Tak napríklad mňa si zavolala šéfka, že mám umývať poháriky po kolegoch a obsluhovať ich na oslavách, ktoré sa konali každý mesiac, keď mal niekto narodeniny. Čo ste zažili vy? Možno sa zasmejeme.
Robila som v gastre a mali sme svadbu, mala som prísť o 18.00 do rána a šéfka má zavolala skôr aby som vyšurovala záchody. Na tom by nebolo nič zvláštne ale na druhej smene som mala kolegovcov ale pani šéfka bola asi na mňa zasadnuta lebo im povedala že oni to robiť nebudú, že to budem robiť ja. Mala som sa vtedy zobrať a ísť preč 🫣
Buzerovanie a šikanovanie, narcisticke poruchy spravania a analnu turistiku podriadenych smerom k sefovi
joj tak na podivnosti mám šťastie, napr. len čo moje prvé zamestnanie na TPP, nemali sme vyplatenú už 2 výplatu, tak nám šéf povedal, že do práce sa nechodí len pre výplatu, ale máme brať prácu ako poslanie, že peniaze nie sú všetko 🙂
mali sme veľkú kanceláriu, kde sme sedeli 5, kolegyňa si kúpila dosky a dala si ich z dvoch strán svojho stola ( pre predstavu vyzeralo to akoby bola vo volebnej kabínke) :D
kolegyňa nám pri obede pravidelne čítavala harmonogram pohrebov v istom krajskom meste ( v zmysle dnes je 5 pohrebov, 3 ženy a 2 muži v takom veku 🙂 ) ale inak bola zlatá :D
No z trocha iného spektra, bývalý šefo presvedčil zamestnancov aby spolu kúpili dom na meno jedného zamestnanca, že ho potom prerobia, predaju a podelia si zisk (dom ale nebol úplne vypriadaný a ťahá sa to súdne už asi 10 rokov), počas covidu ich tlačil aby išli na PN a v skutočnosti robili normálne. Z jednej dobrosrdečnej slečny si urobil osobnú asistentku a musela za neho riešiť telefonáty, emaily aj cez víkendy a hlavne mimo pracovnej doby. Ked zistil, že je tehotná a pôjde na materskú tak bol na ňu nahnevaný a nútil ju behať po meste a vybavovať za neho veci a potom dudral, že nerobí svoju prácu. A ak si dobre pamätám tak jej neprispel ani na benzín ani nič.
@lexie321 to si mi pripomenula, ako mi počas covidu znížil výplatu s tým, že je kríza a popritom kúpil dva byty bez hypotéky a neskôr aj dom, tam už malú hypotéku zobral. Ale veď kríza 🙃
@bublinka44 takych "dobrých šefov" sa asi všade najde🙂
Sefovi som hladala doucko pre deti (potrebovali doucit slovencinu a anglictinu, matiku atd...). Jeho syn si zabudol telefon v MHDcke, samozrejme ja som musela ist hladat tu MHDcku po meste a ist zobrat telefon 😁
A v jednej firme, este na pohovore, sa ma pytali, ze kde pracuju moji rodicia...ze ak u konkurencie, tak ma nezamestnaju 😁
Ja som pracovala v školstve. A do miestnosti pre upratovačky chodil farár, ktorý učil náboženstvo spovedať učiteľky, aby už nemuseli do kostola. A ja som do tej miestnosti vpálila, lebo som potrebovala kľúče od učebne. Dostala som vynadane, že kňaz teraz spovedá. Čo na to povedať? Asi nič.
Ja pracujem ako freelancer, stretla som sa s hocičím. Aj s povinnosťami zamestnanca (8 hodinový pracovný čas, 40 hodinový pracovný týždeň) spojené s nevýhodami práce na voľnej nohe (neplatené voľno, maródka), jedného kolegu vyhodili, lebo bol na plánovanom predĺženom víkende vtedy, keď ho firma najviac potrebovala. Pri každom drobnom zlyhaní, správy typu: si freelaner, tak si môžeš nájsť iný džob. Teda, slušne povedané, že ťa kedykoľvek môžu vyhodiť.
ja nie od sefa, ale zamestnanca.. vraj mu mam zabezpecit upratovacku, lebo on sa bude krmit kde chce ( cele dni mal vsade taniere, proste predstavte si ze pridete za obchdonym zastupcom do firmy, alebo napr. do banky a ten pracovnik tam pri vas sedi s tanierom a poharmi :DDD ), potom si hodi taniere na bok stola, pripadne odvlecie do kuchynky a tam to necha, vraj niekto to ma umyt.. on to hadam nebude robit, na take nie je zvyknuty.. :DDD (dotal vypoved, lebo uz aj zamestnanci ini potom sa stazovali, nasledne ked som videla sklony k robeniu bordela, som zrusila kuchynku, chladnicku a bolo vybavene)
A este jednu kocku som mala, ktra ked nemala svoj den, zavrela office a isla sa prechadzat okolo budovy, hodinku, dve... potom si odskocila domov pre obed ... lebo nebude predsa ona sediet v kancelarii cely den (zakaznici chodili cely den a cudovali sa kde je kto :DD bola tam zamestana na vydaj tovaru/pokladnu/faktury ludom co pridu osobne + telefon dvihat).
