V pondelok sa chystam rozviazat pracovny pomer po 15tich rokoch. Idem teda, ze ako to chcu, bud sa dohodneme alebo vypovedna lehota od 1.juna.
Mne to je jedno, nepridem o nic.
Mam vseliake dovody. Povedat 5 minutovy vylev zamestnavatelovi? Povedat uprimne (ale slusne) ako sa tam clovek citil, aky je tam toxicky kolektiv, nespravodlivost a trojaky meter na zamestnancov?
Alebo ostat ticho, zachovat si tvar bez vylevu, bez emocii.
Dakujem za kazdy nazor 🙂
@babulkomale Dakujem ❤ Este pockam na dalsie nazory 🙂 Ale velmi si mi pomohla.
Zažila som to isté, zvolila som možnosť 3. Načo budeš robiť výlev, on si to neprizna a takisto keď sa postažujes na kolegov čo sa stane, nič, veď ich predsa nevyhodi.
Nemas za co.
Este aj take som zazila ze clovek chcel odist, mal lepsiu ponuku, pytali sa preco a nemozes teraz, kopa prace atd....ze co sa mu nepaci, dal vylev, slusne ale jasne, pomenili veci, dali premie, vyzeralo ze gut. Zostal.
Ale nezabudli.
A ked aj tak casom odisiel, nahanali ho po sudoch za formu vypovede a usly zisk atd.
Zakomplexovani mentalni chudaci co len hrabu a este aj skipas poobede na lyzovacke predavaju 🙈
Ale budu sa hrat na mega podnikatelov.
A myslela som ze toto zakapalo ale nedavno som sa presvedcila ze aj mnohi mladi podnikatelia toho este velmi vela nepochopili.
Ja som mala vylev este pocas toho, ako som bola zamestnana, uz z nervov, robila som v obchode v kancelarii a proste tiez tak, zly kolektiv, ohovaranie, kradlo sa tam. Ale keby som to mala vratit, tak to necham bez vylevu, lebo to nevyriesilo nic, len som bola rozrusena z toho. Potom som isla po 4 rokoch na matersku a dobre sa stalo, lebo by ma tam kleplo.
Čo tým výlevom chceš dosiahnuť- ak dufas, že zamestnávateľa osvieti, resp. možno pomozes nejakým kolegom, ktorí ostávajú- nemá to význam (to hovorím z osobnej skúsenosti). Pokial to zo seba potrebuješ dostať, aby si sa cítila lepšie potom by som to urobila- lepšie ako to dusiť v sebe. Ide len o to, či to tebe osobne pomôže. Držím palce.
@katulkagajdos Mesiac nad tym rozmyslam, v noci som nemohla spat (nie 1 noc). Bola som nastartovana na vylev, aj muz ma v tom podoporoval a hucka ma do vylevu. Posledne 2 dni ale citim, ze sa chcem zachovat inteligentne ako som sa vzdy snazila byt korektna. Cize posledne 2 dni to chcem ukoncit slusne a rychlo. Ale som celkom zmatena. Vylev len a len kvoli sebe za 15 rokov krivd, aby sa mi ulavilo. Nie kvoli nim.
...ak sa ťa opýtaju na dovod, normalne slušne by som si povedala, čo ma vlastne k tomu donutilo...asi len aby sa mi ulavilo....držím palce.
Urcite nie vylev, uvidis, ci sa ta budu pytat na dovody, ci ich to vobec bude zaujimat. Ak ano, tak mozes uviest strucne dovody, ako vnimas nespravodlivost na pracovisku a podobne, ale urcite to nejako extra nerozvadzaj, uz to nezmenis a ak to vedenie nevidelo doteraz, tak to neuvidi ani po tvojom odchode.
Ak sa ťa opýtajú má dôvod,slušne a diplomatický to povedz. Jednak sa to vnútorné uľaví a zamestnávateľ bude vedieť dôvod a poznať situáciu,hoci sa nič nezmení.
