Ahojte.
Mám Bc. zo sociálnej práce. Dá sa niečo doštudovať na to, aby som mohla pracovať na 1. stupni ZŠ? Alebo musím mať vyštudovanú pedagogiku? Poprípade by som brala do úvahy aj vychovávateľstvo. Ďakujem za info.
So sociálnou prácou toho veľa nenaučíš. Takže ak chceš učiť, tak musíš študovať pedagogiku. Aj tí čo majú štátnice na technike a chcú učiť na nejakej škole, musia si urobiť pedagogické minimum. Takže tam Ti soc. práca nepomože. Leda ak by si išla do niektorej cigánskej osady.... Na učenie detí máš zlý odbor.
NIč proti tebe nemám, ale ani ja by som nechcela aby moje dieťa učila pani so soc. prácou, jedine študovaný pedagog.
na vychovavatelku ti postacia tri roky pedagogickej, na ucitelku celych 5 rokov na pedagogike.
mozno asistent ucitela pre deticky ktore ho potrebuju by si mohla aj bez dalsej skoly
sssimi, musis mat vystudovanu pedagogiku pre 1. stupen (mgr.) Ak by si chcela robit vychovavatelku, pripadne ucitelku v MS mas dve moznosti. Bud si urobit bc. predskolsku pedagogiku alebo dvojrocne pomaturitne studium na strednej skole (pedagogicka a socialna akademia) ucitelstvo v MS a vychovavatelstvo.
Ucit by si mohla, aj so sociálnou pracou za predpokladu, ze by si mala komplet mgr.+pedagogicke minimum, ale len na strednej skole.
Najlepsie, ked si pozries vyhlasku o kvalifikacnych predpokladoch na pedagogických a odbornych zamestnancov.
Prepáč, ale vysokú školu dnes potrebuje aj učiteľka MŠ, takže žiaľ, jedine znovu zasadnúť do vysokoškolských lavíc a študovať ďalšie 4 roky odbor učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ 🙂
Zrejme si mala na mysli to, ak má niekto napr. vysokú ekonomickú, urobí si pedagogické minimum a môže učiť napr. ekonomické predmety na obchodnej akadémii.
Ale fakt neviem, čo chceš so sociálnou prácou ponúknuť na prvom stupni ZŠ 🙂 Veď to sú dve rozdielne zamerania....
Realne sa na to pozri takto - chces aby tvoje deti ucila citat a pisat bakalarka socialnej prace s nejakym ucitelskym rychlokurzom?
Samozrejme ze potrebujes pedagogiku, hoci ani ta dnes nie je zarukou dobreho ucitela.
Na vychovavatelku v druzine ti staci aj beznejsia skola, ale to uz zalezi na riaditelovi, koho prijima na take pozicie.