ahojte, idem si po radu co dalej, dieta mi ide do skolky, nemusim sa vratit do prace, manzel vsetko vykryje nadstandardne.. chcela by som vyuzit ten cas efektivne a ist asi studovat nieco...ale neviem sa pohnut kam, kde a co aby to potom aj malo nejaky vyznam...poradte co ste studovali vy a kde pracujete vdaka tomu...
Ja by som do skoly uz nesla. Pre prax je to po par odrobenych rokoch bezvyznamne plus. Ale teda, podla toho o aky odbor sa jedna. Ja sa snazim zdokonalovat v tom, v akom odbore som uz pracovala plus chodim raz v tyzdni na anglictinu, na udrzanie. A tiez sa snazim vzdelavat v tom, co ma bavi, hoci som v tom odbore nepracovala. Rozmysli si, ci a co chces v buducnosti robit, zbytocne sa nejrn do vsetkeho, ale zameraj sa na nieco konkretnejsie.
Tak zalezi aj od toho, ake moznost su v meste kde zijes. Co ta bavi? Kultura, umenie, mozno nejaka dobrovolnicka cinnost, zivotne prostredie, nieco s detmi, rypat sa v historii, filozofii, rodinny strom...
Urcite si najdi aspon nejaky part time v nejakej neziskovej organizácii. Aby si mala aspon nejaky prijem, byt totalne finančne závislá na partnerovi nie je dobre.
@252564 porozmyslaj co chces robit a podla toho sa zariad... ja som napr. Vystudovala psychologiu, historiu a germanistiku a robim cely zivot it - aktualne na vyssej manazerskej pozicii - proste zhoda nahod, prilezitosti a nutnosti... pisem to len preto ze to co si vystudovala vobec nemusi suvisiet s tym co budes robit a z mojej skusenosti naozaj malokto robi co vystudoval - asi okrem lekarov a pravnikov viac menej nikto...
Ak by som mala moznost vyberu ( ja som nemala lebo som sa o seba musela starat financne sama a s tym co som vystudovala by som sa zial neuzivila ) tak rozmyslam nad svojimi snami, v com som realne dobra, co ma bavi - ja napr. Milujem design, historiu - v tejto faze som aktualne teraz - kludne aj velku zivotnu zmenu spravit kedze si to financne mozem vdaka muzovi konecne dovolit...
@daduska8111 mam 2 deti, dalsie uz netreba 😁 mam aj ine aktivity - podnikatelske, ale to sa riadi skoro samo, preto chcem este nieco...
@252564 nebavil by Ťa nejaký kurz jogy, pilatesu, špeciálne pre tehotné pre deti?Ale, ak máš firmu a nechces to teda kvôli financiám a iba, aby si sa nenudila a niečomu sa venovala uč sa nejaký jazyk,venuj sa sebe rob si záhradku nešla by som ďalej študovať načo?
Alebo skús koučing to teraz leti, alebo mediátor
@252564 potom co ta bavi a kde ta to bavi... ja este rozmyslam nad genetikou - to ma kedysi strasne bavilo len sa to v sr nedalo studovat ako samotny odbor... vo viedni ci v londyne to ale ide napr. ..
Urcite aj v inych mestach ci statoch... mozes si spravit mba ked mas firmu, neviem co si uz studovala
@252564 no aj o podnikanie sa treba starat, vidím to na mužovi, voľakedy mal príjem aj 6000 EUR mesačne a tento rok som mala v priemere vyšší príjem ako on. Nárast konkurencie ako aj to, že zaspal na vavrinoch spôsobilo to, že si nevedel udržať už take príjmy, čiže len v dobrom ti Radim, nespoliehať sa na to, že to pôjde same alebo sa ti o to postarajú zamestnanci, ale skôr podnikanie zveľaďovať, pustit sa do niečoho noveho.. v časoch jeho nadštandardných príjmoch som tiež nepracovala, spravila som si druhu Vs - personálny manažment a financie. Keď mu klesali zisky a nevedeli sme, čo bude, musela som sa zamestnať. skončila som potom v korporácii, kde len veľmi okrajovo využívam to, čo som sa naucila a po roku má dali na projekt, takze potom tie zárobky boli vyššie aj vďaka dietam za sluzobky. Okrem školy som sa začala venovat dobrovoľníckej praci, kde som nasla svoj zmysel života a som za to veľmi vďačná a študovala som aj anglictinu. každý deň som mala 4 hodinovú prípravu na Cambridgsky certifikát ako aj obchodnú Anglictinu, toto bola najhodnotnejšia investícia, bez nej by som sa nedostala k mojej praci, takze odporúčam sa venovat štúdiu cudzieho jazyku..
@252564 mame to podobne 🙂 ale ja po rodičaku idem na ďalší :D
...tomu sa vraví šťastná žena. Nachvilku sa s tebou vymeniť ;) ale len nachvilku, nebavil by ma zivot nič-nerobenia bez práce ;) tak skús tu školu, keď sa nudíš ;) alebo popripade šup na ďalšie dieťa.