Dobrý deň potrebovala by som poradiť nastúpila som do prace od 2.10. na skrátený pracovný pomer s trojmesačnou skúšobnou dobou mám plánovanú operáciu 7.11. (Zamestnávateľa som s tým oboznámila ešte pred nástupom do prace) súhlasil povedal že v tom nevidí problém že budem mat nejakú dovolenku atd a ja neviem na koľko dni dovolenky mám nárok. Viete mi niekto poradiť? Dakujem
@julianko Tiez má nárok na rovnaky pocet dni ale platia sa len v hodinovke skrateneho uvazku. Príklad-mas nárok na 20dni dovolenky alebo 25-ak pracuješ na TPP tak 20dnix8h, ak na 6h tak 20x6h.😉
@lusinda1989 Ved chod na PN. Narok mas na 1/12 celkového naroku po odpracovani 60dni a za kazdych 21prac.dni. Cize ak mas celkovy nárok dovolenky 20dni tak budeš mat narok cca na 1.5dna dovolenky.
@evittam dakujem áno asi sa mi pnka viac oplatí len idem na súkromnú operáciu a misom sa s obchodným dohodnúť či mi dá pnku
@lusinda1989 Ak ideš na operáciu do súkromného centra/kliniky, stále Ti tú operáciu môže vykonať len lekár. Ten Ti dáva PN a je úplne jedno či je súkromník, tá platí rovnako, akoby Ti ju vypísal lekár štátneho zariadenia. Nie je v kompetencii tvojho zamestnávateľ uznávať Ti PN vystavenú lekárom. On ju musí len akceptovať.
@titla dakujem
Neviem či to tak je všade, ale ma mesiac práce vychádza na jeden deň a pol voľna. Takže ty keď máš polovičný úväzok tak by to robilo polku, ale 100% si s tým nie som istá, takto by som to brala len podľa logiky veci. 🙂