Ahojte maminky, včera som tak na prechádzke s deťmi rozmýšľala nad ďaľším vývojom mojej kariéry po materskej, nad tým, ako skĺbiť prácu a deti, nad tým, ako by mala v ideálnom prípade práca mojich snov... Ako by mala vyzerať vaša? Aká je práca vašich snov?
spisovatelka na volnej nohe - cize ziadny vedlajsi job ale zivit sa len pisanim - na slovensku cisty nonsens 🙂
ja si chcem raz otvoriť jasle pre deti 🙂 momentálne robím opatrovateľku pre detičky 🙂
@melisssaa práca snov je pre každého niečo iné... ale jedna vec je práca snov, druhá vec sú možnosti a schopnosti... a v neposlednom rade by práca snov aj mala byť ohodnotená tak, aby sa z toho dalo žiť...
toto si utrieď aj ty sama so sebou, čo by si chcela robiť, čo by si naopak nechcela, či máš na to adekvátne schopnosti a možnosti, koľko peňazí za to očakávaš a čo musíš spraviť pre dosiahnutie svojho cieľa, či máš podporu manžela a rodiny (lebo všetky začiatky sú ťažké)...
Ja som bola v podobnej situacii pred polrokom, robila som 11 rokov ako IT analytik pred materskou, v praci ma cakali a napriek tomu som sa nechcela vratit. Chcela som vzdy vyskusat, ci to pojde na vlastnu past, asi som stale este snilek 🙂 Snazim sa ucim kazdy den kopec novych veci, len tych peniazkov sa nesype 🙂))
@adeli79 ja sa pohybujem medzi dvomi extremami: bud navzdy zostanem len pri prekladoch, ktore robim aj teraz na RD, budem to robit naplno, ked budu deti v skolke... ale viac by ma asi naplnalo robit event manazerku. Popri VS som chvilami brigadovala v jednej firme, ktora sa zaoberala kongresovou turistikou, ale myslim, ze to by slo s rodinnym zivotom sklbit tazssie... tak uvazujem nad nejakym kompromisom, zatial som nic lepsie nevymyslela 🙂
@sissy27 Toho, ze je to pre kazdeho nieco ine, som si dobre vedoma. Len pre porovnanie a inspiraciu sa pytam inych mamiciek, co by to bolo pre ne. Pre mna by bola idealna 6-hodinova pracovna doba, dopoludnia, aby som sa poobede mohla venovat uz len detom... co je tak trochu nesklbitelne s mojim planom byt vytazenou event manazerkou 🙂 A tak postupujem od priorit a snazim sa si ujasnit svoje predstavy. Zacinam od idealu a postupne budem (zrejme musiet) robit ustupky realite.
ja som sa po materskej vratila na svoje povodne miesto aj ked som velmi zvazovala zmenu profesie (pracujem ako IT analytik a rozmyslala som nad cvicenim pre deticky), ale s tym rozdielom ze mam 6hod uvazok, tym sa pre mna stal uplne idealnou, lebo obsahovo ma praca naplnala vzdy a kedze sa da sklbit aj s rodinou a zavazkami voci nej tak som plne spokojna
@bojovnicka 🙂
@melisssaa Ja by som chcela pisat pre nejaky dobry zensky casopis...sem tam aj cestovat, robit rozhovory s ludmi, prip. sa zucastnit niecoho zaujimaveho (koncert, otvorenie restiky a pod.) a napisat o tom...A este by ma bavilo hocico, co suvisi s pomocou ludom, cize lekarka, sestricka...Keby nemali take podmienky ake maju...A keby som neodpadavala pri pohlade na ihly 😉
Práca mojich snov? Turisticka sprievodkyna v nejakych vilách v Toskánsku ... alebo s Bubom niekde na Kube alebo v Himalajach... akonahle bude mať najmladšia 18 rokov, idem na to 😀
Napisem tak uprimne ze mojou pracou snov je byt doma a starat sa o rodinku. Ale velmi by ma bavilo nieco ohladom interieroveho dizajnu. Cokolvek, hoc len take 3d navrhy kuchyn. Podavala som si ziadosti snad na vsetky prace ktore s tym mali nieco spolocne ale moje manazerske vzdelanie je asi uplne mimo toho, takze ostavam nadalej verna rodinke 🙂
ked sa uprimne zamyslim, tak ta moja, ktoru som mala pred materskou (a este mam...teda), jej minusom je dochadzanie a trosku pracovny cas...
ak by som to iste mohla robit v inej firme, tak pri tom aj zostarnem v pohode 🙂
to je jedno len aby bola praca a nemusela som mat volno 1 vikend v mesiaci a makat vsetky sviatky v roku vratane vianoc a silvestra aby som mala cas byt s rodinou ako maly cas nasi rodicia. v tejto ulietanej dobe nemozne
@mimake Ja si myslim, ze byt doma a starat sa o rodinu nie je ziadna menejcenna cinnost. Len mna osobne by to nebavilo viac nez niekolko rokov.. a co potom, ked deti odrastu... potom by mi uz praca naozaj chybala. Ale moct si uzit matersku "dovolenku" naplno bez obav o buduce zamestnanie by bolo fajn.
práca so zvieratkami, v detskom domove alebo v nemocnici... 🙂 🙂
robím ale niečo úplne iné 😀 😀
Prednasat na medzinarodnej VS politologiu, alebo ucit "nauku o spolocnosti" na bilingvalnom gymnaziu 😉 Ked mi skonci materska, pojdem na to. Akurat, ze penazi za to vela nedostanem...
najskor napis, aka je ta tvoja 🙂