Čo je toto za novodobý biznis?

5. jan 2025

Vybehlo mi na fb, ze pani hlada do timu dalsich ludi, ze praca tak na 2-3h denne, a na foto vyrobky ako v dedinskych potravinach - od cerealnych guliciek po vyhodne dvojbalenie saponatu 😀 to naozaj niekto kupi??? Alebo sa niekto prida do timu a predava produkty za ceny ako v obchode, mozno aj drahsie a skladuje to doma, zakopava o to? Co je panecku toto za biznis…

sisa_s
5. jan 2025

MLM (multi level marketing) 😀 nezarabas predajom produktov, ale verbovanim dalsich ludi pod seba, tie zeny sa tvaria ako "podnikatelky", rozsiruju svoje "timy" a kecy 😀 suseda to robila tak, ze objednavala z katalogu, co ludia v jej okoli aktualne chceli, nemala doma zo vsetkeho zasoby

autor
5. jan 2025

@sisa_s kks niektori ludia ani za nic nebudu pracovat, radsej budu vymyslat kraviny ako toto… ach 😀

deti95060810
5. jan 2025

@sisa_s keby boli obchody prázdne tak chápem...ale v obchodoch máš tovaru koĺko len chceš...
takže načo objednávať u nejakej tetky keď si môžem kúpiť objednať aj sama...

sisa_s
5. jan 2025

@deti95060810 ja som to nikdy nepochopila a ani nekupujem produkty mlm znaciek..len ked ti niekto v okoli stale huci do hlavy, tak ludia podlahnu (riesis sopliky skolkarske, tak sa zbehnu odbornicky s produktami na imunitu..riesis neplodnost, tak nukaju zazracne vlozky..na chudnutie koktejly,...atd) 😀

t1nusa
5. jan 2025

kde žiješ? MLM je na Slovensku minimálne 6-7 rokov a ty si ho objavila až teraz? 🙂 každopádne áno, sú ľudia, ktorí sa na to dajú nahovoriť - niekomu to vychádza a pekne si tým vie privyrobiť, niekomu to nejde lebo má veľké oči a mysli si, že bez práce dostane zaplatené… sú rôzne firmy - čestné aj menej čestné, už záleží na každom aký si na to spraví názor

jamimo
5. jan 2025

@deti95060810 bože, toto robila moja sestra pomimo zamestnanie. Obťažovala nás s tými zázrakmi na počkanie, na všetko mala kúzelný prípravok, mastičku, vodičku, čajík, sirupček, mliečko, sprejík, pinzetku, kefôčku... Odborníčka na všetky povrchy upratovania, všetky typy pleti, tráviace ťažkosti, zlepšováky do domácnosti. Proste braky, haraburdy... urazená, že sme si nikdy nič nekúpili. MLM= sekta. 🤨

jamimo
5. jan 2025

@t1nusa MLM je na Slovensku od 90 rokov, medzi prvými bol Herbalife, potom kozmetika Riar, a už to išlo... Zepter hrnce, Aloe vera, atď...

patka06
5. jan 2025

MLM sa na Slovensku máme už viac ako 30 rokov, v rôznych podobách

patka06
5. jan 2025

@jamimo Presne tak.
Pamätám si ešte California Fitness. Amway, Carion, Oriflame

jamimo
5. jan 2025

@patka06 toho bolo.. aj deky z ovčieho rúna... Krstná mama za ne zaplatila v roku 2000 30.tisíc korún/ 2 kusy 🤦, hrnce Zepter 60.tisíc korún, nepochopíš 🙄

oriesocek
5. jan 2025

@jamimo bože ani nehovor, svokra kúpila z jednej predvádzačky panvicu za 12.000 SK…. A ako píšeš, ovčie rúna, atd.

