Čo povedať na pohovore, aby ma neprijali do práce a zároveň, aby ma nevyhodili na ÚPSVaR?

majkabr
7. okt 2024

Čo povedať na pohovore aby ma neprijali do práce a zároveň aby ma nevyhodili na ÚPSVR. Potrebujem byť ešte doma do konca roka.ďakujem

norikaro
7. okt 2024

a keby si to povedala normalne na rovinu?

sisa_s
7. okt 2024

Plat si predstavujem 3000eur, pracovat mozem iba na HO, lebo mam 4 deti, ktore su casto chore a nemam ich s kym nechat 😀 napriklad

egonsk
7. okt 2024

@sisa_s a oni jej odpovedia "ok, dame vam 3200 a staci ked sa ukazete raz tyzdenne na kratkej porade 😉😁"

caroline_
7. okt 2024

@majkabr ja som sa raz vyhovorila ze uzivam lieky ktore moze ovplyvnit motoricke funkcie,mala som stastie a nepytali ani papier od dr a nevyradili ma,moj muz mi zas radil hrat uplne blbu aby ma nevzali...😀

zuzinka888
7. okt 2024

Normalne sa pytaj. Kedy mozes icakavat zvysenie platu- ci po skusobnej dobe. Ake benefity navyse ti zamestnavatel ponuka- (a vyplata za pracu nie je benefit - ). Kolko dni dopredu je nutne hlasit OCR a PN- toto ich hned odradi. A kto ta nahradi.A ako je to z dovolenkou po skusobnej dobe- lebo ti zamestnavatel ma pravo urcit. A hlavne obedna pauza- ak robis v malych predajnach- najradsej by boli keby si sa najedla pocas 1min kwd sa ides vycikat- niektory nechcu vyhradit obednu pauzu.

slavomira236
7. okt 2024

@majkabr staci spomenut deti a ze su casto chore..jeden po druhom

rozkvet1
7. okt 2024

@majkabr spolupráca s uradom práce sa vyplatí takže ja som na pohovore povedala že nebyť uradu práce tak sa na takúto pozíciu nehlásim, nebavilo by ma to :D oni okamžite narovinu mi povedali že ma neberú

simca06022011
7. okt 2024

zalezi od pozicie... kopec otazok, a juuj budem to vladat, stihat? :DD mne prisiel na upsvar chalan na pohovor a ten povedal, no ale ja chodim na sezonne prace, dalsi ze ooo mna boli chrbat... a potom prisiel taky stary pan s palickou a to som sa uz aj ja pytala, ci to fyzicky da(a bola som sprdnuta, ze to sa nesmiem pytat uradnickou a ja som zase sprdla ju, ze co mi to vybera za ludi, ked potrebujem cloveka na fyzicku v podstate tazsiu pracu a ona mi tam invalidnych dochodcov, stare panie a tak napozyvala, tiez je moj cas drahy...). Neboj na tu poziciu pride xy zaujemcov, mne ich poslali 20+ na JEDEN DEN, tam fakt.. staci nevediet nejaku zrucnost alebo nemat zaujem o takzto pracu : cize zavolaju ta, a budu sa pytat, ci si vies predstavit pracu napr. v office, ci mas nejake otazky k tomu, a proste povies, ze vsak ano vies si to predstavit, ale dream job to nie je... alebo mas obavy ci zvladnes.. napr. pracu s programom (podla pozicie). A hlavne zamestnavatel VOBEC nemusi vybrat, nikoho. CIze ja som dostala CVcka, a potom som mohla zavolat uz koho som chcela, napr. na druhy pohovor do firmy a tak.. ale nezavolaal som, cize ono to moze padnut aj pri dalsich pohovoroch asi.

bolarazjedna
7. okt 2024

Podľa mňa povedať na rovinu - prišla si len pre pečiatku a hotovo, aspoň ta vybavia za 2 minúty.... Teraz si predstav, že je 8 uchádzačov a z toho polovica je ako ty, ten zamestnávateľ má aj inú robotu, ako robiť s každým 20-30minutovy pohovor pre nič za nič. Takže ešte ti budu vďační, že si to povedala na rovinu a ušetrila si im cenný čas.

martinkatinka
7. okt 2024

Normalne povedz, ze si na UP iba preto, aby za teba stat platil zdravotku, pripadne este aby si docerpala podporu a nechces pracovat. Naco klamat? 🤷

slavomira236
7. okt 2024

@martinkatinka no to by som nehovorila mozu jej to napisat do papierov.

henrietkatr
7. okt 2024

@slavomira236 do akych papierov?

