Čo je to dohoda o spolupráci?

22. feb 2022

Ahojte,prosim vysvetlíte mi niekto,čo je to dohoda o spolupráci?Aké to ma plusy aj mínusy.Bola som na pohovor a keď som sa pýtala či po 3 mes.skúšobnej dobe ponúkajú TPP,živnosť alebo dohodu,povedala mi,že potom je dohoda o spolupráci,googlila som,ale som z toho jeleň.Ďakujem.

ivkazba
22. feb 2022

Akože po skúšobnej dobe? Veď pracovný úväzok máš už počas skúšobnej doby, od prvého dňa. Nie až po skúšobnej dobe. A k tej dohode. Aká dohoda - dohoda o vykonaní práce alebo dohoda o pracovnej činnosti? Alebo zmluva o spolupráci, kde ale budeš szčo. Ak nevieš, akú dohodu konkrétne myslia, tak zbytočná polemika bude táto diskusia. Máš ešte link na inzerát? Tam by to mohli mať napísané.

autor
22. feb 2022

@ivkazba no bola to zmluva o spolupraci ale vidim,ze to je na živnosť a to nepripada do uvahy.Praveze v inzerate,nemali nic napisane,tak som nevedela,ďakujem za vysvetlenie.

ivkazba
22. feb 2022

Zmluva o spolupráci je pre szčo.

marsmykkok
22. feb 2022

Stretla som sa s tým už, no je to také ohýbanie zákonov, paragrafov aby nemusel platiť zamestnávateľ za zamestnanca dane a odvody. Ak to nie je nejaká jednorázová vec alebo privyrobenie na pár hodín mesačne, ale práca na 4-12 hodín denne skoro každý deň nesúhlasila by som. Hovorí to veľa o neserioznosti zamestnávateľa. Na vyskúšanie máš skúšobnú dobu 3 mesiace alebo ti mohli dať dobu určitú na pár mesiacov. Toto je len špekulantstvo firmy ako ušetriť.

autor
22. feb 2022

@marsmykkok ďakujem,myslela som si to.