Ahojte, chcem sa opytat na pracovnu ponuku. Nasla som pomocnu silu v kuchyni https://www.horecaadvert.com/sk/employment . Chcem si troska privyrobit, ale neviem co taka praca obnasa a ci by som ju fyzicky zvladla, lebo som troska utlejsieho vzrastu a nemam vela sily v rukach. Mohol by niekto, kto to uz robil, napisat co to obnasa? DAkujem.
@baskarepkova v inzeráte to máš napísané čo budú od teba žiadať aká bude náplň tvojej prace .
Suseda roky takto pracuje - čistí zemiaky, zeleninu, umýva, vláči ťažké hrnce, všetky tie práce, ktoré v kuchyni nikto nechce robiť...
@stela01 jaaj jemin, ešteze si napisala, mna ani nenapadlo to otvorit :D :D
Robila som ako čašníčka a pomocné sily robili takéto veci: umývanie riadov, obsluha myčky, pomáhanie a chystanie obedového menu na další deň, príprava surovín t.z. škrabanie, čistenie a pod.
@baskarepkova samozrejme čistenie upratovanie celej kuchyne .
A keď budeš pomalá budeš mat s toho celého len stresss .
super, dkaujem vam krasne 🙂 skusim poslat zivotopis na email a uvidim ako na pohovore, teda ak si ma zavolaju 🙂
Otrocina. Ja som robila v ZS , varilo sa pre 600 deti. Cistili sa zemiaky,zelenina, umyvali kotle, vlacili tazke hrnce, umyvala podlaha, no otras ....otrocina za minimalnu mzdu, vydrzala.som 2 mesiace.
@baskarepkova no počítaj s tým, že sa narobíš ako kon
To záleží od hotela. Ja som napríklad nikdy riad neumyvala - na to mali iných ľudí . Ja som robila väčšinou všetko čo sa týka studenej kuchyne , koláče a občas príprava polotovarov - príloh a tak alebo lievance a palacinky . A keď nebolo z tohto čo robiť tak som krajala/čistila zeleninu
Respektíve miesta kde budeš pracovať nie len hotela 😅🤦🏽♀️
Všetko čo treba, umývať riad, krájať zeleninu, pomáhať v kuchyni kuchárom s drobnosťami.. možno aj vydávať jedla.. záleží aký systém má konktretna restika. Presne čo ťa čaká ti povedia len na pohovore.
@jenny257 rozumiem, neboj :D :D
@baskarepkova ak nie si prinajmenšom priemerne fyzicky zdatná tak sa do toho nepustaj. Zomrieš po prvom dni 🙂
Ak akú takú kondíciu máš tak to skús. Musíš byť ale pripravená okrem iného aj na tie spinavsie práce.....
@baskarepkova umyva riad, super zeleninu a vsetky tie najhorsie prace co sa v kuchyni robia :D
@baskarepkova máme reštauráciu tak viem presne co robia naše baby, šupu zeleninu pomáhajú kucharovi pri výdaji jedál cez obedy nalozia vylozia umývačku hrnce umýva kuchár. Upratuju kuchyňu obidve naše pomocné sú utle baby a v pohode to zvládajú. Niekde pomocné sily napr ešte uptatuju aj rajon čašníkom ráno a WC.
Tak v každej reštike vyžadujú niečo iné ale tak v prvom rade budeš v kuchyni tak ako ti už písali, šúpať a krájať zeleninu, prakticky to čo ti povie kuchár, čo on nebude stíhať, strúhať a podobne a určite ešte riadiť kuchyňu
Super, baby, dakujem vam velmi pekne, uz aspon mam ako-taku predstavu o tom 🙂 🙂
Pomocna sila v kuchyni pripravuke salaty,pomaha pri dezertoch a kto co potrebuje. Robila som to v rakusku.robit v restauracii je ale stres celu zmenu aby si vedela
Pomomocnú silu som robila aj ja. Prvý týžden som bola úplne odpísana na kríže. Všade maju svoj systém. Stáť stále pri drezoch, umývačkke, potom som musela ponosiť kopu čistých a suchých tanierov v stlpcoch na regále pre kuchárov. To bolo fakt niekedy dosť na nosenie. Velké hrnce veľmi neboli, ale to som zvládala a ked tak niekoho poprosila na pomoc. Rajnice a tie hrnčiská sa umývali vo väčších drezoch, to bolo dobré. Mna osobne to bavilo a šla by som to kludne robiť na záskok hocikedy. K tomu samozrejme aj pratanie kuchyne, čistenie zeleniny. Ked boli svadby a stužkové, tak sme museli pomáhať aj nakladať zákusky na tanieriky, aranžovať, polievať čokoládovým dípom, to bolo do konca akcie a aj po aby bolo na druhý den čisto Mne ale nerobilo dobre, že som mala celý den ruky vo vode a nechty úplne slabé, chabé. Musíš sa pripraviť aj na prácu s "pomyjami" odpadom z jedál po hosťoch. Nikedy to bolo fakt hnus. Nahádzané na sebe, zo spodu, zvrchu tanierov a to bude tvoja práca to dať do úplného poriadku, aby mohli kuchári servírovať znovu. Vyhadzovanie v odpadových vreciach. Vrecia boli často preplnené a ťažké, to vyhodiť do kontajnera na stojisku. Ja som robila v hotelovej reštaurácii a je isté, že inde majú trochu iný systém. Prajem všetko dobré.
Ja som mala prax v kuchyni nakoľko mam vyštudovaný odbor spoločne stravovanie... No nikdy v živote, také zdieranie aké tam je.. Kazali mi čo robiť a teda niekedy boli dobre dní niekedy zle, veľa ľudí sa tam vystriedalo... Stále som stamat chcela ísť co naskor preč... Niekedy mi dávali čistiť vedrá zemiakov celý deň, ja som už nevedela kde som.. Alebo umývať riad... Žiaľ som mala už aj také, že celý obed som musela variť ja sama lebo kuchár bol neschopný.. Do slepačieho vývaru dal kečup🤦♀️... Som povedala, že nikdy nejdem do kuchyni
@baskarepkova no najlepšie zájsť na pohovor a tam sa dozvieš úplne presne čo by bolo náplňou tvojej práce. Ale vo všeobecnosti čistiť zeleninu, umývať riady, hrnce, obsluhovať umývačku ak majú, starať sa aby bolo všetko na svojom mieste (nože, hrnce, taniere...)