jamimo
5. jan 2025

@oriesocek ja si nemôžem pomôcť, čisté sektárske praktiky... a nákupcovia ako po lobotómii 🤔
No a dnes? Nechápem, že MLM má ešte stále cieľové skupiny, všade tovaru všeho druhu do bezvedomia, určite by som nešla nič kupovať od predajcu 🤦

nevenka
5. jan 2025

@t1nusa 6-7 rokov? Minimalne od roku 2006 to ja evidujem. Mne stale jedna baba, taka znama, posiela, aky uzasny biznis robi na rodicovskej s kremikmi NuSkin. Ja jej pisem, ze nehnevaj sa, ja som si tymto presla pred 15 rokmi cca, mna uz neohuris 🙃😅. Ale to svedci o tom, ze som stara raketa, no 🤣

nevenka
5. jan 2025

@patka06 ta California sa potom premenovala na Calivita, nie? Jedna ceska poradna na tom ficala a ja tiez dost - par produktov bolo aj dobrych, ale potom som naslano dost lacnejsie a este s vyssim obsahom ucinnych latok.

autor
5. jan 2025

@t1nusa avon, mary kay, tupetvare, herbalife atd povedzme ok, to nenajdes v beznej malobchodnej sieti, ale dvojbalenie saponatu zn. Jar, Slovakia chipsy, a kopec neznamych hovadin kde ani obal neposobi doveryhodne… tak teda to som videla dnes prvykrat

lizatko1009
6. jan 2025

@jamimo ale zepter je top 😁

negymama
6. jan 2025

@nevenka ja som skončila výšku v 1995 a v poslednom ročníku nás lansrili na smway.
A len pár mesiacov po revolúcii 1990 už ľudia naleteli na pyramidove hry typu lietadlo.

renesance80
6. jan 2025

@negymama uz som aj pomaly zabudla ze toto vsetko existovalo, este oriflame tu tusim nikto nespomenul , realna hodnota vyrobkov v mlm je minus 90 percent tej za co to predavaju 😅

jamimo
6. jan 2025

@lizatko1009 tak za tú cenu si viem kúpiť aj inú súpravu hrncov. Mňa proste vždy obťažovali *agenti s teplou vodou v igelitke"

romino
6. jan 2025

Uz len to, ze akoze praca z domu, bez skoly, bez skusenosti, pre kazdeho akoze, zarobis atd atd..
No co asi za tym moze byt: jedine pyramida.

Keby kazdy z nas o takom suprovom vedel, a nebola by to pyramida,
t.j. potreba nahovorit co najviac ludi - tak si to nechavame pre seba,
alebo podla potrieb oslovujeme ludi v rodine, kamaratov ...co by nam ruky nohy bozkavali za dohodenie takej jednoduchej vynosnej prace z domu , len na 2-3hod denne 🙂
A tu si este pani aj musi platit reklamy na facebooku ? 🙂

romino
6. jan 2025

Inak spomenutu Amway ...ten uz pomaly hranici aj so sektarcinou.
Mal som spoluziaka, co studoval lepsiu skolu.
Vzdy aj bol z tych sikovnejsich, inteligentnejsich.
Nasledne roky robil karieru, dokonca zil v roznom zahranici, pracovne.
Po rokoch sme boli v kontakte, ma oslovil ze ma novy biznis, len teraz to vraj prichadza na Slovensko, ci sa nechcem pridat. Samozrejme ma to zaujalo, taka ponuka od takeho cloveka neprichadza kazdy den.
Lenze nasledne sa vyjadroval hmlisto, ziadne konkretnosti ...navela navela po mojom naliehani, mi poslal link...na Amway.
Som skoro zo stolicky spadol.

Clovek co uz mal riadne zalozenu rodinu, velky byt v BA, karieru, dovolenky ....ze co mu zrazu preplo, co sa mu stalo, ze na starych znamych vybehne s takou historkou o "novom biznise" ...hoci v tej dobe to uz bol aspon 20 rokov znamy pojem.

Kto ho mohol tak zmanipulovat, na co taky clovek potreboval popri svojej kariere este si zacinat s MLM.
Sem tam som pocul nazor, ze su za tym dake sektarske metody. By som po tomto aj veril.

