ahojte dievčence, nevedeli by ste mi poradiť alebo napísať, čo obnáša pracovná pozícia finančného účtovníka, som absolventkou OA tal nejaké základy účta mám, ale neviem si predstaviť, čo takáto pozícia zahŕňa asi nie predkontovanie ani fakturácie a účtovanie prípadov.
ďakujem za odpoveď.
@majka1888 účtovanie pohľadávok, záväzkov, pokladne, banky, interné doklady, štatistika, DPH, všetky výkazy a zostavy pre poisťovne, banky, úhrada faktúr, leasingov u mňa ešte aj mzdy a čiastočne personalistika. Potom sú to veci čo sa robia raz ročne alebo kvartálne (ročné zúčtovania, ELDZ a pod.)
ďakujem dievčatá, fíha, tak to by som rada niekedy robila, určite by ma to bavilo 🙂
http://www.projobs.sk/napln-prace-financny-ucto...
tu je link, inak najdes taketo popisy najlepsie cez web. Uctovnikov je milion druhov. Len opravim, financny uctovnik NEROBI mzdy. Ked tak ich zauctuje internym dokladom do uctovnictva, ale nerobi ich, na to je mzdovy uctovnik. V SR je to v mensich firmach ale jedno, vacsinou je tam jedna uctovnicka (bez akehokolvek privlastku) a ta robi vsetko co sa tyka ucta, dani, miezd... ;) Takze vsetko co si vies predstavit, budes robit 🙂))) A pre ludi, ktorych bavi papierovanie a su dosledny je tato praca ako vysita, ja ju teda milujem 🙂))))))
@majka1888 všetko čo sa financií týka, pokladňa, banka...