Dobrý večer všetkým.
Som v skúšobnej dobe, ešte dva týždne. Po tomto čase máme HO 2x do týždňa.
Dnes som bola v práci, ale už aj tam mi nebolo najlepšie. Ako riešite, keď náhle ochoriete? Cítim sa ako keby ma prešiel tank. Ráno ešte ok, poobede už som sa cítila horšie a teraz už som iba rad, že som rada.
Je mi blbé, že nikomu dopredu nedávam vedieť, ale na druhej strane nechcem nakaziť plnú kanceláriu kolegov.
Je ok napísať šéfke, že je mi zle, ale že budem pracovať z domu? Nečakám, že si bude pozerať pracovný mobil ale ráno jej hneď zavolám.
Lepšie vyriešiť to takto, ako nakaziť polku kolegov, aby aj im bolo zle nie?
Prosím nesmejte sa mi za blbú otázku, je to moja prvá práca po škole.
Normalne môžeš isť aj PN, chorobu si človek nevyberá... a o ten čas, čo budeš na PN, tak sa ti bude predlžovať skušobna doba. To je zo zákona tak.
Samozrejme, že ťa môžu v skušobnej dobe vyhodiť (alebo sa môžeš vyhodiť aj ty), ale to môžu bezohľadu na to, či si PN, alebo nie...
@barka1 aj za cenu, že nakazím +-50 ďalších ľudí, s ktorými som v jednej miestnosti?
Toto nie je soplík, že si raz za deň vyfúkam nos, mám zvýšenú teplotu a dusivý kašeľ.
Skôr som uvažovala tak, že robotu si viem urobiť aj z domu a pre zamestnávateľa je výhodnejšie nechať mňa na homeoffice počas choroby, ako mať PN ďalších x zamestnancov, resp. mať PN mňa. Keby to mám z domu na skok, asi nad tým ani neuvažujem, ale keď pomyslím na dvojhodinovú cestu autobusom..
@thirstymonk to zase nie je tak strašne, že neviem ani vstať z postele, na PN by som určite s týmto nešla.
Aj tak. Pred kovidom sme toto neriesili. Dala by som si rusko a idem... Ale ja som Husakovo dieta, my uvažujeme inak 😉
Tak neviem, keď to nie je až také strašné, nadopovala by som sa liekmi a šla do práce, ak je to horšie, zavolala by som do práce a normálne im povedala pravdu - ako sa cítiš, no nerada by si nakazila kolegov, či nemôžeš mať ten HO, no ak je to fakt že choroba v plnom prúde, normálne ležať doma na PN-ke 🤷🏼♀️
pred covidom sa vela veci neriesilo a podla mna to bola chyba. Ak mas realne chorobu a si odpalena, tak to treba vylezat. Alebo aspon ostat doma v klude. Tvoje telo potrebuje pokoj a teplo aby mohlo bojovat s virusom alebo bakteriou. Je jedno ci si v skusobnej dobe. Kolegovia urcite neocenia ak im tam prides prenasat virusy len preto, ze si v skusobke. Ver ci never oni ta tych par dni ozeleju. Skusobna doba sa ti o tych par dni predlzi ale zdravie mas len jedno. Ak sa vies zaucat resp.pracovat z domu s tym, ze dokazes komunikovat s kolegami, tak by som radsej 3-4 dni pracovala takto a potom sa rychlejsie vratis zdrava do kancelarie a bez skaredych pohladov kolegov, ktori to mozu od teba nachystat a s nimi aj ich cele rodiny....
@barka1 pozri ja som tiez Husakovo dieta a uvazujem uplne inak ako ty. Nie vsetko co sa dialo a ako sa fungovalo bolo spravne. Ano hnali sme sa do prace za kazdu cenu len "aby nebolo zle lebo nepracujem". Choroba si ziada klud, cas a liecenie. Treba telu dopriat pokoj. Nevravim, ze so soplikom ma mat PN 2 tyzdne ale ak viac krat prechodis chripku raz ta to moze zlozit velmi skaredo a na dlho.
tak si si odpovedala. Zvysena teplota uz znamena, ze tvoje telo s niecim bojuje. Ano daj sa na pracu z domu ak sa ti da. Ak nie, naozaj si daj na 3 dni PN a sefka to predsa pochopi pokial nie je blba. Skusobna doba predsa nie je doba, kedy musis na 100% byt pritomna aj za cenu choroby. Skusobna doba nie je pracovne vazenie. 🙂 Ved si neochorela naschval.
