Pracujem v gastre
Som naozaj dobrý zamestnanec, robím väčšinu práce, ktorú nikto iní nerobí.
A každý rok pred vianocami naša šéfka chytí "svoje obdobie" a všetkým znepríjemňuje život tým, že robí z komára somára. Vyťahuje veci spred troch rokov. U nás v práci sa nerobí veľa chýb, bavíme sa o dvoch za celý rok ale ona si vždy nejaký problém vyrobí. Každý jeden zamestnanec čo sme tu si svoju prácu robíme najlepšie ako vieme. A tento rok to prepískla. Každoročné šikanovenie vymenila za všetkých vás vyhodím. Ja vás tu nepotrebujem, mám za vás zálohu aj keby ste všetci naraz odišli je mi to jedno, nič nerobíte a podobne kecy, ktoré vždy.
Tento rok bol veľmi ťažký odišlo nám po xy rokoch veľa kľúčových zamestnancov, za ktorých sa nevie nájsť adekvátna náhrada, sama vie, že je ťažké nájsť dobrých ľudí v gastre. Ale ona si serie do huby, velmi dobre vie, že to čo ona tvrdí nie je pravda, ale keď sa necíti dobre ona, musí to prenášať na ostatných.
Už sa mi nechce znášať toto šikanovanie. Myslíte, že to stojí za to? Že to mám ako každý rok prežiť a potom bude dobre alebo by ste si to nenechali ?
Ako sa poznam, moj pohar trpezlivosti by pretiekol a ja by som jej tresla dverami, nech si teda hlada nahradu.
@13uzivatelka11 ono to nie je zlá práca, len toto je také niečo čo už nemôžem vydržať. A pred rokom som bola na dvoch pohovoroch hneď ma zobrali, ale nešla som. Za posledné 4 roky som na rajóne od zákazníkov mala 5 ponúk, nech idem k nim rôzne odvetvia, len ja nerada mením prácu. Ani raz som nešla. Ale myslím, že toto bola taká posledná kvapka
Na ja ta vyhodim, by som jej povedala OK. A zajtra by ma tak bolel chrbat az na PNku, a nech si skusi.
rozhodne by som si našla iné miesto a pred odchodom by som jej jasne yvsvetlila, prečo odchádzam
No šéfka asi nevie čom hovorí, keď tvrdí, že nájsť zamestnanca v gastre (dobrého) je jednoduché. Asi by som šla za ňou a povedala jej, že buď mi zvýši plat, alebo odchádzam. O prácu nebudeš mat núdzu....
kazdy ma nad sebou sefa-neskusali ste podat hromadnu staznost na sefku?
Alebo sa vsetci dohodnite, ze ak zacne s podobnymi recami este raz, sa vsetci naraz zdvihnete a odidete. Aj ked len pred podnik. A najlepsie v najvytazenejsom case. Neverim, ze jej to bude jedno, a nepojde vas volat naspat. A potom treba hodit kolektivnu diskusiu o tom, ze vystresovanost sefky nie je dovodom na sikanu zamestnancov.
Pripadne mozes skusit osobny rozhovor, a ak to nepomoze, len hladat novu robotu.
@kandelabra áno, všetci to zažívame, ale toto nie je zlá práca my odtiaľto nechceme odísť, len táto jedna vec je problém, takže sa s nimi nedohodnem
@tiezjedna o tom, že mám túto prácu rada, máme dobrý kolektív a všetko je fajn okrem tejto záležitosti. A chcem poradiť či mi to stojí za to tu ostať alebo odísť
Pokial tam chcete vsetci ostat, tak by som skusila to, co ti poradila kandelabra. Pripadne ist za nou (nechod sama) viaceri a povedat jej, ze taketo spravanie nebudete akceptovat a ak to nezmeni, nepridete na dalsi den do roboty.
Alebo sa na nu hromadne stazovat tym vyssie. Azda nebudete vsetci odchadzat kvoli jednemu cloveku. Odist ma ten, co sikanuje a nie naopak.
Ak je to dobra robota,fajn plat a si spoko a tieto mudre prednasky sa opakuju raz rocne alebo ja nvm kazdy mesiac na pol hodku, ja by som ostala, ovsem ak je to ba dennom poriadku dovidenia
Už dávno by som tam nebola. Keď si taky skvelý zamestnanec, rýchlo si nájdeš inú prácu.