Je to len vzor, nezaujímaju ma schopnosti.
Len som to videla ako vzor a neviem či takáto úprava je pozitívum alebo negatívum. Uvažujem či sa s tým pohrať takto alebo nie? Myslím tie grafy ako znázornenie schopnosti.
Za mňa tiež nie
absolutne nie
Jééé, obrázky. 😃
Za mňa tiež nie.
Nie. Zober si niektoru novu modernu predlohu z profesie a pouzi. Pripadne si ju uprav trochu ak sa chces odlisit
to prve je absolutna hlupost, pri druhom netusim na zaklade coho si davala rozdiely v % a to posledne vobec nie...
Neblbni, urob si dobrý profil na LinkedIn, doplň životopis na Profesiu, ešte si môžeš urobiť extra životopis z milióna šablón vo Worde a urobíš stokrát lepšie. Do životopisu si premysli a napíš tie najlepšie skúsenosti a podlož to referenciami skutočných projektov. Nezabudni, že životopis musí presne sedieť na pracovnú pozíciu, o ktorú sa uchádzaš (teda budeš mať niekoľko životopisov). Daj si tiež záležať na dobrom motivačnom liste. Ak je podmienkou napríklad cudzí jazyk, tak ten životopis urob v tom jazyku. A veľa šťastia na pohovoroch. Keby mne prišiel taký životopis s Excel grafmi, tak ťa nezavolám ani na prvý pohovor 😉
Tak toto čítať určite nikto nebude, pôjde prvý do koša 😂
Ak to nebolo vyslovene zadanie konkretnej firmy a tu pracu naozaj chces, tak sa na to vykasli… v opacnom pripade smelo do toho 😂
Mimochodom, jazykove znalosti sa hodnotia stupnicou A1, B2 atd, pripadne zaciatocnik / pokrocily… co by akoze mal niekto vycitat z toho grafu?
Katastrofa
Ten prvý graf s jazykovými schopnosťami je veľmi zlý nápad. Tie ostatné sú lepšie, ale pochybujem, že by to niekoho zaujalo, do životopisu myslím že úplne nevhodné. To tak max pre deti ako ukážka, ako spraviť grafy.
Tak toto urcite nie.
Mna to v dobrom zaujalo. 🙂
(mam rad originalitu)
@neviditelnypes to si asi jediny. Mne keby sa dostane takeho CV do ruky, tak skonci v kosi alebo ho vratim na HR, ze mi omylom dali vytlacenu prezentaciu 😄
Nie, na mňa to pôsobí ako od nejakého stredoškoláka, nie uchádzača o prácu.
@mojemenonikto najdem niekde navod ako funguje linkedin? Lebo napr vyplnala som v nom minule nieco a teraz sa tam neviem k tomu dopracovat naspat, neviem to doplnit. Nechce mi tam ani brat nase mesto, ale berie mi jeho akoby cast... neviem ako na neho
Ty zvladas internet na 90%? 😂 Elon Musk šuvix 😂
@guiseppinka No, skús začať napríklad tu: https://www.grafton.sk/sk/pre-uchadzacov/karier...
@mojemenonikto vdaka. Konto som si tam zalozila este kedysi davno, ked sa o linkedine zacalo hovorit u nas, teraz som ho chcela obnovit, resp aktualizovat...
Prosím. Nečítaj tieto komentáre. Práve takéto CV zaujme. Predstav si, že personalista dostane 100 rovnakých štruktúrovaných životopisov. Bez originality, copy paste z profesie a pod. Nikto neinvestuje čas, neukáže originalitu. Toto je rozhodne skvelý nápad. Vies kolko zivotopisov som vybrala len preto, ze kandidatka napr. pouzila do CV dizajn s kvietkami? Alebo napisala do konickov, ze ma talent pri jedení chili papriciek? Dokonca personalisti odporucaji prist s niecim inym. Nedavno som videla video ako grafik hladal pracu. Posielal klasicke zivotopisy a nik sa mu neozval. Rozhodol sa z neho urobit katalog a hned dostal pracu.
Je to hrozne.
Btw, ak mas 90% znalosti excelu, si uplny mag 👏 bezny clovek ma tak 7% 😂 takto na % to znie mega blbo, radsej ostan pri 'pokrocily'
@mamamasama a ako by si vyhodnotila uroven jazykov? Alebo pc zrucnosti? Zaujat to zaujme, ale vypovedna hodnota nizka..
Tiez som riesila zopar cv, mala som rozne nazory od kolegov na ne, sama hladam pracu, takze tiez je tam nastudovane ako spravne napisat cv (rozni headhunteri). Je to oblast, ktora ma zaujima a vela sa v tom vrtam...
@dkethe to si dala dobry priklad excel. Mna tak na jednom pohovore "zaskocili" s praktickou skuskou v exceli - vela s excelom pracujeme. Uz som videla pred sebou makra, kontingecne tabulky... ked som zbadala ulohy - naformatovat tabulku, rozne typy ciar, farebna vypln riadka, vzorce suma, podiel a %, tak som sa smiala...
@guiseppinka narazam na napad, nie na prevedenie. Nemusi takto urobit cely zivotopis, ale nieco taketo by tam rozhodne nebolo na skodu. Treba vediet zaujat. Potom sa tu vsetky tieto maminky, ktore to hned zhejtili divia, ze posielaju zivotopisy a nik sa im neozve. No to bude tym, ze personalistom pride vzdy "profesia.sk" a pod. predlohy, len s inymi udajmi.
@mamamasama súhlasím s tým, že životopis musí zaujať oproti ostatným, ale toto naozaj nie je cesta. A pripomenulo mi to jeden životopis s motivačným listom, čo som držala v rukách - autorka v CV písala, že si potrpí na gramatike (lebo to pre tú prácu bolo dôležité), ale následne v ML chyba na chybe. Tiež uviedla, že nie je flukuant, ale za 3 roky praxe vystriedala 10 zamestnaní…
@mamamasama niektore zivotopisy su katastrofalne ako obsahovo, tak aj vizaulne... zalezi od cloveka, ktory sedi na druhej strane... kamoska vravela, ze ona litanie necitala, potrebovala pre kuchyne, restiky a zaujimalo ju ako vedia robit.. pre mna je zaklad motivacny (bavime sa o vyssich funkciach) ak zaujme ten, dobre CV je uz len bonus... pri nizsich poziciach je to v podstate jedno... kedysi pred par rokmi som pisala tabulku s jazykami a urovne v jednotlivych oblastiach. Som presvedcena, ze 98% rekruiterov nemalo ani paru o vypovednej info...
@mamamasama ja súhlasím s tým, že životopis by mal byť niečím originálny. Preto odporúčam posielať životopis napísaný osobitne napríklad vo Worde a nie vygenerovaný z Profesie. Oveľa viac ma však pri výbere zaujímajú informácie, čo sú tam, či to má celkovo hlavu a pätu a ako popisuje kandidát svoje skúsenosti. Životopis nemusí vyzerať ako výsledovka, alebo štatistický súhrn s grafmi. Nemusia tam byť ani kvetinky, bublinky ani nič také, stačí, keď je vkusne upravený, veď nie každý je grafik.
Za mna uplne zle tiez by asi letel do kosa skor ako by som ho docitala ci skor dolustila co tym chcel basnik povedat 😨
Vyzerá to ako cvičenie na 2. stupni ZŠ na hodine informatiky. Ale pobavilo.
urcite nie