@zuzikak presne takto uvažujem aj ja. Že lepšie nepresúvať sa autobusom, byť doma v teple, zabaliť sa viem aj na sedačke s notebookom. A hlavne nenakaziť polku národa. Radšej urobiť aj len 6 hodín roboty, kolegovia nebudú musieť urobiť celú moju robotu, možno iba niečo pomôcť. Ja som si myslela, že toto je v tejto zlej situácii win-win pre všetkých zúčastnených.
Teraz som ostala v neistote, či som padavka a mám sa nadopovať ako píše barka1.
nie nie si padavka - si normalny clovek, co ochorel a sprava sa zodpovedne voci svojmu okoliu. Sefka to pochopi. Ak sa nadopujes a pojdes comu to pomoze ? Iba sa ti pohorsi, nebudes sa aj tak vediet poriadne sustredit plus moze ti byt neskor aj horsie.
Ked máš možnosť navrhnúť home office, išla by som touto cestou. Chodim aj chora do služby ale okrem covidu nemavam teplotu , tak nie som mrcina, ale raz ma chytil v nočnej prvý covid a to bolo brutal doslúžiť, to mi bolo fakt do plaču. A nevylezane choroby dostihnu človeka neskôr- zapal srdcoveho svalu ,moj pribuzny na to doplatil dosť kruto ...
@20erika07 chválabohu toto ma skoro obišlo. Bola som trikrát pozitívna a z toho iba raz som mala príznaky, to bola fuška aj ležať, neviem si predstaviť ako sa v takom stave dá pracovať. Bola mi ako keby zima zvnútra, triasla som sa tri dni a potom ma dva týždne všetko bolelo z toho ako som sa triasla.
Aj som rozmýšľala, že či to nemôže byť začínajúci covid, nejak sa to zase rozmohlo sa mi zdá.
Najhoršia je choroba vždy večer, preto mám aj pocit, že sa to zhoršilo a dala som si lieky, tak zase mám pocit, že je to znesiteľnejšie, ale som si istá , že v noci to nebude med lízať.
@barka1 nie že nepáči, úplne chápem aj teba a aj to, že som sem napísala je znak toho, že s časti s tebou súhlasím. Nechcem, aby ma vnímali zle, resp. Že vymýšľam alebo podobne, ale fakt je, že keď nakazím kolegov a zrazu vypadne x ľudí, lebo nie každý môže byť ako ja, že bude robiť z domu, radšej sa hodia na PN. Tak preto mi toto prišla ako taká zlatá stredná cesta.
Skús sa otestovať teraz je hrozne covid rozšírený. Mne keď je takto na hovno tak sa zvyknem napchať vitaminmy dam si lieky a do 2-3 dni som ok.
@autorka urcite zostan doma, u nas bola kolegyňa v lete tiez hrdinka, dva dni chodila nakapata do roboty, ze ved len soplik, to nic nie je, a na treti den rano vola, ze jej vysiel pozitivny test... Pol oddelenia na dva tyzdne odpalene, veľmi sme jej boli "vďační". Takze oceňujem ludi, ktori su zodpovední a myslia aj na inych, nie len na seba
@barka1 len si treba uvedomit, ze tvoj nazor neovplyvnuje len teba, ale mozes nakazit kopu kolegov. To je velmi neohladuplne
Pokial vies robit z domu,urcite sa tam netrep chora. Ja nepochopim ludi,ktori sa trepu chori do prace. Nepoviem,ak je to ozaj dolezita,neodkladna praca. Ale ty vies robit z domu,tak nie je o com.
Ked mozes byt HO, tak zavolaj ze si strasne chora, o 2dni pri beznej viroze uz bude ovela lepsie a mozes do prace.
Ja by som si hodila Paralen a šla do prace. Pokial nemám červnu chripku alebo vysoké horucky, snažím sa fungovat, v skusobnej dobe by som sa snažila este o trochu viac.