Zo zamestnania napr. take ze vsetko som musela robit sama, a este aj kryt sefa, ktory si chodil miesto za zakaznikmi za frajerkami, pripadne v sezone zaplavat/zalyzovat pocas pracovnej doby :D ak nejaka kontrola,alebo vedenie daco chceli, tak mali smolu :DD bol najednani... najviac mi bolo luto jeho zeny, ktora prave na firme prevadzala ich velku nekonecnu lasku, liepala sa po nom aby sme to vsetky zeny vedeli a pritom on mal hadam v kazdom druhom meste nejaku kamoskku :D Pripadne take za dobrotu na zobrotu: pomoz par krat po pracovnej dobe a uz chcu aby si dobehla aj v sobotu aj v nedelu a vlastne na co budes domov chodit:DDD
@sun_shine_2020 Ja som synovi svojho bývalého šéfa písala záverečnú prácu na VŠ a ešte aj preložila do angličtiny. 🙈
@janickacrazy och ty si dobry zamestnanec :DDD
@simca06022011 tak bola som mladá a blbá, priznávam 😁
@sissy27 to by sa ťažko verilo, ja viem :D ale tam veľkú rolu zohrávalo, že on bol taký manipulátor. Mohol by robiť podomového predajcu každému by niečo predal. :D ale fakt. On si nás aj veľmi snažil "kupiť" bazén, sauna, reštiky, výletiky. A samozrejme chcel byť s nami veľký "kamarát". Stále chcel všetko vedieť a akože sa staral ale ja som mala z neho pocit, že to len bolo aby vedel na čo by ťa vedel využiť. Samozrejme aj mňa raz zlomil, že cez firmu nech kúpim si notebook a on mi dph vráti a potom sa tváril, že nič také nepovedal. :D (Mladá žaba, čo ti poviem) Ale aspoň som sa naučila. No a to trvalo taký pol rok s tým domom reči typu veď to je čistá ryža, keď nás bude viac to nebude taká pálka, mam firmu čo nám to prerobí za nič a do roka predáme a zarobíme atd. Samozrejme nie vsetci sme sa nahuckali alebo mali peniaze ale asi 5 sa našlo. On to už robil aj sám s bytmi že kúpil prerobil predal len akurát ten dom sa niečo zbabralo a ťahá sa to ďalej.
Bola som vymenit baterky v hodinkach niektoremu velkemu sefovi zo zahranicia co bol akurat u nas vo firme 😁. To bol super den. Dostala som manazerove luxusne auto (soferovala som dovtedy asi 5x). Odbehla som si na nakup, parada.
@estellas áno riešili sme, aj tak nám všetko nevyplatil, pána podnikateľa riešila následne aj polícia...
ja som tiez zazila podla mna bezprecedentnu situaciu, ale v pozitivnom zmysle.
Moje sefky v praci, ked sa od kolegyne dozvedeli, ze sa rozvadzam, tak si dali so mnou rozhovor, ze ich to mrzi a je im to velmi luto a ze ako by mi mohli pomoct. A nasledne si aj samy odpovedali, ze tak mi teda zvysia plat 😀 o 30%!
Keď som odchádzala na materskú, tak mi kolegyňa povedala, že nech si nemyslím, že sa tu ešte niekedy vrátim. O 2 mesiace vyhodili ju. Karma....
@petronelaproki Tak dobre, že sa to rieši.
Zažila som už rôzne veci, najhoršie šéf sa po mne zahnal - minútu predtým sa dozvedel, že žena ho podvádza a ja som mu vošla do kancelárie a rovno od ruku - ako on povedal...
naposledy - môj zamestnanec prišiel za mnou s prosbou, či si prestávky môže vyberať, tak, že bude chodiť domov lebo sa snažia o dieťa a žena chce, aby bol jej k dispozícií stále.
Dva týždne po maturite som bola na svojom prvom pohovore na pozíciu predavačky.. zobrali ma ja som bola strašne šťastná že budem mať prvu pracu.. rovno vedúca predajne - už to bolo dosť divné keďže som bola absolventka bez skúseností a bola to nová predajňa.. ešte som nemala ani podpísanú zmluvu a mne začali vyvolávať ľudia že kedy sa predajňa otvorí? Ja som vôbec netušila ako prišli na moje číslo.. vysvetlenie prišlo keď som došla do novej práce.. šéf rovno moje súkromné číslo vycapil na dvere a preto mi všetci volali 😳
@estellas to už bolo dávno, skoro 20 rokov
Mala som sefa, ktory nevedel ziaden cudzi jazyk (okrem AJ habkaniny) aj napriek tomu ze sefoval outsourcingovemu centru (ktore operovalo v 6 cudzich jazykoch) pre jednu zahranicnu firmu. Volal si nas na conf-calls aby sme mu prekladali a ked mu volalo zahranicne cislo nedvihal. 🙄
A potom este jedneho psychopata, ktory fical na kokse (aj pocas pracovnej doby) bola to marketingova firma, takze vsetci ficali na stimulantoch, lebo treba byt "kreativny".
S nim sme si zazili ine storky...necakane bezslovne odchody z porad, manicke pobehovanie po firme, dramaticke hlasne privatne telefonaty (ktore vsetci museli pocuvat), hadzanie veci o stenu a potom zrazu v kuchynke ani obraz ani zvuk, ignoracia podriadenych, zopar dni totalny ignor celeho timu, niekedy sa dokonca ani len nedostavil do robo...
A potom som mala podriadenu, ktora chodila kazdy 2. den k nejakemu lekarovi...ta mala neskutocne mnozstvo diagnoz...to bolo od vysetrenia po vysetrenie...ale lyzovacku a potapaniepri mori dala kazdy rok. 🙂
Moj manzel mal ako marketingovy riaditel jednej znamej slovenskej ocnej kliniky malovat recepciu, lebo firma je vraj draha.
@soldi Miléé 🙂
Nákupy potravín šéfovi, ktoré si bral potom domov.