Ako každá mamina, aj ja by som som si chcela privyrobiť nejaké to euríčko, lenže už každá mamina šije, hačkuje, vyšíva, vyrába bižu. Viete mi poradiť aký obchodný artikel alebo služba vám chýba na Slovensku?
@esmeralda04 zijem mimo sk, a su aj take firmy ze, chodia zbierat raz tyzdenne na zahradu klintom hovienka od psov, alebo pojazdna spa pre psov, zaparkuju pred domom a psov umyvaju, cesu, strihaju, dalsia sluzba je ze chodia domov ku klientom umyvat auta a vysavat maju so sebou nejaky naparovaci vysavac a ten hned vsetko cisti a dezinfikuje, autoopravar chodi priamo ku klientom opravoavat auta,
@tova nie som si istá či by tu niekto za niečo také zaplatil... myslím to spa pre psov, ale nápad je to zaujímavý.. hoci pre mňa uletený.. 🙂
@esmeralda04 prepáč mi tú úprimnosť... ale ak by niekto vedel o zaručenom "bielom mieste" na trhu, tak by to asi využil sám (ak sa teda bavíme o jednoduchých veciach, ktoré nevyžadujú nejakú šialenú investíciu v začiatku) a určite by Ti to nepovedal na modrom koníkovi.
ale držím Ti palce... možno na niečo prídeš 🙂
@esmeralda04 na slovensku chyba kvalita a pro klientsky pristup
@jankalukasova tu je ten biznis dost rusny. 🙂 maniaci na psov daju vsetko. Pojazdna predajna/butik s oblecenim tiez funguje. chodia rozne podujatia, charity, stale menia sortiment znackovych veci, alebo autobus prerobeny na detsku telocvicnu, to si volaju do skolky alebo detske party, podujatia a deteom do 5r. sa to velmi paci, je to bezpecne, moze aj prsat, detste party vseto je obycajne v piatok vecer, sobota, nedela napr. male zvierata alebo domace doniest porozpravat o nich a nechat deti aby ich pohladkali, zajac, mys, had,, sliepka, vtacik atd.
Preco si myslis ze napr na hackovani sa da zarobit? 😀 To je len taky privyrobcek ked si uvedomime kolko stoji material 🙂
@esmeralda04 Tu je ten problém, že tovaru a služieb je veľa a penazí u mnohých na SK veľa nie je, čiže zaplatia si len základné veci ako jedlo, oblečenie, topánky, poplatia dačo za byt, tv, telefony, internet a veľa im nezostane. Tiež si myslím, že háčkovaním, štrikovaním a podobnými vecami sa veľmi veľa zarobiť nedá. Lebo aj materiál niečo stojí a aj to dosť dlho trvá, čiže aj kopu času pri tom zabiješ. Potom musíš dať aj vyššiu cenu, tým pádom sa to mnohým zdá drahé a kúpia si radšej niečo lacnejšie. Takže ozaj je to len tak na prilepšenie pri MD. Moja kamoška napr. vyrába také taštičky pre dievčatá, ale tiež z toho nezbohatla.
@ellsa nemyslím si, že na hačkovaní sa dá zarobiť, ale privyrobiť hádam áno, inak by maminy nestrácali zbytočne čas 😉
@jankalukasova Ďakujem za úprimnosť 🙂
@esmeralda04 ...ja to pojmem trošku z inej strany - ľuďom chýba, a nielen na Slovensku - slušnosť a pokora.
Tu na SK alebo tu v okrese kde ja byvam chyba velmi vela veci. na sviatky som zahanala pekne ozdoby na 🎄 a onicom vyber. Hladam si nejake topanky velkosti 36 vsetko v detskom oddeleni a aj detsky to vyzera. Ked mi treba nejaku kozmetiku napr obycajny kokosovy olej tunaa je velmi tazko k dostaniu a to nehovorim o bambuckom masle a o takych "vymozenostiachh". Alebo rozne dekoracie do bytu ci nabytky vsetko desne od ruky ;( mne sa paci vyroba sviecok mydielok a pod ;) pekne uzitocne dekoracne aj vyuzitelne ;*
Keď sa tu spomína ten svet domácich zvierat , tak otvoriť si nejakú chovateľskú stanicu na nejaké obľúbené plemeno je veľmi ale veľmi dobrý biznis. Ono, nie yorka za 800€ , to je málo, ale niektoé druhy psov stoja ťažké tisíce (dokonca aj desaťtisíce eur) ... lenže na to treba veľa času, trpezlivosti, mať k tomu vzťah a hlavne vstupný kapitál na chovné feny a krytie a tak. A aj priestor. Ale potom keď sa to rozbehne tak sa ti to veľmi rýchlo vráti niekoľko násobne...
napr. take obrazy pre deti. Mne ho znama objednala este ked som bola v porodnici a do tyzdna mi prisiel postou. Meno, vaha, datum atd. Velmi dobry napad, dlhe roky moze ostat v detskej izbe. Rucne malovane, lepsie ako deky co som dostala to sa puzili rok, a uz su ktovie kde na handry..
http://www.wowthankyou.co.uk/baby-name-pictures...
