Dobrý večer. Často tu čítam v diskusiách, že ste na všetko samé, lebo vaši muži pracujú od rána do večera, mám pocit, že dvanástky každý deň. Môžem sa opýtať, čo robia? Lebo v mojom okolí ľudia robia len osmičky, a ak dvanástky alebo 24ky tak sú to zmeny a majú dni voľna.
Čo teda robia? Len tak pre zaujímavosť.
Ďakujem.
Moj je zivnostnik. Pracu ma hlavne od jari do jesene,musi zarabat na zimu a na cas,ked prsi,vtedy ma malo prace. Ma nakladnu dopravu a prevaza,preklada vsetko mozne. V lete zacina okolo 6 a konci casto po 19
zivnostnik, obchodnik.. nema uplne stalu pracovnu dobu, sam si moze urcit, ako bude robit a teda urcuje si to tak, aby to vyhovovalo jemu a ked boli deti male, vyhovovalo mu byt v robote cely den, aby sa prave nemusel doma s nami 'otravovat'.. takze aj tak to moze vypadat, ked niekto robi "od rana do vecera' .. navyse zo zaciatku si nedokazal ani regulovat, aby nezdvihal telefony vo volnom case, takze praca si ho nasla kedykolvek
môj robí v škole IT koordinátora na 3/4 úväzok a popri tom máme vlastnú firmu, čiže robí/me aj víkendy 🙂
Možno pracujú 8,5hod denne (8h plus obed) ale cestujú. 45min tam, 45 naspäť a už si na 10 hod.
Môj je viac doma ako v praci
Učiteľ 😄 ale nesťažujem sa, že som na všetko sama. "Zapája" sa aj on 😁
jo a este ako zivnostnik si neberie nikdy dovolenku
Môj je sbskar pracuje 14 hodín denne krátky dlhy týždeň , a vo voľnom čase ešte keď sme žili v podnájme utekal na dom makať . Ja som bola naozaj s malou 3/4 roka sama od rana od 6 do večera do 21:00 každý deň
Ma svoju firmu a predajňu takže pracovná doba 24/7 niekedy je doma napr cely utorok, niekedy ho cely víkend tri dni nevidím , lebo musí ísť do zahraničia kvôli tovaru. Takže nikdy neviem kedy bude doma je to také prekvapenie 😄 to isté keď sa zobudím a o 3 ráno rieši cez mobil čosi co nestihol cez deň 😄
Ale veľa chlapov okolo robí 12 tky a také, lekári, policajti , sused hasič
A teda samozrejme aj v noci keďže muža som nechávala vyspať 🙂 . Ale zvládli sme to . Ja stále hovorím jedno dieťa žiadne dieťa . Klobúk dole všetkým maminkám čo sú samé na dve a viac deti naozaj skladám klobúk
Advokat.Bezne robi aj cez vikendy.Na dovolenkach ma tiez vzdy pocitac so sebou a stane sa, ze musi nieco urobit.
Môj robí na živnosť, je stavbár! Takže od jari do jesene ide ráno o pol 6 a vracia sa bežne až okolo 19! Cez zimu je to slabšie, je doma častejšie ale nieje to tiež pravidlo
Moj popri robote aj podnika,takze casu ma ozaj minimum. Ja co poznam chlapov v okoli kazdy ma 2 roboty alebo ak jednu,tak ozaj od rana do vecera. Maloktory chlap robi 8 hodin denne.
Môj je rušňovodič, niekedy robí 7 hodín niekedy po sebe aj 3 dní po 10-11hod a niekedy ma aj 4 dní voľna. Nesťažujem sa ze som niektoré dni sama... A keďže robíme obaja na železnici občas sa aj týždeň nevidíme v bdelom stave, hlavne on ma poobednú a ja rannu
@len_nig presne aj my tak...muž je policajt a ked má nočnú-to si nikto "nevšimne" tak si ludia myslia, ze je veľakrat doma...
Moj je zivnostnik a tiez robi ovela castejsie viac ako klasicke osmicky. Ak makas na seba, tak makas, kym nedokoncis projekt, neuzavries problem, nedoriesis chybu, lebo nikoho nezaujima, ze tebe padla. Plus si potrebujes nadrobit dovolenky, OCRky a podobne lahodky ktore v praxi funguju uplne inak,ako by to bolo idealne.
Zivnostnik. Niektore dni je cele doma, niektore je cele prec
Môj je výťahár v Nemecku . Chodí na turnusy . A keď je doma fici 200-300- záhrada , domácnosť keď som ja v práci , vari stará sa o syna učí sa s nim . Proste zaskočí ma vo všetkom mne odľahne zas na 2 týždne chodím si v klude len do roboty nenaháňam sa . Keď ma vážnu robotu doma tak si robi svoje , vtedy ho nežiadam aby robil niečo v domácnosti . A on to tak sám od seba , sme proste rovnocenní v domácnosti .
Môj je zvárač, robí 12-tky každý deň okrem víkendov. Poznám viac mužov, ktorí takto robia alebo majú dve práce alebo firmu, čo je jasné, že to je robota od nevidím do nevidím. S deťmi som tiež bola celé dni sama, ale už som si nejak zvykla, už sú väčší, tak je to lepšie.
Lenže aj 8micka sa ti vie natiahnuť na celý deň. Prirataj pol hodinu, niekde dokonca aj povinnú hodinu na obed, cestu tam a späť 1 hodinu (môže byť aj viac). A ďalšia vec, nie v každej práci ti umožnia chodiť napr. na 6., 7. hodinu a adekvátne k tomu aj skoncit okolo tretej, stvrtej. Takže úplne v pohode môžeš aj pri 8mickach byť z domu preč celý deň.
Vyšší manažment, veľa cestuje.
Szco
Lekár
Môj stavia párty stany a montované haly. Zväčša od Vianoc (ešte začiatok decembra a vianočné trhy býva zhon) do asi marca/apríla to majú také voľnejšie, ale teda hlavne jar a leto býva o hubu, keďže chodia stavať aj na festivaly ako Pohoda, Lovestream a podobne a tam mávajú aj servis. Takže niekedy je v práci že 3 dni vkuse 😅 inak v tomto období je bežné, že robí 16 hodín denne a voľný deň má raz za 2-3 týždne.
Moj manzel je novinar, stale sleduje co sa deje vo svete, pozera rozne prejavy, diskusie, obcas odbehne urobit nejaky rozhovor. bezne pracuje 10-12 hodin denne ale vacsinou z domu.
Policajt, ale zároveň dodávam že ja nie som z tých čo je na všetko sama aj napriek tej pracovnej dobe 😊