ahojte som momentálne nezamestnaná, a z poslednej práce som vyletela ešte v skúšobnej dobe. Pri pohovoroch to veru nie je dobrý pohľad. Môžem to zo životopisu vyhodiť ? Alebo sa mám s tým nejako poprať na tých pohovoroch :D :D :D Ďakujem
@295anicka nikdy som neriešila, že niekto niekde skončil v skúšobnej dobe. Na to skúšobná doba je, aby si zamestnávateľ overil zamestnanca ale aj aby si zamestnanec overil zamestnávateľa. Ak teda nešlo o skončenie v skúšobnej dobe z nejakého fakt prúseru alebo ak človek nemal za sebou niekoľko zamestnaní kde vždy skončil v skúšobnej dobe, tak som to nikdy nevidela ako prekážku.
Všetko záleží od tvojej interpretácie na pohovore, ako sa vieš predať....sú ľudia, čo majú skvelý životopis ale sú tak nudný a nezáživný, že ani ten skvelý životopis ho nezachráni.(samozrejme vždy záleží akú pozíciu obsadzujem).Keďže robím pravidelne pohovory, ja vždy ocením úprimnosť ako naučené frázy... Je mi viac sympatický človek čo povie veci na rovinu ako keď sa mi tam vykrúca a vymýšľa také príbehy, že aj turecké telenovely sú slabý odvar....
@295anicka ano mozes povedat ze si odisla ale maj nachystanu dobru odpoved preco. to sa pytaju asi uplne vzdy preco odchadzate alebo ste odisli z posledneho zamestnania??? a daj si pozor aby si sa neociernila a uz vobec nie SEFA nech bol akykolvek musis hovorit pekne o byvalom pracovnom mieste, vymysli nieco neutralne....
@nistika "musis hovorit pekne o byvalom pracovnom mieste" - tak to snáď nie!!! Ja som za otvorenosť a priamu komunikáciu od človeka, ktorého chcem možno prijať. Ak počujem, že niekto úmyselne klame, aby nepovedal niečo nemilé, vyoutuje sa. Aj negatívne záležitosti sa dajú povedať inteligentne. Vymyslieť si niečo je pre mňa tá najhoršia alternatíva... klamať hneď na pohovore? Tak tomu hovorím rada.
@nistika skor by som to hodila do neutralneho ako kydat alebo hovorit pekne. proste sme si nesadli so zamestnavatelom a hotovo. ani kydat, ani zbytocne prikraslovat. momentalne za seba hladam zastupovanie pocas MD a to je des a hroza. z vyse 50 zivotopisov boli pouzitelnych asi tak 6, uz ked niekto nevie napisat zivotopis, ako asi bude vediet robit svoju pracu?
@nistika ja viem, že sa na pohovor klame. Nemusíš mi písať "dobré ráno". Ja som prijala za svoj život stovky ľudí, takže v tom mám celkom skúsenost, na pracovnom trhu prijímam ľudí a manažujem dlhé roky. Ako píšem, ak vidím, že niekto klame a vykrúca sa, skončil. Nemám záujem o niekoho, kto nevie komunikovať na rovinu a priamo a zakrýva pravdu.
@295anicka A pri pohovoroch a v zivotopise riesis preco, ze si vyletela v skusobnej dobe? :D Asi som divna, ale nikdy v zivote som neriesila kto a za kolko apreco odisiel z byvalej prace... ked riesila som co tam robil, co vie/nevie... Mna sa napr. tiez nikdy nikto nepytal preco som skoncila v byvalej praci. A to ze napr. niekto skonci v skusobnej dobe, nemusi byt sposobnee, ze uchadzac je zly, alebo firma je zla.. len si nesadli :D viem si "vymysliet" vopred desiatky normalnych vyjadreni na toto.
@nistika citujem od @ivkazba "Aj negatívne záležitosti sa dajú povedať inteligentne". Tiez som proti tomu, ze o byvalom MUSIS len pekne, ak bol nejaky zasadny problem zo strany zamestnavatela, tiez som za uprimne velmi strucne skonstatovanie, ked sa na pohovore spytaju. A nie falosne spievanie ake to bolo vsetko super a ja som vlastne ani neviem preco z takej uzasnej prace odisla 😉
Samozrejme, zacat tam vyratavat, ako si na teba sef zasadol, ako na teba krivo pozeral, ako mal aj tak niekoho urcite vybraneho z rodiny a neviem co, potreboval sa ta zbavit, ako ti tam vsetci krivdili a ty si pritom bola najsikovnejsia... to skor svedci uz o tebe ako o byvalom zamestnani. Takze takto urcite nie, to mas pravdu, ale ak bol zasadny problem a ty si na to priamo opytovana, treba vediet povedat aj negativum, inteligentne, bez ociernovania 🙂
@marzuz89 to je ta neutralna odpoved....jednoducho nekydat na sefa ani na firmu ...neutralne znamena nevyhovovalo mi toto toto a toto nebolo to pre mna...neutralne....ja pisem niekde o spievani? boze keby ste vedeli jak nenavidim toto konovske tahanie za slovicka, uz by mi nenapisal preventivne nikto....
