Čo by ste poradili začínajúcim podnikateľkám?

15. jan 2024

Máme tu nejaké podnikateľky? Čo by ste poradili začínajúcim? Kde zacat. Mám produkt, a teraz čo s ním. Eshop a reklama? Sashe? Sociálne siete? 🤔

autor
15. jan 2024

Ako ste začínali a ako ste sa zviditeľnili?

tinkavvv
15. jan 2024

Tak velmi zalezi, aka cielova skupina ma byt oslovena. Co je to za produkt, komu urceny a podla toho.

melanta
15. jan 2024

Záleží v prvom rade na tom, aký produkt máš. Ja mám službu, ktorú ani nereklamujem, ani nepropagujem, ani ma relatívne nič nestojí. Na druhej strane niekto sa bez reklamy a propagácie nepohne, lebo je to produkt, ktorý to potrebuje. Niekto má náklady žiadne, niekto tisícové, niekto niekoľko 100 tisícové. Čiže pýtaš sa veľmi všeobecne. Konkretizuj a skôr ti poradíme.

autor
15. jan 2024

@melanta ide o handmade výrobok.

maranta_leuconeura
15. jan 2024

Zrejme je to handmade produkt, ked spominas Sashe. V tom pripade ano, Sashe na zaciatok je lepsie ako vlastny eshop, pretoze na ten ti nikto len tak nepride (nepoznaju ho), no na Sashe chodia ludia rozhodnuti nieco take kupit a lahsie ta tam najdu. Na druhej strane konkurencia je tam velka, preto musis mat hlavne dobre fotky, potom dobry popis a potom sa snazit aj tam zviditelnovat (pisanie clankov, reklama-neviem ako teraz funguje, komentovanie inych, zapajanie aa do diskusii pod zurnalmi a pod). Ta provizia ktoru zaplatis je oproti vlastnemu rieseniu smiesna.
Cez Sashe budes mat moznost ist aj na zive akcie (ich trhy), odporucam ich viac ako ine trhy, kde je mix predajcov a hlavne popri stankoch s ciganskou a blbostiach z ciny toho asi vela nepredas, nebude tam tvoja cielovka.

Profily na socialnych sietach tiez ano, tam mas aj moznost reklamy. Okrem toho rozne zaujmove skupiny na facebooku stale funguju dobre, ak mas tym ludom co ponuknut. Diare neponukaj v skupine s vyrobou diarov, ale v skupine kde si ludia chcu zorganizovat cas.

autor
15. jan 2024

@maranta_leuconeura ďakujem, tušila som, že to bude naháňačka za zviditeľňovanim 🙂

maranta_leuconeura
15. jan 2024

Tak realne si zober, ani ty si nekupis to, co nevies, ze potrebujes/ze to existuje.