Zdravím Vás. Nedavam tu príspevky nejako často, ale rada by som vedela váš názor. Ja už vážne neviem čo mám robiť.
Z práce ma prepustili pred rokom kvôli stavu. V práci som si zvykla, mala som dobrých kolegov aj majstra. Bola to linkova výroba nie jednoduchá ale zvykla som si.... Odvtedy som si urobila kurzy na administratívu aj na účtovníctvo teraz si robím kurz na cudzí jazyk. Na pohovoroch nevyhoviem pretože sa na mňa pozerajú cez prsty lebo som robila ako robotník..som zúfalá.. Rozmýšľam ze si urobim aj vš lebo je to hrozne ťažké. Chcela som ísť aj k polícii ale nevzali ma kvôli môjmu zraku. Verím, že niesom jediná a poradíte mi ďakujem,
Koľko máš rokov, akú školu, akú prax okrem linky? A čo by si ideálne chcela robiť? Pracovný čas? Aký problém máš so zrakom?
@kaktusik77 ak tá pozvú na pohovor a neprijmú Tá, tak to určite nie je kvôli tomu, že pracovala ako robotník
Ak by im vadilo, že si robila ako robotník, tak tá nepozvú ani na ten pohovor
Chyba bude niekde inde.
Zalezi aj aky pracu cakas.podla mna je stale lepsia aj ina praca ako ziadna.ved ak sa zamestnas aj na linke,mozes sa dalej vzdelavat a posielat zivotopis.taktiez sa aj v praci mas sancu posuvat dalej.
Ja sa zase casto stretavam z nazorom,ze za take peniaze nebudem ani vstavat.to fakt je lepsie ludom doma, neviem ake su davky (neratam 6m ak mas odrobene) viem omolo600€ v cistom nieje extra,ale stale lepsie sko nic.
@ivkazba mam ukončenú strednú školu z maturitou odbor škola podnikania, mam 25 rokov okrem linky nemám inú prax keďže ma prepustili pred rokom s tam som pracovala keď som výšla zo sš. Mam astigmatizmus čiže nevidím dobre do diaľky. Pracovný čas ideálne 8 hodinové.
@nikolka1986 rada ale neviem v com a sama do toho by som nešla.
Čo o sebe rozprávaš na pohovor? Ja keď vediem pohovor tak dávam úplne jednoduchú otázku: povedzte mi o sebe niečo čo som sa nedočítala v cv. A na základe odpovede sa dozviem viac než často aj chcem
Tak mi skús odpovedať
@kaktusik77 a čo by si chcela robiť? Aká práca by ťa bavila?
@kaktusik77 a súhlasím s pribinak, že ak ťa pozvú na pohovor, tak nie je problém, že si predtým robila na linke. Ja som do banky prijala na pobočkového pracovníka aj muža, ktorý dovtedy robil iba mechanika v autoservise, aj absolventa SŠ bez praxe, aj ženu z výroby ktorá robila za pásom. Toto nie je problém myslím.
@kaktusik77 je kríza,treba brať prácu aka je .. pokiaľ chces pracovať,a medzitym si mozno nájdeš niečo lepšie
@kaktusik77 Ahoj, ked ta polícia nevyšla napadla ma ešte colná správa. Práca je vpohodicke, pošlú ta na kurz tam sa všetko naucis. Plat nie je astronomický, ale pre zeny kopec vyhod.
@ivkazba ahoj tak toto ma zaujalo. Keď som si po škole hľadala pracu, skušala som aj banky. Ani na pohovor ma nepozvali, a to som skončila VŠ technicko-ekonomicky smer. To podľa akého kľuča vyberáte ľudi? ;)
@kaktusik77 ahoj, nezúfaj, niečo sa nájde. Skús Lidl, Kaufland...alebo si nájdi firmy, v ktorých by si chcela robiť a pošli im len tak “naslepo” životopis a motivačný list.
@u2jana no záleží na akú pozíciu. Napríklad na pobočku za prepážku nepotrebuješ človeka, ktorý má ekonomické vzdelanie. Potrebuješ človeka, ktorý bude pracovať s kasou alebo človeka, ktorý bude klientom ponúkať sporenia a kreditky. Na druhej strane, vždy je to o personalistovi a manažérovi. Ja mám skúsenosť, že všade kam som prišla, som personalistom sama nastavila, aké CV majú vyberať pre mňa, pretože oni mali zväčša presnú šablónu a tej sa držali (nezavolali by ani teba lebo načo s takým vzdelaním a nezavolali by ani babu čo robila za pásom, lebo čo už tá bude vedieť). Takže niektorým personalistom zo mňa vlasy dupkom stavali, pretože som mala ana pobočkách od ľudí z výroby až po právničku a tí by sa tam nikdy nedostali, ak by som to nechala na ľudí z HR.
