Chceme si otvoriť potraviny

26. jan 2022

Ahojte prosim vas o radu zo svagrinou sme sa rozhodli otvorit potraviny len take male prisla som si po radu ako na to viem najprv musime si vybrat zivnost a prispevok k tomu nrviem ako to je teraz kolko davaju ten zivnostensky prispevok neviete ? Ci san nam to oplati za kazdu radu dakujem

spadnutaslivka
26. jan 2022

Poradím ti, aby si si nechala niekde fundovane poradiť a nie tu na MK štýlom "jedna pani povedala". A otvoriť si potraviny a ešte "len také malé" zvyčajne vôbec nie je také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá.

mironka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinkavvv
26. jan 2022

Ak sa potrebujes o tychto veciach radit na modrom koniku, tak si prosim ziadne potraviny neotvaraj.

zuzanka.zuzu
26. jan 2022

😂😂😂 sem sa pripnem... ale stalice tu tusim dnes vecer nie su takze to vyzera ze bude nuda ☹

marca12
26. jan 2022

Z malych potravin sa chcu uzivit dve konatelky? Zabudni. A ked mas potrebu sa pytat na MK,tak naozaj nic neotvaraj.

deti95060810
26. jan 2022

spolky - čertové volky...

ukulela
26. jan 2022

Mas aspon poratane,kolko vas bude stat najom, zariadenie, kolko nakup tovaru, kolko si predstavujes vyplatu a teda kolko musite min zarobit?

evica17
26. jan 2022

Tak zivnostnicky prispevok sa daval.5000 eur, s tym ze si projekt vypisala a musela si byt nezamestnana pol.roka. Ale ako je kovid nedavaju nic.

ivkazba
26. jan 2022

Ak chceš príspevok od upsvar, tak okrem toho, že musíš byť v evidencii upsvar ako nezamestnaná, potrebuješ mať vypracovaný podnikateľský plán. Vzhľadom k tomu, akým spôsobom sa to pýtaš a ešte k tomu na MK, tak odhadujem, že popri vypracovaní plánu zistíš, že toto nie je najlepší nápad.

roja01
27. jan 2022

Ja by som s tovarom, ktorý sa rýchlo kazí a stoji malo peňazí podnikanie neotvorila. Hygiena chodí často na kontroly. Ani tak ľahko bez splnenia ich požiadaviek nedovolia prevádzku spustiť. Vyzaduju patrične vzdelanie, školenie a zdravotny preukaz, a to z dôvodu, zabezpečenia hygieny. Musíš mat vypracovaný prevádzkový a reklamačný poriadok. Si od rana do večera v robote min. 6/7 a stále máš co objednávať, preberať, oceňovať nakoľko sa jedna o rychloobratkovy tovar. Aj minimálne odvody do soc. a zdrav. poisťovne sú dosť vysoke, plus nájom, chladnička, kasa (a jej naprogramovanie plus povinne kontroly) su veľké náklady.
Mala predajňa má menší obrat a to nezabezpečí normálny plat pre 2 ludi.

bennn
30. jan 2022

Určite to nemá zmysel. Veď udržateľné sú len veľké reťazce, tým ako malé potraviny nemôžeš konkurovať. Jedine,že by si si to otvorila niekde na dedine, dalej od väčšieho (malého mesta alebo obce) a boli by ste obecné potraviny... kde by sa ti to oplatilo, máličko, ale tržby samozrejme minimálne... lebo to len dedina, a tam pôjdu len domáci nakupovať starší ľudia a deti. Ostatní autami do veľkých obchodov na velke nakupy.

Akože od pohľadu mi to pripadá hneď, že sa to neoplatí a to o tom nič neviem. Proste sa to neoplatí.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petusaa
10. okt 2022

Dobry den,je tato tema este aktualna ? Otvorili str si nakoniec tie potraviny ? Akurat to riesim aj ja tak preto sa pytam 🙂

autor
10. nov 2022

@petusaa no nie keďže som tu čítala tie negatívne odpovede 😔😔

bennn
16. nov 2022

skôr ak otvoriť obchod, tak na niečo špecifické, a trvanlivé... Nejakú dieru na trhu... čo ľudia kupujú stále v reťazcoch na čo by mohol byť špecifický obchod... Také veci môžu fungovať.