Čo by ste poradili po vysokej škole právnickej - mgr, titul
ďalej dcéra už ísť nechce chce ísť rovno do roboty.. čo sa dá robiť po takejto škole keď si nechce už nič ďalej robiť? Plat ma vysnívaný okolo 1500 v cistom aby mala aspoň
Moze pracovat normalne ako pravnik, koncipient, vyssi sudny uradnik.. ale to uz predsa je na nej, preco to riesis ty?
Lebo v našom okoli si zatiaľ nevie nájsť prácu…
Spolužiačka je firemný právnik v realitnej kancelárii.Ked si nevie nájsť pracu v okolí musí hľadať v širšom okruhu pochopitelne
Nech si najde najskor nieco za menej penazi, bez skusenosti si tazko moze pytat 1500 v cistom...a zalezi, v ktorom meste hlada...absolventov je vela a uchytia sa len ti najlepsi + ti, co sa rozhliadali uz pocas skoly
@sisa_s no to by chcela ako začiatočný plat a časom určite oveľa viac.. povedala že je to tazka škola aby robila za menej
Tak vela stastia na urade prace, raz jej hadam padne z neba takato ponuka
Fuha vazne chce 2000€ nastupny plat? Bez praxe?
1500 eur v cistom moze mat po x rokoch praxe. Pokial sa chce uchytit v odbore, ktory vystudovala, musi ziskat prax, inak to nepojde. Ako uz bolo spomenute, mozno 1500 v hrubom, aj to sa mi zda vela na zaciatok pre absolventku. Rozhodne vsak musi skusat aj mimo miesta bydliska, pokial sa v okoli nedari.
Pravo nie je taka tazka skola. Aj preto je absolventov velmi vela, takze lepsie pracovne ponuky obsadia ti, co sa snazili uz pocas skoly. Robila si niekde dcera prax? Ake mala mimoskolske aktivity? Ak nic z toho nevie vyuzit, aby v mori absolventov prerazila, bude musiet zobrat to co bude volne a vypracovat sa.
Záleží aj kde študovala, či na univerzite, či na nemenovanej VŠ, ktorá chrlí kvantá absolventov , o ktorých nie je veľký záujem na trhu práce.
Haha, tak veľa šťastia jej želám. Absolvent s 1500 eur v čistom. Ak takú prácu nájde, nech sa mi ozve, mam x rokov praxe v prave
@maranta_leuconeura nie je? Máš vyštudovane právo?
Ze 1500 Eur v cistom absolvent bez praxe 🙂
No kedysi koncipienti dostavali uplne minimum, pripadne este sami platili advokatovi… vyssi sudni uradnici tiez ziadne terno, mne to pride nerealna poziadavka bez praxe… bohuzial pokial sa jej nepostasti, ten zaciatok bude z hladiska financii tazsi. Ale to tak vzdy bolo, s tym clovek ratal uz ked na skolu siel.
právnik by mal byť JUDr. Keď to išla študovať, nech to dokončí, nech nie je lemra. To sa neoplatí si to nedokončiť.
1500 eur nastupny plat v prave? Nieco viem o prave ako takom a viem aj ako su pripraveni absolventi prava a aka je uroven pravnickych fakult...no nic moc a ano, pravo nie je zdaleka taka tazka skola...stratilo svoj cveng tym, ze pomaly kazdy druhy ma absolvovane pravo. Zial taka je realita
Najvyšší čas sa vrátiť do reality života resp. do nej vstúpiť.
Absolvent práva je pre zamestnávateľa v podstate samostatne nepoužiteľný, ak počas štúdia sa nevenoval praxi.
To len pre info, ak by náhodou toto nebola fake téma, keďže každý absolvent by mal byť zorientovaný vo veci.
@huginko a ty mas vystudovanu medicinu? Trvam na tom, ze pravo nepatri prave k tazkym VS
@maranta_leuconeura mam pravo, súrodenci medicínu. Nemusíš ma presviedčať....
Hadam absolventka prava vie, co moze so svojim vzdelanim robit...chce byt advokatka, firemna pravnicka, exekutorka, prokuratorka, sudkyna?