vec sa má tak, že som rovno povedala že som prácu nezvládala, a že potrebujem človeka, ktorý ma bude buzerovať a stáť nadomnou. Pán sa však vyjadril sa nemôžem takto podceňovať. Na druhú stranu si ale myslím že človek by mal mať karty vyložené, povedať tak ako to je, na nič sa nehrať, a nie že príjmu a nebude to dobre :D
@295anicka Nezvladala si pracu preto, ze si na nu nemala dostatocnu kvalifikaciu, ze si nebola dostatocne zaucena, alebo preto, ze si sice vedela presne co mas robit, aj to tak robit vies, ale kedze si bola akoby zodpovedna sama za seba, tak si sa nedonutila uroit to nacas alebo poriadne? Ked pises, ze potrebujes aby niekto nad tebou stal a buzeroval ta?
Lebo aj tieto veci sa daju podat rozne:
- ak si pracu nezvladala kvoli chybajucej kvalifikacii: Ukazalo sa, ze praca si vyzaduje vyssiu kvalifikaciu, viac skusenosti, ktore som ja este nemala moznost nadobudnut.
- ak si nebola dostatocne zaucena: Nemala som dostatok informacii a nebola so dostatocne zaucena, preto som nezvladala vykonavat svoje povinnosti, zamestnavatel nebol ochotny/schopny zabezpecit mi dostatocne zaucenie a vsetky potrebne informacie/podklady, takze som PP ukoncila
- ak je chyba v tebe, v zmysle, ze si taka povaha co sa sama neustrazi a potrebujes niekoho kto nad tebou bude stat: Zistila som, ze zodpovednost na danej pracovnej pozicii bola vacsia ako som ocakavala a aku som vedela zvladnut, takze som usudila, ze bude vhodnejsie najst si inu, kde bude zodpovednost mensia (alebo: kde bude za celkove vysledky zodpovedat este niekto nadomnou, alebo: kde budeme na vysledkoch pracovat ako tim a nebudem za vsetko zodpovedna vylucne ja sama, este som na takuto poziciu nedozrela)
Lojalita voči firme musí byť aj tej bývalej ..ak niekto na prác.pohore začne "kydať" na konkurenciu, prave si podpilil konár..
Ja by som tú prácu, kde si v skúšobnej vyletela vôbec neuvádzala. Veď tam sa nemusí písať, všetko čo si kedy robila či skúšala. Či tam okrem toho nemáš čo uviesť?
ved si to spravila uplne super, jednoducho ti ta praca a sposob fungovania vo firme nesadol...a rovno mozes popisat tvoju predstavu o buducom zamestnani...
ono samozrejme aj zavisi na aku poziciu chces ist a aj v akej firme sa uchadzas. ak vo firme s dlhorocnou existenciou, kde su uz zavedene presne postupy prace, tak ti daju do ruky manual s presnym popisom co robit...ale ak ide o novu firmu, kde je potrebne si vsetky procesy este len vytvorit, tak to by pre teba velmi nebolo, kedze vyzadujes nad sebou dozor a kontrolu...
@fiffinkaa nemyslim si....u nas vo firme sam sef robil pohovor a to nabral ludi co mu narovinu povedali ako ich ex zamestnavatelia mucili s totalnymi hovadinami ako napr jedna zena ktoru byvala sefka ako aj ostatnym zamestnancov hned po prichode do prace ked mali sluzby poverovala okamzitym hladanim pavucin a pavukov po pobocke skrz co nestihali robit robit to co mali stanovene....u sefa tymto kydala na konkurenciu a aj skrz takuto sokujucu hovadinu ju prijal a nepodpilila si ziadny konar po sebou
Velka vacsina z vas asi nerozumie co znamena slovo kritika a kritizovat. Kritika moze byt pozitivna a negativna. Mala by byt objektivna. Takze ak poviem na pohovore, ze som PP skoncila, pretoze byvaly zamestnavatel nedodrziaval zakonnik prace, alebo ze vyplata pravidelne meskala, alebo ze na pracovisku bola dlhodobo neriesina sikana, mobbing, bossing, tak to je negativna kritika, ale nie je to ziadne ohovaranie ani vymyslanie. Su to objektivne veci, ktore sa diali, tak preco to nespomenut a vymyslat si ine dovody, len nech nepoviem na zamestnavatela nieco zle?
Nehovorim, take veci, ze bol to zly zamestnavatel, alebo ze vedenie bolo strasne a podobne vyjadrenia - to je take vagne, tak jasne, ze to znie len ako ociernovanie.
@deti95060810 aha už som si to prečítal nuž je to jej pohľad rešpektujem to ale drvivá väčšina zamestnávateľov to vidí inak a nechcú prijať niekoho kto sa negatívne vyjadruje o predchádzajúcom
@bloger tiež som toho názoru.. s kritikou opatrne...
@295anicka pravdaže prečo nie?veď môžeš povedať, že si odišla na to skúšobná doba je