Čo potrebujem k otvoreniu bazára s nábytkom?

januska2
11. okt 2023

Potrebovala by som pomoc rady čo potrebujem k otvoreniu bazáru. Chcem predávať postele postielku kočíky sedačky nie oblečenie. Ako zdokladujem kupu keď veci donesiem zo zahraničí A? Veľmi pekne ďakujem za každú 1 radu

melanta
11. okt 2023

@januska2 potrebuješ si založiť živnosť alebo s.r.o. Potrebuješ priestory a splniť všetky zákonné požiadavky na prevádzkareň (ak pôjde o predajňu, kam budú fyzicky chodiť zákazníci). Potrebuješ si zazmluvniť kuriérske spoločnosti. Nechápem otázke, ako zdokladuješ kúpu vecí zo zahraničia. Aj v zahraničí sa vydávajú faktúry či iné doklady preukazujúce kúpu tovaru. Taktiež odporúčam nájsť si hneď účtovníčku a dohodnúť sa s ňou na procese, podľa toho či budeš živnostník alebo s.r.o. Rozdiely predpokladám, že vieš, aké sú medzi živnosťou a s.r.o. a čo má aké výhody a nevýhody pre teba.

ondrej2510
27. jún 2024

Ahojte chcem taktiež poradiť chcel by som tak tiež si otvoriť bazár s mix vecami ako napríklad oblečenie obuv nábytok. No proste s každého rožku trošku. Ale zas všetko čo by bolo v bazari bolo by to všetko darované od ľudí za čokoládu priestory už mám v podnájom a neviem či otvoriť iba živnosť alebo s.r.o