Ako pozerám sú tu viacero tém že "neviem si nájsť prácu"
1. https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/neviem-si-najst-pracu-co-mam-robit/
2. https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/neviem-si-najst-pracu/
3.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/priatel-si-nedokaze-najst-pracu/
A TO SA AKO DÁ??? (nenájsť si prácu)
Ja keby som aj chcel byť nezamestnaný nebol by som, lebo úrad práce ma zamestná do týždňa! Pričom nemám ani vzdelanie, neovládam nič také ako excel, svetový jazyk, VZV atď. som len na nekvalifikovanú manuálnu prácu a keby som si hľadal prácu tak sa viem zamestnať na počkanie, a keby som si nehľadal tak ma úrad práce zamestná do pár dní.
@prispievatel presne tak! prace je dosť
@kaktusik77 napíš mi IP
@pribinak A aku ocakavas odpoved na tuto otazku? Uprimne ma to zaujima, pretoze mna ked sa spytaju na pohovore, preco ste si vybrali nasu firmu, kde sa vidite o 5-10 rokov a povedzte nam nieco o sebe, som v uplnych koncoch. Ja realne neviem, ci budem zit zajtra a nie, co bude o 10 rokov a preco som si vybrala ich firmu, tak na to im nemozem povedat, ze to bola jedna z mala normalnych ponuk, co mi vyhovuje ci uz na dochadzanie, plat alebo pracovny cas...
Nie je to nic osobne proti nikomu a nicomu, ale z tychto otazok mi vlasy dupkom stavaju a o vedomostiach a sikovnosti daneho cloveka to vypoveda prd.
@kinderzwillinge práve preto sa pýtam takúto otázku a nie otázku typu kde sa vidíte o rok či dva, ani sa nepytam koľko tenisových loptičiek sa zmestí do Boeningu 254 a ani akú farbu nosíte v pondelok a prečo nie žltú a tiež má nezaujíma aké sú silne a slabé stránka a podobne kecy
Tuto otázku sa pýtam preto lebo robím veľmi špecificky druh prace, potrebujem pohotoveho a kreatívneho človeka do tímu, ktiry sa nebojí sem-tam zariskovať či urobiť niečo mimo bežný štandard. Potrebujem človeka, ktiry je fakt komunikačné veľmi zdatný a odolný
Nechcem žiadneho zúfalca, ktiry mi bude recitovať naučené blbosti a bude počítať sekundy do skončenia pohovoru. Chcem niekoho kto vidí aj 2 kroky od seba, spája súvislosti a nie, že dám mu písomný test a on sa ani nepozrie na druhu stranu
U nás musíš mat prehľad, musí ti to myslieť, byt pohotový, asertívny. Nechcem niekoho komu poviem urob a, b a musím mu povedať a urob aj c. Že si sám take niečo nedomysli
@kinderzwillinge a kľudne by som povedala, to vo si napísala. Veď to je pravda a realita
Určite si nevyberáme prácu, lebo sa nám páči logo firmy, či strecha na budove, alebo považujem majiteľa za fesaka
@pribinak Personalista prave ocakava, ze uchadzac ma zaujem o pracu kvoli tomu, ze ma vztah k danemu zamerianiu firmy.
Co mne napr ako fakturantke moze byt uplne jedno, ci vystavujem faktury na ktorych su vlozky, kondomy, plienky alebo cokolada.
A mna keby sa spytali, nech poviem nieco o sebe, co nemam v zivotopise, tak na nich vybalim, ze chodim rada do lesa, milujem horory, pizzu, cokoladu a ruzovu farbu. A to chcem vidiet, ako zistia, ze som dobra fakturantka a mam prehlad v uctovnictve 😀
@kinderzwillinge Hm, ak by dom do firmy hľadala fakturantku, tak má nič okrem tvojej prace nezaujíma.
Ja robím veľmi špecifickú prácu a napísala som ti, prečo sa to ľudí pýtam. Fakturantka u nás dostane test. Kecy nás v tomto prípade nezaujímajú
@pribinak Ja som tieto 3 otazky zazila na kazdom jednom pohovore a vzdy to bolo miesto fakturant alebo uctovnik.
ja mam vš, jazyk, prax v zahraničí. A tiež to s prácou nie je nejaké extra. Mám dve malé deti a chcem končiť do tretej. No nejdú sa o mňa zamestnávatelia potrhať :D to ale neznamená, že niečo si nenájdem. AJ manuálna práca je práca. Za mňa ok.
A mám pocit, že teraz sa roztrhlo vrece s čašníčkami, kuchárkami, a do obchodných centier hľadajú predavačky furt. SKús tam .
@kinderzwillinge asi sa nevedeli nič iné opytat 🤷♀️ A nie je personalista ako personalista
Nie si jedina,syn ma 5 a som stale doma.podla mojej kvalifikacie mi uz nevyhovuje byt v praci do 17.00 a na operatora vyroby som asi mudra podla nich.tak som si zalozila sro s manzelom