@tova podla mna su slovaci prilis konzervativni na to, aby u nas fungoval nejaky pojazdný spa pre psov. polovica dopraje psovi "wellness" tak, ze ho vystrieka hadicou na zahrade a druha /precitlivelá/ polovica by sa zas bala dat svojho milačka cudziemu človeku do auta len tak bez dozoru. (k druhej polovici patrim tiez 😂 )
ale inak napady su to dobre 🙂
@esmeralda04 pomoc v domacnosti, vencenie psov, nakupy a pomoc pre starsich ludi. To ma napadlo ako prve, lebo sa s tymto teraz borime
@luna379 chovnu stanicu by som sa asi bála zakladat. nie je to ani najlacnejšie, ani sa to moc nevyplati.
keby napr. chcem začať chovať grifony, jeden papierovy psik stoji maximálne do dvoch tisíc euro (dá sa ale kúpiť aj za 600). Treba mi minimalne dva. Prvé dve hárania je sučka mladá na šteniatka, takže rok a pol stojí kapitál. Psíky musía byť medzičasom odchovane na kvalitnych granulách, očkovane a všeobecne zdrave, aby mal kvalitny vrh. Čo zase nie je lacné. Potom, fenka vrhá jedno až tri šteniatka za asistencie veterinára (lebo šteniatka majú príliš velku hlavu v pomere k telu). Samozrejme, veterinár nepríde zadarmo. Psíčky malinké treba potom odčervovať, očkovať, papierové sa davaju aj s čipom a papiermi pôvodu, ktoré vybavuje majiteľ chovnej stanice. Ked sa predávajú do zahraničia, potrebujú mať aj pas a serologicky test na protilátky proti besnote (do jedneho roka).
Po vrhu šteniatok, fenka by mala minimálne rok-dva oddychovať bez nakrývania. (Takže buď by nám trebalo tri-štyri chovné páry, alebo mať šteniatka len každý druhý rok.) Nakoniec je chovateľ rád, ak svoje rozmaznané malé papulky predá do dobrých rúk (našťastie, cena tu hrá pozitívnu úlohu, lebo väčšinou platí, že človek, čo vyvalí za psa rádovo stovky eur, si ho nekupuje na to, aby ho tyral.)
Ale tým, že je to psík drahý a plemeno zriedkavešie, nie je o neho ani tolko záujemcov a neda sa z toho robiť masovka, ako pri rasách podstatne populárnejších. Čím drahší a zriedkavejší pes, tým menej ľudí si ho kúpi. A si predstav, že kúpiš Tibetského mastifa, čo je pes velky jak hovado, budete mat zo 10 šteniatok, ktoré budeš chciet predať po 5 000 euro...ked najdes desat ludi, čo ti ich dá, môžeš si gratulovať. Preto sa obyčajne berú rezervácie ešte pred párením, aby sa nestalo, že ti psíky ostanú.
...
Jasné, dá sa chovať aj Jorkie a mať milučké šteniatka v byte odchované a predávať ich bez papierov po 150-200 euro. Lenže to zas riskuješ, že sa budeš báť dať inzerát, aby ťa psí aktivitsti nekameňovali, že si "množiteľ"... (množiteľ je človek, ktorý hanebne kotí šteniatka iba za účelom zisku v strašnych podmienkach a každé háranie, pričom robí psíkom zo života peklo. Ľudia sa proti tomu búria, prirodzene, ale pri aktivistoch je problém, že často prekračujú hranicu fanatizmu a nazyvajú mnozitelom aj babku na dedine, ktorej z neopatrnosti újde fenka a okotí pár miešančekov. A potom vyzývajú na lynč dotyčných osôb.)
Fakt, chovnú stanicu, ak to človek nema robit viac z lasky než pre peniaze, by som si nezkladala. A určite k tomu treba aj všakovaké povolenia a vhodný priestor, ako píšeš.
Na SK chýbajú ekologickú poľnohospodári.
@luna379 Tiež som si to uvedomila. Je to dobrý nápad pre majiteľov domov s pozemkom, v bytovke dosť problém...aj keď som počula, že ľudia nemajú problém v 2 izb. byte chovať 2 dospelých veľkých Vlkodavov + 1 malé plemeno a samozrejme tam bývajú 2 deti a 2 dospelí ľudia.
@esmeralda04 na to, aby si rozbehla seriózny biznis, ti treba v prvom rade vstupný kapitál, veľa času a pevné nervy... Týmto disponuješ??
Mne osobne nechýba nič, mám internet, objednám si čo potrebujem odkiaľ len chcem. Službu tiež som ešte nenašla takú, ktorá by neexistovala, všetko je len otázka peňazí.