Ahoj dievčatá. Tak sa zamýšľam... Keď pôjdu deti do škôlky a budú stále doma choré, kde pôjdete pracovať?
Hlavne keď vám nemá kto postrážiť choré dieťa?
Ja som pracovala ako čašníčka, strašne ma tá práca bavila, no pri malom dieťati to je nereálne, keďže sa pracovalo aj do noci. Takže už dlho rozmýšľam čo ďalej, každý deň sa nad tým trápim.
Čo budete robiť vy?
Mňa napadlo robiť čašníčku napr v cukrárni/kaviarni tam sú otváracie hodiny kratšie...alebo na čiastočný úväzok... Ale tak ci tak je ťažké s tými chorobami, nedá sa nájsť nejaká pani na dôchodku, ktorá by chcela privyrobiť stráženom dieťaťa? Lebo aj to dosť pomoze, že keď už dieťa nemá horúčky, ale potrebuje sa doliečiť doma, tak už môžeš ísť do práce...
@colsami rozmýšľala, no tiež nebudú akceptovať keď budem často doma s malým.
@bolarazjedna pani na dôchodku mi nenapadla. No uvidím,, stojí to za zváženie. Ďakujem za tip. 😊
Skôr som rozmýšľala nad tým, že by som si spravila účtovníčky kurz a našla prácu z domu. 😊
Tak vies, ak uz teraz vies alebo ocakavas ze budes casto doma s malym, tak to asi tazko v hocijakej praci akceptuju... A vsade mas skusobnu dobu.
Ale ak najdes v takychto pripadoch system striedania Ty + muz + prip.opatrovatelka, bude sa to dat potiahnut aj v praci. Inak tazko. Chapem aj zamestnavatelov ak je matka viac doma ako v praci, zial....
Ja som si našla brigádu kde to akceptujú. Tento mesiac som vymeskala asi polovicu mesiaca a sú s tým v pohode lebo som stihla ukázať ze som šikovný zamestnanec a chápu ze mam male dieťa a roboty nie je tak úplne veľa ze keď neprídem tak by to nestíhali. Jediná nevýhoda je o dosť menší plat, ale našťastie mužov príjem to vykryje, keď bude horší mesiac.
Kurz účtovníctva nie je zlý nápad, ale nečakaj ze sa všetci o teba pobijú s kurzom, ak nemáš žiadnu prax 🤷♀️ samostatné účtovníctvo určite po jednom kurze nebudeš môcť robiť.
V tomto nečakaj zázraky ten kurz si urobi ročne veľmi veľa ľudí málokto sa s ním uplatní. Sama som kedysi na jednom bola, ale keby nemám vysokú ekonomicku a dobrú prax si s nim neskrtnem. Nenaučis sa bez praxe a určite nie hneď z domu.
Nerozmýšľala si predávať niekde v butiku? Aj na pol úväzku u nás v meste často hľadali takto ľudí a butiky sú tak do piatej max otvorené. Alebo nejaký bufet ako školské bufety tam sa robi len do druhej.
Tak s tým kurzom ste ma teda vôbec nepotešil. Mám aj školu vyštudovanú (strednú) no prax žiadnu. Ale potom kde majú ľudia získať prax, keď nikde vás bez praxe nevezmú? 🤷♀️😄
Prax v takomto obore sa získava rovno po štúdiu väčšinou ako pomocné práce v účtovnej firme alebo vo väčších firmách kde sa prepracujes časom. Všade chcu ale vzdelanie v obore. Akú konkrétne školu si skončila?
No kurz ti k učtovníctvu nepomôže....ja som teda robila učtovníčku pred cca 20rokmi ale už dávno by som si na to netrúfla....
Tak ako ti píšu, iba s kurzom nečakaj zázraky, to určite nebudeš vedieť robiť účtovníctvo hneď sama a z domu. Plus musíš si niekde získať klientov. Samostatné účtovníčky sa prepravovali cez pomocné účtovníčke práce vo väčších firmách alebo v menšej kde robili ľahšiu agendu a postupne sa učili aj ďalšie veci a získali TM aj kontakty. Určite to nie je o tom,že natukas pár čísel a program všetko urobí. Plus čo viem, častokrát ich klienti otravujú ak neskoro večer, cez víkendy, na poslednú chvíľu donesú doklady a pod. A počítaj,že toto je práca,kde sa neustále musíš vzdelávať, sledovať zmeny zákonov a pod, plus sú obdobia, kde nehrozí,aby si mala voľno,lebo taká uzávierka, hentaké dane
@lakebabe obchodnú akadémiu 🙂
Ďakujem vám dievčatá za "otvorenie očí". Asi musím vymyslieť inú možnosť 😏😊
Tak s obchodnou by to až taký problém byť nemusel ak máš možnosť daj si ten kurz obnovu si to v hlave byť tebou určite aj nejakú intenzívnu angličtinu a skus základné administratívne práce pozerať
Tiež som ako ty,jedna nonstop chorá,chodí na terapiu 4x do týždňa.Musela som dať výpoveď v pôvodnej práci.Nasla som si brigádu iba na poobedia,výnimočne 12tky.Muz je viac menej flexibilný,po tej 15tej vie byť doma.Ja o 14tej odchádzam.Pre vzťah to bude asi na dve veci,ale inak to zatiaľ neviem riešiť.Ak ta netlačia financie,zostaň ešte doma a nenervuj sa.Mne by vyšla ničotná podpora.No a pravda,že asi z 50 podaných žiadostí si asi 1/3 zamestnávateľov neotvorila mail.Ozvali sa mi "až" dve firmy.🫣Takže brala som hneď ako bola príležitosť,že viem byť doobeda doma s chorým dieťaťom alebo riešiť lekárov.
@nops pokiaľ je šikovná a ucenliva nech si urobi kurz naučí sa trosku jazyk a skúsi. Videla som viac inzerátov účtovných firiem v minulosti že hľadali šikovnú kocku na štyri hodiny denne len nahadzovať bločky a faktury. Plat nikdy nič moc ale im pomôže a naučí sa čosi v budúcnosti to nestrati
Túto otázku som si dávala pred rokom, šla som ale po technických smeroch, niečo v IT, niečo v marketingu,… nakoniec som ostala pri marketingu, našla som si flexibilnú prácu. Našťastie deti bývajú choré minimálne, ale keď už, tak neberiem OČR ale Home office
Uvtovnicky kurz nepomoze, a navyse kde sa robi denne s papierami - ako zakladanie do sanonu-si vyzaduje iba pracu z kanclu. Su dni kedy budes moct zostat doma, mimo papierovaciek. Fakturantky tiez chodia do prace viac menej stale, lebo ked nefakturuju tak si zakladaju, pripravuju inu pracu, spracuvaju podklady na fakturaciu. Robia dochadzky, a neviem co. Faktury treba tlacit na tlaciarni. Podla mna je v tomto dobry korporat, nepotrebujes vela skusenosti, viacmenej vsetko ide online, ci uctovanie ci faktury( ak sa netykaju slovenska), ale treba vediet jazyk na dobrej urovni zase.
Su prevadzky kt.su napriklad otvorene len na obed/menucka, to si nezvazovala? Sice menej hodin, mozno mensi uvazok, ale realnejsie pri dietati.