Uz nie sme v kontakte, zostava to pre mna zahadou ...ako moze niekomu tak prepnut, co za psychologia je za tym. Kedze tolko viem ze riadne nadalej funguje, ma rodinu, vsetko.

lenkakravcova
6. jan 2025

Mňa viac ako tieto MLM s produktami hnevajú tzv finanční poradcovia.
Každý chce radiť, sparat sa v domácich financiách. A väčšinou nanútiť nejakú tú poistku, alebo investovanie cez seba (z čoho má podiel). 😬

simca06022011
6. jan 2025

MLM a komu sa paci to robi, komu nie ten nie.. rovnako niekto kupi a iny nie. Ja akutalne nie som nikde zaregistrovana, ale co sa tyka amway tak dlhe roky = doslova desatrocia sa u nas urcite produkty pouzivaju v rodine. Rovnako je kopa zien spokojna stale s oriflame, avon = kupuju ci to ci pre potesenie, alebo pre co.. ale su spokojne, zbytocne sa tvarime ze nie. A dalsie... kolko sa odporuca vsade taky JUST? zeby tiez MLM? :DDD chcela som si objednat krem auz som musela kontaktovat a komplikovat vec nejakou predajkynou v okoli.. no nech si nechaju :DDD
a kedze je to MLM, tak ano moze to niekto povazovat za sektu, oni sa nejake hedovat musia, akcie riesit a zviditelnovat, tlait na tych registrovanych aby niekam chodili, predavali a mali to stale v hlave ako top.
za na najhorsie co som stretla bol Tuppleware... nikde ma tak netlacili do somarin ako prave tam, a dokonca sa tam aj horsie veci diali :DDD
A osobne som robila ucto zene co robila MLM pre menemnovanu firmu a zarabala nadmieru dobre. Ja sama pred 20r som mala z oriflame odmeny financne nemale a to som takmer nepredavala kadekomu oslovovanim, len kolegyne sme sa nazbierali :DD
Mna toto vobec ale vobec nerozculuje, nech si kupuje a predava kto chce co chce :D Vadia mi ako @lenkakravcova pise, kadejaky "brokeri", financni poradcovia a podobni "obchodnici".

romino
6. jan 2025

@lenkakravcova tak to je obdobne. Tam 98% su naozaj len taki, co maju naucene ako vmanipulovat na produkt kde je najvacsia provizia.
Treba byt velmi opatrni, mat sam k tomu vela pozistovane. A vzdy radsej preverit v klude, co ponukaju, pogoiglit. Vzdy sa moze stat, ze ti serioznejsi pridu s dakym riesenim o ktorom by si netusila.

lizatko1009
6. jan 2025

@jamimo vies co? moja babka ich ma asi 28 rokov, stale ako nove a jedlo a hlavne ryza je z nich genialna, ma to nieco do seba.

jamimo
6. jan 2025

@lizatko1009 ok, ak za tú cenu stáli 🤷‍♀️

aurora33
6. jan 2025

Nás tak otravovala sesternica so zázračnou kávou na chudnutie, alebo s kolagenom na vlasy. Keď už bola neodbytná, tak sme jej navrhli, nech teda si to kúpi ona a vyskúša a na základe jej vlastnej skúsenosti si to mozno kupime (jasne že nie, len nech dá s tým pokoj). A čuduj sa svete, stále je pribrata a stále má tri vlasy na hlave 😂😀😀 už s tým našťastie prestala

jhalena
6. jan 2025

@simca06022011 Ake produkty pouzivate z Amway? My sme velmi davno pouzivali cistic na rury, po rokoch rozmyslam, ze ho objednam mame, ta nema pyrolyzu.

tiezjedna
6. jan 2025

všetko má svojho kupca, aj tá najväčšia hovadina...

jaond19
6. jan 2025

@jhalena ja z amway pouzivam taky sprej na flaky, je to jedina vec spolu so zlcovym mydlom, ktora odstrani z latky fakt vsetko. A este antiperspirant/deodorant od nich (bez vone) po tom co som vyskusala za tie roky celu drogeriu, je to konecne vec, po ktorej sa tak nepotim a hlavne nic necitim/nesmrdim (a to som po tretom porode mala hrozne problemy s potom+pachom). S amway nerobim, ale uz som dostala ponuku sa registrovat, uvidim, ak najdem produkt, ktory mi sadne dokonale, je mi jedno ci to je DM alebo aky predaj. Bude to len pre moju (s)potrebu.