Čo robiť, keď počas RD zrušil zamestnávateľ prevádzku?

lienok1
14. mar 2011

Dobrý deň.
Babeny,viete mi niektorá poradiť?
V súčastnosti som na RD a mala by som byť ešte rok/do 24.4.2012/. Finančná situácia mi to však nedovoľuje.
Rozhodla som sa vrátiť späť do zamestnania-ešte som zatiaľ oficiálne neoslovila zamestnávateľa.
Dozvedela som sa však, že stredisko-prevádzka sa k 1.4.2011 ruší.T.j.že zamestnávateľ so sídlom v BA ruší prevádzku, kde som pracovala /Kys.N.Mesto/-dochádzala som denne z MT cca 60km.
Zamestnanci dostali výpoveď k tomuto dátumu s výpovednou dobou 2 mesiace/ostanú doma a budú brať plat 2mesiace/,potom odstupné podľa zákona.
Mňa zatiaľ zamestnávateľ nekontaktoval, výpoveď som nedostala.
Obrátila som sa na personálne oddelenie v BA s prosbou o radu a o info, čo vlastne bude so mnou, keď som sa chcela vrátiť späť do zamestnania a teraz nemám kam.
Zatiaľ som nedostala žiadnu odpoveď.
Potrebujem príjem, zo 190€ je nemožné vyžiť. Pravdupovediac,uvítala by som tiež odstupné. Makala som pre firmu dňom-nocou celých 12 rokov.
Ako mám postupovať ďalej? Najbližšia prevádzka je vo ZV, čo je nemysliteľné cestovať.
Aké povinnosti má zamestnávateľ a aké práva mám ja v takomto prípade?
Pri každom pokuse o telef.spojenie a predebatovanie situácie s vedúcim rušenej prevádzky sa nič nedozviem-buď nemá čas, alebo mám zavolať potom, alebo to necháva na BA.
Neviem, či mám oficiálne napísať na prevádzku, že sa vraciam späť do zamestnania, a nech teda nejak konajú....alebo vyčkať, čo zamestnávateľ urobí?...hľadám si nové zamestnanie, niečo by sa rysovalo, takže by som tiež aj uvítala výpoveď.
Poradí mi niekto?

darusik7
14. mar 2011

@lienok1 ahoj..mna moj zamestnavatel pocas RD kontaktoval,ze prevadzka sa bude rusit.dostala som vypoved dohodou a odstupne..vo februari mi skoncila materska a isla som na úp..dostala som papier,ktory musi byv.zamestnavatel vyplnit,tak som mu volala a jeho ochota nemala konca kraja 😠 😠 😠 clovek robi a oni ti potom ani nejsu ochotní pomoc,lebo "oni s tebou uz nemaju o com "
nakoniec som ten papier odniesla ekonomke,tak som zvedava ci mi ho vyplni..
ja by som ho asi kontaktovala..