lebo potom nudiaci sa rodič má vysokú tendenciu sa montovať svojim dospelým a samostatným detom do života a starať sa do veci do ktorých ho nič a sú z toho zbytočne konflikty
(Nehovorím že sa to týka teba autorka, píšem to všeobecne)
Uzivat si zivot kym sa da. A nezabudat pri tom na zadne vratka 😉
ja som si spolu s manželom zalozila vlastnu firmu, ktora je v podstate naším 3 dieťatom.. 😉.. Naše obe deti sú už dospelé, a tak sme si povedali že sa ideme venovať tomu čo nás baví ale popri deťoch kym boli malé sme sa tomu nemohli venovať.. A tak sa teraz realizujeme, baví nás to, a dokonca a čoho som sa aj troska bala že ked budeme robit spolu 24/7 či to nebude zlé, ale zistujeme že nam to takto vyhovuje, ideme spolu do prace, na ranajky, či obed,a pod..
@mmonika och, cestovať, venovala by som sa záľube, nejakej, spravila kurz, teda mám v pláne , navštviviť krajinu vysnenú... pomáhať niekomu, trebars nejakej staršej pani , skúsiť v niečom podnikať ...
Uzivat si tento stav. Mas vsetko. Uvedomujes si kolko ludi iba sniva? A ty svoj sen aj realne zijes?
Bud vdacna. Bud stastna a uzivaj si to 😉
Robila niečo pre svoje telo a duševne zdravie ( nielen fitko , ale napríklad turistika )
Spoznávala nové miesta , štáty .
Venovala sa vnúčatám , brala by som ich na výlety , predĺžené vikendy , ..
Keď si zdrava a mas na to financie , tak mas naozaj voľnú ruku .
Aj havka si mozete zabstarat - vyplni ti cas az az. A da vela lasky. A ked raz budu vnucata, budu mat psika aspon u babky a dedka 🙂
Ja osobne v case, ked mi je velmi dobre, ocakavam co sa zasa „poserie” #optimista 😂
Uzivat si vsetko co mam. Co ine by si chcela robit? Nie je povinnostou vzdy sa za niecim pachtit
@mmonika to je skvele, velmi ma to oslovilo, mate vlastne s muzom nieco, co vas asi este viac zblizilo, mate sa o com spolu nadalej bavit, riesit veci spolocne.. a prezradis aj v akej oblasti mate tu firmu? co vas oboch bavi?
@pribinak ano, poznam par zien, ktore stratili "zmysel zivota" vtedy ked im odisli deti z domu. Mali vsetko, len nevedeli co so sebou, pretoze cely zivot nemali iny zaujem iny konicek ako deti a rodina. Na seba nikdy nemali cas, ony sa obetovali a teraz su zufale, lebo ich obetu si nikto nevazi a citia sa zbytocne, bezcenne. Niet takym zenam co zavidiet, niet co zavidiet ani ich rodinam.
Vzdy sa nieco najde,ci uz doma nieco zveladovat,zahrada,cestovanie,konicky,vela sa venujeme rodine,navstevy,spolocne akcie
konicky nova vysoka ci stredna skola pohyb cestovanie dobrovolnictvo charita sutaze kvizy pomoc nudznym. vybudovanie oztka alebo vybudovanie niecoho ineho.
@radkaradix pracujeme v IT sektore, kedže manžel je programator. On sa venuje klientom v tom aby im všetko fungovalo po technickej stranke, a robí aplikacie presne na mieru klientom a ja mam na starosti komunikaciu a všetko ostatne.. A kedže je to pre mna všetko že totalne nove tak sa každy den učim nove a nove veci. Takže za mna nikdy nie je neskoro ucit sa aj totalne nove veci aj po 40-tke ..
@gladys_07 presne poznam ten pocit...
Tiez som na tom tak ze super praca, rodina, vsetko ok a vcera ma prepustili... cize konci to ze ides si hladat co si uzivat... ale mozem si hladat rovno novu pracu...
@mmonika uzasne, vazne! mate moj obdiv! 🙂 prajem vela stastia!
robím to, čo som robila doteraz. Deti sú už síce dospelé, ale moja práca a môj manžel ma stále neprestali baviť, môj dom ma stále baví, šport takisto, priatelia sú stále super, ako rodina sa máme radi. Nechápem, prečo by som si mala klásť otázky čo teraz a čo robiť so svojím životom. Žijem ho a teším sa z neho
sme tesne 40+ a máme za sebou dva roky, kedy sme si fakt užívali, cestovali a robili veci, na ktoré nebol čas, keď sme makali. Teraz ideme do nového projektu, takže zase budeme v tempe, ale už podstatne miernejšom, aby zostával čas aj na ostatné
@mmonika uf, toto obdivujem... na IT veci ja hlavu nemam vobec... pritom asi by sa zisla
@radkaradix
@katkaseiner dakujem babulky ale pevne verim že by ste to zvladli aj Vy .. mne ked muž v čase corony predstavil svoj plan bola som totalne proti, že co ja stara čo sa mam co ucit a pod.. ale potom som si povedala ideme do toho, však kedy ked nie teraz ? Aby som potom v buducnosti nebanovala . Takže zacinať v čase corony bolo fest tažke, ale o to viac sme sa do toho dali a konecne zbierame plody 😉
@tiezjedna a prezradis nam, aky novy projekt vas caka, pre inspiraciu? 🙂
@radkaradix momentalne robime eshop pre jednu fakt velmi šikovné žiena, čo predava svoj vlastne vyrobky.ten sme vo finale dokoncovaciek, takze sa spusta kazdym dnom ..
cestovať, oddychovať, užívať si život, čakať na vnúčatá...