Holky pani dievcata úprimne sa zaptam co vše musí ovládať obyč predavačka v obchode ? Dám priklad.. preberani tovaru bez vedúci.. dekuji za názory 🙂
@mimimiruska ahoj neviem o aký obchod sa jedná ale ja som konkrétne vedúca predajne s oblečením. U nás musia všetky predavačky vedieť preberať tovar, pracovať a komunikovať so zákazníkmi, riešiť vratky a reklamácie, poradiť a pomôcť pri výbere oblečenia, prácu s kasou,odpovedať na emaily od "vyšších", ranné a večerné uzávierky..
Dolezita je asi komunikacia so zakaznikmi a celkovo, aby si poznala ten tovar, proste co kde je. Praca s pokladnou je podla mna takisto samozrejmost, bez toho uz vacsinou ani prijat nechcu.
@darina746 toto nie je celkom pravda. Ale preto som sa rovno pýtala na veľkosť toho obchodu.
Obchod, tak či tak, presúva tovar hore dole, len aby človek hľadal a koľkokrát sa v tom stratí aj predavačka 🙈
A o tovare sa človek naučí veľmi rýchlo..
Zaklad je isto nejaký pc program. Na posielané reportov, večer zavrieť, ráno otvoriť kasu, spraviť si mincovku - popocitat peniaze v kase. Pri preberaní dávať pozor či sedí počet kusov na dodacom liste/fa s realitou, ak je to rychloobratkovy tovar, tak či záruka je akceptovateľná.
Nič zložité.
Robila som v obchode dlhe roky ako predavacka aj ako veduca. Kazda z nas bez ohladu nato ake mala postavenie musela ovladat vsetko. Kasa blokovanie,reklamacie, uzavierky, umytie predajne upratanie,prebratie tovaru,eshop objednavky,mail uzamknutie predajne. Proste vsetko. Akurat veduca mala take viac povinnosti komunikacia s firmou objednavanie tovaru dochadzky atd.
@mimimiruska to sa nauci podla obchodu, lebo kazdy to ma inak. Urcite musi byt dost prisposobiva tomu, aby sa vedela naucit rychlo ich system na kase, reklamaciach, objednavkach. Lebo toto je velmi odlisne. Zo zaciatku sa musi u niekoho zaucit prakticky na vsetko. A nieco proste pride a riesi sa to individualne
@mimimiruska to čo má v pracovnej zmluve. - pracovnej náplni práce
Trpezlivosť. Hlavne tú...
@laura07 fresh nejsme velkoobchod takovy vetsi obchodík
@gypsomilka dobre ďakujem.. ja len ze keď som robila v iným obchode tam sa nesmela predavačka starať do cenovek teda relatívne meniť ceny treba cigarety .. a tu musíme hľidat kolky na cigaretach keď nesedí meniť ceny v počítači
To uz neviem ako byvaju potraviny. Ja som mala obchod oblecenie
@mimimiruska aká veľká prevádzka to je? Maly obchodík alebo kaufland?