Ja tiež uvažujem posl.rok veľmi intenzívne,že dám výpoveď po cca 20.r.,lebo nejde to psychicky už vládnuť tu neferovat a protezovanie ľudí bez vzdelania,ale rodinných známych.
Ono na to ten zamestnávateľ doplatí aj sám,lebo zistí,že to bez skúseností a vedomostí naozaj nejde.
@vikusjk Ano, poviem strucne, keby sa spytaju. Dakujem za radu ❤
@terezka1947 Presne tak, dakujem ❤
Ja som pri podani vypovede chcela mat svoju šefku aj majiteľa. Pán majiteľ nemal.čas tak som sa rozpravala iba so svojou nadriadenou slušne som jej povedala že podavam vypoveď. Pán majiteľ neskor keď videl moju výpoveď tak iba treskol.dverami a odišiel. Sú zamestnavatelia ktorí proste nemajú úctu k svojim.zamestnancom.
Ja som raz chcela šéfovi povedať čo som mala na srdci, ale chcela som to riešiť medzi štyrmi očami a on ma odmietol vypočuť. Už by som to tak neriešila, vyskaslala by som sa na to. Aj tak odídeš, nič sa tým nezmení keď si vylejes srdce
Vypoved podaj bez vylevu, ak nadriadeny alebo vedenie bude mat zaujem tak sa ta sam opyta, ze preco odchadzas a tam by som im povedala vsetko.
Vypoved daj bez vylevu, ty zavres dvere zabudne, ze existujes a pride niekto iny. Mozno sa ta opyta, ale na 50% aby sa nepovedalo a ty budes rozpravat a jemu budu v hlave behat dokola kacicky a nebude mat ani tusenia, co hovoris … je to na tebe … mozno tebe sa ulavi a on to ma vies kde… neodchadzas v dobrom. U vylevov je Problem v tom, ze nikdy nevies, kde na koho natrafis a kto koho pozna…
@olimuc Prave preto, ze vylev sa mi moze v buducnosti vypomstit, pretoze sme z jedneho "fachu". Mozme sa stretnut na skolenich, mozno na nejakom podujati celoplosne organizovanom. Presne, ako pises. Svet je maly a ludia hlupi a pomstychtivi.
Vobec by som nedavala vylev, proste po 15r ides skusit nieco ine, citis ze to chce zmenu, potrebujes sa posunut zo stereotypu. Rozist sa v dobrom je vzdy plus.
A uvidis aka bude reakcia, mozno budes aj prekvapena ze to ukoncia rychlo, nebudu sa nic pytat, budu radi ze sa ta zbavia, nespokojnost na pracovisku je casto obojstranna.
Ja si zase myslim, ze ked sa ta opytaju, mozes im povedat svoje dovody. Samozrejme bez nadavok, podat to inteligentne ako situaciu vnimas ty zo svojho pohladu. Nemyslim si, ze kvoli tomu, ze inteligentne povies svoj nazor, tak to bude znamenat, ze odchadzas v zlom
Tiež odchádzam, po 13-tich rokoch. Vzťahy katastrofa, nové vedenie nám dáva najavo kto je tu pan, sama buzerácia a stres. No priamemu vedúcemu som nič z tohoto nepovedala, len to že idem pracovať inde, a ak bude vedenie trvať na výpovednej lehote,nedbam..ale že viac by mi vyhovovala dohoda. Akceptovali. Odchádzam k 1.7, s tým že dovtedy budem naďalej vykonávať na 100% svoju prácu, som zodpovedný človek. Normálni ľudia si ma vážia, ti iní len šuškaju poza chrbát. Neriešim. Chcem odísť v kľude, s úsmevom na tvári, bez emócií. Nie som typ čo žaluje, čo sa sťažuje.. myslím si svoje, doma poviem všetko, ale na pracovisku poker face 🙂
Bez vylevu. Snaz sa odist zo ctou a graciou. Ak im splechnes do tvare toto vsetko,ich to len urazi,ale nic si neuvedomia. Ja som v jednej praci odchadzala s ttm,ze idem do lepsie platenej. Sefka bola velmi urazena,ze ako mozem nieco take povedat,ze som u nej malo zarabala. No ano,500€ je zalostne malo. Poznam babu,ktora tam robi teraz a stale ma taky nizky plat. Takze sa tam nic nezmenilo,neuvedomila si,ze vzhladom k prijmom firmy,dava neskutocne nizke mzdy.
