Ahojte,prosim vysvetlíte mi niekto,čo je to dohoda o spolupráci?Aké to ma plusy aj mínusy.Bola som na pohovor a keď som sa pýtala či po 3 mes.skúšobnej dobe ponúkajú TPP,živnosť alebo dohodu,povedala mi,že potom je dohoda o spolupráci,googlila som,ale som z toho jeleň.Ďakujem.
@ivkazba no bola to zmluva o spolupraci ale vidim,ze to je na živnosť a to nepripada do uvahy.Praveze v inzerate,nemali nic napisane,tak som nevedela,ďakujem za vysvetlenie.
Zmluva o spolupráci je pre szčo.
Stretla som sa s tým už, no je to také ohýbanie zákonov, paragrafov aby nemusel platiť zamestnávateľ za zamestnanca dane a odvody. Ak to nie je nejaká jednorázová vec alebo privyrobenie na pár hodín mesačne, ale práca na 4-12 hodín denne skoro každý deň nesúhlasila by som. Hovorí to veľa o neserioznosti zamestnávateľa. Na vyskúšanie máš skúšobnú dobu 3 mesiace alebo ti mohli dať dobu určitú na pár mesiacov. Toto je len špekulantstvo firmy ako ušetriť.
@marsmykkok ďakujem,myslela som si to.
Akože po skúšobnej dobe? Veď pracovný úväzok máš už počas skúšobnej doby, od prvého dňa. Nie až po skúšobnej dobe. A k tej dohode. Aká dohoda - dohoda o vykonaní práce alebo dohoda o pracovnej činnosti? Alebo zmluva o spolupráci, kde ale budeš szčo. Ak nevieš, akú dohodu konkrétne myslia, tak zbytočná polemika bude táto diskusia. Máš ešte link na inzerát? Tam by to mohli mať napísané.