11bodka11
7. okt 2024

@martinkatinka no toto nie. Mozu jej to tam napisat a bude problem

11bodka11
7. okt 2024

@henrietkatr ved do tych co jej dali na Upsvare

11bodka11
7. okt 2024

Autorka, ak mas dieta do 10 rokov mozes pracu odmietnut kvoli tomu ze ich nestihas rano zaniest tak aby si nacas bola v praci. Mne ponukali 2 prace od 7:00 rana. No manzel robi od 6 a skolka je od 7.

slavomira236
7. okt 2024

@henrietkatr do palierov z uradu..musia tam napisat dovod prec ju neberu. Mozu kej napisat ze mechce pracovat a na urade je len koli tomu aby jej platili zdravotne .No neviem keby to tetuska na urade videla co by na to povedala

lenka2710
7. okt 2024

@majkabr no ja si hľadám prácu už niečo vyše roka a vždy keď uz sa mi aj niekto ozve, tak len tak mimochodom otázočka, máte deti?? Ako staré?? Aha, tak my vám ešte zavoláme! Hádaj koľki volali?? Takže deti dám asi do domova a potom to už pôjde 🙈😂

martinkatinka
7. okt 2024

@slavomira236
@11bodka11
Ale je to pravda. Ved nemusi byt na UP, ak nechce dodrzovat ich podmienky.

estellas
7. okt 2024

@norikaro To funguje, tak že keď ťa pošlú z úradu na pohovor, tak nesmieš to odmietnuť. Ona nemôže len tak povedať že tu prácu nechce.
Tie pohovory sa väčšinou odohrávajú priamo na úrade a sú na nich okrem zamestnávateľa aj úradníčky. Ja som bola na jednom takom pohovore.

cookie29
7. okt 2024

takze predlzeny rodicak zo zdravotnych dovodov pediatricka nepotvrdila, takze skusas takto...

martinkatinka
7. okt 2024

@cookie29 tak potom jej staci nahlasit saa na zdravotke ako osoba starujuca sa o dieta do 6 rokov a nemusi chodit na pohovory.

simca06022011
7. okt 2024

@lenka2710 ale toto sa nemozu opytat na pohovore na urade :DDD

11bodka11
7. okt 2024

@lenka2710 ja si hladam pracu necele 2 mesiace. Ale ja si nemam kam ani poslat ziadost, nieto este na pohovor ist. Ziadne ponuky nie su. Pracovnicka na urade mi povedala ze kym nemam znamosti tak tazko nieco najdem. Teraz hladali asministrativnu pracovnicku/predavacku do stavebnin. Uz 2 mesiace nemozu nikoho najst. Ale povedali ze zenu po materskej vyslovene nechcu. Ze bude stale na OČR. Potom som bola na pohovor v dalsich stavebninach. Boli by ma zobrali. Majitel uz je zufaly, za ten ubohy plat nevie nikoho najst. No hned otazka kde dam deti ked budu chore lebo na predajni by som bola sama a nemam sa s kym striedat.

ns994
7. okt 2024

@martinkatinka to sa pytala v tej minulej teme. Aj sme jej hovorili, ze ano moze ale skolka na 4h. Ale vlastne sme nepochopili, ci je na urade, ci práca, ci rodicak. Lebo raz tak a raz tak napisala a potom nieco s kurzom 🤷‍♀️ a zalozila toto. Takze asi chce byt doma a chce ten kurz ale nechce aby ju zobrali lebo kvoli detom musi byt doma . Asi 🤷‍♀️😁

lenka2710
7. okt 2024

@simca06022011 ja niesom na úrade, som na neplatenom rodičaku a hladam si prácu sama kde môžem, už som dala žiadosť asi všade, no len bohužiaľ mám dve deti! Mladší začal v školke, za celý september tam bol asi 5 dní, takže chápem aj druhu stranu, že takého zamestnanca nikto nechce 🤷‍♀️

lenka2710
7. okt 2024

@11bodka11 ja som dala životopis všade naokolo, aj bez ponúk! Ze hádam motyka vystrelí, párkrát vystrelila, no ale dve deti, čo ti poviem 🤷‍♀️

bublinka1426
7. okt 2024

@majkabr preco potrebujes byt doma do konca roka? ved povedz na rovinu na pohovore.

11bodka11
7. okt 2024

@lenka2710 aj ja som dala ziadosti aj bez ponuk. To som robila aj po prvej materskej a nic z toho.

majkabr
autor
7. okt 2024

@bublinka1426 Prečo chcem byť doma? Lebo som zaevidovaná na ÚPSVR. Ponukli mi kurz . Prihlasila som sa naň. Nastupujem 28 októbra. Kurz trva do 4. decembra. Kurz som si už polovicu zaplatila. Druhý čakám z ÚPSVR či mi prispeju alebo nie. Pani čo bude viesť kurz mi už peniaze nevráti. Okrem toho mám tri male deti v školke ,. Písala som že od septebra už 5 krát boli choré. Raz jedno , dva razy druhé a teraz je choré tretie dieťa. Už chápete prečo chcem byť doma čo najdlhšie? ALebo som stále hotentot.

ns994
7. okt 2024

@majkabr nemusis sa do nikoho navazat. Stacilo to napisat normalne. V tej prvej teme sme viacere nepochopili co vlastne chces a ako. Lebo raz si pisala tak a raz tak.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/predlzeny-rodicovsky-do-6-rokov-4/?page=2#post-88264697