Čo ak mi skončí pracovný pomer počas materskej?

danjelca
22. mar 2012

Ahojte dievčatá mám prac. pomer na zastupovanie počas MD. A teraz v Júli odchádzam na materskú.
Ak sa kolegyna rozhodne vrátiť, mne prac. pomer končí.
To znamená že ostanem bez materského, ktorý mi vypláca zamestnávateľ uplne?

liz_lemon
22. mar 2012

@danjelca materske vyplaca socialna poistovna, nie zamestnavatel
ak mas PP na dobu urcitu, tak sa skonci, bez ohladu na to, ci si na MD
mala by si to ist potom nahlasit do socialnej a zdravotnej poistovne, aby stat za teba platil zdravotne a dochodkove, ako za osobu starajucu sa o dieta
po ukonceni RD nebudes mat narok na podporu

danjelca
autor
22. mar 2012

@liz_lemon

takže bude mi chodit materske aj tak? Ked budem mat skončený PP?Nemože sa stat že kolegyna nastupi-mne počas MD skonči prac. pomer a nebudem mat nárok na nič?

liz_lemon
22. mar 2012

@danjelca ved ti vravim, ze to vyplaca socialna poistovna a jedina podmienka je, aby si si platila nemocenske poistenie min 270 dni pred nastupom na MD
nie, nemoze, po MD, budes mat narok na rodicovsky prispevok a ten zase vyplaca UPSVR, a to uz uplne kazdemu, aj tomu, co si neplatil nemocenske

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulkan
22. mar 2012

@danjelca toto sa prave stalo mne, som na MD a skoncila mi zmluva, materska mi normalne chodi dalej, ale ak som tu pani na socialke pochopila spravne, tak uz nie som nemocensky poistena, a tym padom nemam narok na ziadne dalsia davky zo socialky, ked mi skonci materska. Ty si v ochrannej lehote aj keby ta prepustia skor ako pojdes na MD, ak si viac ako 270 dni bola nemocensky poistena za posledne 2 roky, tak matersku ti budu vyplacat, si v ochrannej lehote

janulkan
22. mar 2012

@stvura to moc nie je pravda, ze ak porodi dalsie, dostane matersku, ak jej ukoncia zmluvu - prave to riesim ja, nie som zamestana, mam teda zrusene nemocenske poistenie (nie pozastavene) a preto nemam narok na matersku ak by som otehotnela (teda ak som spravne pochopila tetu na socialke a clanky co som citala)

liz_lemon
22. mar 2012

@stvura ale ona pise, ze jej pravdepodobne zanikne PP, takze to je ina situacia, ako keby jej PP trval

danjelca
autor
22. mar 2012

ďakujem dievčatá..už som kludná.Poistená tých 270 dní som🙂
Teda ak by som otehotnela potom ešte raz @stvura vravíš že by ma brali akoby som bola u nich ešte stále zamestnaná??

liz_lemon
22. mar 2012

@danjelca ak ti PP zanikne, tak ta nemozu brat ako keby si tam bola zamestnana...PP by musel stale trvat, aby si aj pri dalsom tehotenstve, mala narok na materske, preto ze ti ziadost musi potvrdit zamestnavatel

danjelca
autor
22. mar 2012

@liz_lemon: takže keby som chcela druhé musím sa zamestnat a opät byt poistená 270 dní?

janulkan
22. mar 2012

@liz_lemon a ta ochranna lehota tehotnej 8 mesiacov sa pocita do porodu alebo do nastupu na matersku? resp od 1.4.2012 som nezamestnana ale stale na MD, kedy mi skonci ochranna lehota 1.12.2012? a to uz musim byt na MD alebo to musi byt predpokladany datum porodu?

janulkan
22. mar 2012

@danjelca nie opat, ale dokopy za posledne 2 roky musis mat 270 dni nemocenskeho poistenia

liz_lemon
22. mar 2012

@janulkan do nastupu na MD

babul83
22. mar 2012

Aj mne skončil pracovný pomer počas MD a normálne som dostávala materskú až do konca a potom rodičovský...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deni73
2. apr 2012

Ahojte, mne skončí pracovný pomer 8.4.2012, a na materskú nastupujem 9.4.2012, aké mám povinnosti?