Ahoj autorka, u nas v praci bol takyto vylev uz 3x a ti ludia, ktori su toxicky a problemoví boli zavolani k riaditelovi. Dostali bububu, trosku sa stiahli na par tyzdnov a vsetko ide po starom.
A napriek tomu, ze robia zle toxicke ozdusie pracuju vo firme.
Myslim, ze ti @bambulkomale dobre a mudro poradila.
Je len plus rozísť sa v dobrom ak to ide. Daj výpoveď bez výlevu. Ak sa opýtajú na dôvod tak slušne povedz prečo. Tým že im tam spustis monológ nič nezmenis.
Odid bez vylevu. Nevies, ktory zamestnavatel sa s akym inym pozna a na akej priatelskej urovni.
To hedna vec.
Druha strana mince je, ze keby si zamestnanci zalozili firmy a zamestnali ludi, ziskali by pohlad, ktory zase im unika.
Baby, ale ved vylev neznamena, ze tam bude bryzgat na nich, nadavat, hystercit. Ja rozumiem pod vylevom slusne povedat svoje dovody a namietky. To sa da aj slusne a na urovni. Ja keby som bola zamestnavatel, mna by to zaujimalo. Hlavne ked chce odist dlhorocny lojalny zamestnanec. Su mnohi, co vypocuju a vezmu si to k srdcu a aj nieco zmenia. Ved ide o ich firmu, o ich fungovanie.
@stanulienkat výlev pre mňa znamená pustiť všetky svoje emócie von.naco je to dobre? Ak odchádza kvôli vedeniu atd tak tých to práve zaujímať nebude...
@anickaaa6aaa Pod pojmom vylev som v tejto diskusii myslela: povedat strucne, vecne a slusne, co tam so mnou robili a ktorych hadov si chovaju na prsiach, je tam len jedna, ktora rozsieva zlo. Cize bolo by to tak na 3-minuty. Nestopovala som si to.
Ale nejdem do toho, pokial sa nespytaju ako mi radia dievcata vyssie.
Nič s tým neurobia aj keby si povedala.. nemôžu niekoho len tak pre nič vyhodiť. Určite nie preto, že niekto na niekoho povie, že je toxický. To nie je dôvod na rozviazanie pracovného pomeru. Povedať môžeš ak sa ti uľaví ale to je tak všetko...
Ked povies co sa ti nepaci nemusi to byt "vylev" a "neinteligentne". Nepisem, aby si to robila, ale otvorit slusne usta je uplne normalne a vola sa to asertivita. Ale malo by sa to diat v case, ked tam pracujes a nie pri podavani vypovede. Ked uz som rozhodnuta dat vypoved, tak by som odisla bez komentara.
Aj ja som robila na pracoviskach, kde nepomohlo nic len odist. Aj ked som povedala, co sa mi nepaci, nic sa nezmenilo, hlavne, som v tom bola vzdy sama. Takze som odisla.
Zazila som aj s vylevmi aj bez a hlasujem za "bez".
Skoda energie, nic sa nezmeni, sefom velmi vela veci nedochadza, ludia su pre nich len figurky a kto si mysli ze si ho v praci neskutocne vazia a nikdy by sa ho nevzdali, zije v sebaklame. Bohuzial. Budu sa ti este smiat za chrbtom a sirit o tebe ze si davala vylev.
Zavri dvere a nadychni sa cerstveho vzduchu.
Gratulujem.