Čo ďalej po rodičáku?

252564
2. jan 2018

ahojte, idem si po radu co dalej, dieta mi ide do skolky, nemusim sa vratit do prace, manzel vsetko vykryje nadstandardne.. chcela by som vyuzit ten cas efektivne a ist asi studovat nieco...ale neviem sa pohnut kam, kde a co aby to potom aj malo nejaky vyznam...poradte co ste studovali vy a kde pracujete vdaka tomu...

daduska8111
2. jan 2018

...tomu sa vraví šťastná žena. Nachvilku sa s tebou vymeniť ;) ale len nachvilku, nebavil by ma zivot nič-nerobenia bez práce ;) tak skús tu školu, keď sa nudíš ;) alebo popripade šup na ďalšie dieťa.

elizita
2. jan 2018

Ja by som do skoly uz nesla. Pre prax je to po par odrobenych rokoch bezvyznamne plus. Ale teda, podla toho o aky odbor sa jedna. Ja sa snazim zdokonalovat v tom, v akom odbore som uz pracovala plus chodim raz v tyzdni na anglictinu, na udrzanie. A tiez sa snazim vzdelavat v tom, co ma bavi, hoci som v tom odbore nepracovala. Rozmysli si, ci a co chces v buducnosti robit, zbytocne sa nejrn do vsetkeho, ale zameraj sa na nieco konkretnejsie.

bluka2
2. jan 2018

Tak zalezi aj od toho, ake moznost su v meste kde zijes. Co ta bavi? Kultura, umenie, mozno nejaka dobrovolnicka cinnost, zivotne prostredie, nieco s detmi, rypat sa v historii, filozofii, rodinny strom...

pribinak
2. jan 2018

Urcite si najdi aspon nejaky part time v nejakej neziskovej organizácii. Aby si mala aspon nejaky prijem, byt totalne finančne závislá na partnerovi nie je dobre.

dai
2. jan 2018

@252564 porozmyslaj co chces robit a podla toho sa zariad... ja som napr. Vystudovala psychologiu, historiu a germanistiku a robim cely zivot it - aktualne na vyssej manazerskej pozicii - proste zhoda nahod, prilezitosti a nutnosti... pisem to len preto ze to co si vystudovala vobec nemusi suvisiet s tym co budes robit a z mojej skusenosti naozaj malokto robi co vystudoval - asi okrem lekarov a pravnikov viac menej nikto...
Ak by som mala moznost vyberu ( ja som nemala lebo som sa o seba musela starat financne sama a s tym co som vystudovala by som sa zial neuzivila ) tak rozmyslam nad svojimi snami, v com som realne dobra, co ma bavi - ja napr. Milujem design, historiu - v tejto faze som aktualne teraz - kludne aj velku zivotnu zmenu spravit kedze si to financne mozem vdaka muzovi konecne dovolit...

hettinka
2. jan 2018

@252564 vyštudovala som jazyky a pracujem v školstve. Plat nič-moc, ale baví má to a pracovný čas super.

252564
autor
2. jan 2018

@daduska8111 mam 2 deti, dalsie uz netreba 😁 mam aj ine aktivity - podnikatelske, ale to sa riadi skoro samo, preto chcem este nieco...

252564
autor
2. jan 2018

@pribinak nie som vobec financne zavisla na manzelovi, mam svoju firmu, spolocne nehnutelnosti...ak by nieco idem si spokojne dalej.aj sama...len firma ide skoro sama, deti v skolke a ja chcem este nieco mat na ucte co sa tyka vzdelania...ale netusim co...

eliska13
2. jan 2018

@252564 nebavil by Ťa nejaký kurz jogy, pilatesu, špeciálne pre tehotné pre deti?Ale, ak máš firmu a nechces to teda kvôli financiám a iba, aby si sa nenudila a niečomu sa venovala uč sa nejaký jazyk,venuj sa sebe rob si záhradku nešla by som ďalej študovať načo?
Alebo skús koučing to teraz leti, alebo mediátor

eliska13
2. jan 2018

@252564 skrátka len tak si vegetuj.Ja som bola doma dlho a chcela som zmenu, tak 2 r robím pol úväzok, ale doma bolo lepšie🙂čas na všetko, mala som pocit väčšej užitočnosti ako teraz, kedy som iba sebe pridala robotu a nestíham to, čo by som chcela

dai
2. jan 2018

@252564 potom co ta bavi a kde ta to bavi... ja este rozmyslam nad genetikou - to ma kedysi strasne bavilo len sa to v sr nedalo studovat ako samotny odbor... vo viedni ci v londyne to ale ide napr. ..
Urcite aj v inych mestach ci statoch... mozes si spravit mba ked mas firmu, neviem co si uz studovala

lula313
2. jan 2018

@252564 no aj o podnikanie sa treba starat, vidím to na mužovi, voľakedy mal príjem aj 6000 EUR mesačne a tento rok som mala v priemere vyšší príjem ako on. Nárast konkurencie ako aj to, že zaspal na vavrinoch spôsobilo to, že si nevedel udržať už take príjmy, čiže len v dobrom ti Radim, nespoliehať sa na to, že to pôjde same alebo sa ti o to postarajú zamestnanci, ale skôr podnikanie zveľaďovať, pustit sa do niečoho noveho.. v časoch jeho nadštandardných príjmoch som tiež nepracovala, spravila som si druhu Vs - personálny manažment a financie. Keď mu klesali zisky a nevedeli sme, čo bude, musela som sa zamestnať. skončila som potom v korporácii, kde len veľmi okrajovo využívam to, čo som sa naucila a po roku má dali na projekt, takze potom tie zárobky boli vyššie aj vďaka dietam za sluzobky. Okrem školy som sa začala venovat dobrovoľníckej praci, kde som nasla svoj zmysel života a som za to veľmi vďačná a študovala som aj anglictinu. každý deň som mala 4 hodinovú prípravu na Cambridgsky certifikát ako aj obchodnú Anglictinu, toto bola najhodnotnejšia investícia, bez nej by som sa nedostala k mojej praci, takze odporúčam sa venovat štúdiu cudzieho jazyku..

jonatanka85
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sabinka277
22. feb 2018

@252564 mame to podobne 🙂 ale ja po rodičaku idem na ďalší :D