Som na RD, ktorá končí 9/2014. Od súčasného zamestnávateľa som dostala ponuku pracovať na 2/2013 do 12/2013 na štvrtinový úväzok s predmetom práce inom ako pôvodná pozícia, teda s novou zmluvou. Ak by zamestnávateľ so mnou ihneď resp. mesiac po skončení RD rozviazal pracovný pomer, z čoho by sa mi vypočítavala dávka v nezamestnanosti? Vidíte nejaké nevýhody do budúcnosti?
Ďakujem za Vaše rady!
a ak by sa jednalo o nepravidelný príjem, s výplatou napr raz za 3 mesiace, tento nie je základom na podporu, MD, PN a dôchodok?
Prosím o radu. Som zamestnaná na dobu neurčitú vo firme ABC, momentálne na RD. Keďže sa teraz chcem vrátiť do práce, no vo firme ABC nemajú momentálne pre mňa voľné miesto, hľadala som inde a našla som prácu XY. Pokiaľ to bude možné, chcem si svoje pozíciu vo firme ABC zachovať do veku 3 rokov dieťaťa, keď už nič iné aspoň kvôli odstupnému. Vo firme XY mám možnosť zamestnať sa na čiastočný pracovný pomer. (na dohodu to v XY nie je možné). Môžem tak urobiť popri HPP aj RD? Musím firme ABC oznámiť skutočnosť že pracujem v XY na čiastočný pomer? Ak áno, čo zo vzniknutej situácie ďalej vyplýva? (zdravotné, dôchodkové poistenie?) Zostane mi aj rodičovský príspevok? Ďakujem vopred za radu.
@nenuka ak zárobok nebude veľký, veru nevýhody.. rátalo by sa ti to do prípadnej podpory, do prípadnej PN, do dalšej materskej, do dôchodku.. všetko by ti to ponížilo