Chcem už konečne odísť z práce

12. nov 2023

Je nedeľa večer. A ja opäť zažívam tie isté pocity. Zúfalstvo, nechuť, túžim po zmene.
Môj problém je moja práca. Túžila som učiť deti a to sa mi aj splnilo. Po 3 rokoch učenia u mňa nastal zlom. Nevládzem...
Chcem odísť a nájsť si prácu kde budem spokojná a šťastná. Moji blízki mi hovoria že mám naozaj odísť, a byť v tomto sebec lebo už to zasahuje aj do zdravia.
Ja stále myslím na to či za mňa počas roka nájdu náhradu.

Som mladá, chcem si založiť raz rodinu, byť v pohode, zarobiť viac než v školstve. Odišli by ste aj počas roka? Som rozhodnutá o zmene, ale stále myslím na to, či je to vhodné. Vždy som myslela viac na druhých než na seba, a teraz už skutočne nevládzem. Práca má ubíja ale viem, že keď podám výpoveď, budem tŕňom v oku kolegov.
😓😥😢😞
Ďakujem za pomoc 🙏😫

dzulli1980
12. nov 2023

Však sa sústreď na seba, prečo Ti záleží na tom, kto si čo myslí? ... seba porieš, si myslíš, že iní by brali ohľad na Teba? ... samozrejme, že za Teba nájdu náhradu ... nenahraditeľných je plný cintorín.

uhnakova
12. nov 2023

Keď tam tak trpíš, tak odíď. Veď keď teraz v novembri dáš výpoveď, tak ti skončí prac. pomer až na polroka. Takže nejakú dobu budú mať v škole, aby dakoho pohľadali.

h2
12. nov 2023

Keď podáš výpoveď, budeš tŕňom v oku BÝVALÝCH kolegov, ktorí ťa viac nemusia zaujímať. Ak chceš odísť, máš plné právo urobiť to aj počas roka.

bbebe
12. nov 2023

Absolutne by som neriesila kolegov. Ja som inak taka ista ze myslim na druhych aby si im neurobila nejak zle alebo tak ale ver ze prejde nejaky cas a budu ti uplne vsetci ukradnuti a ani ich nemusis uz vzivote vidiet.

loliki
12. nov 2023

Neviem, kde a koho učíš. Ale ísť na cca 7.30 do práce a odísť cca o 13.30 nie je až také zlé. Iné učiteľky to robia popri rodine a popri vlastných deťoch. Netuším, čo by si chcela robiť. Ale rob, čo chceš. Nemáš náhodou depresiu, čo by si mala riešiť?

autor
12. nov 2023

@loliki Ja nemám takúto pracovnú dobu. My ostávame podľa nariadenia v práci až do 16.
Učím na strednej škole, často učím od 14-15. Veľakrát zastupujem za chýbajúcich kolegov. 2x do týždňa mám 0-tu hodinu. Neviem, na akých školách sa končí o 13ej, ale u nás to veru nie je.

autor
12. nov 2023

@loliki Jednoducho ma tá práca ubíja. Mám nechuť a stále dookola sa len opakujem, riešim problémy v škole a to denno-denne, do toho rodičia a žiaci ktorí nemajú záujem sa učiť, vyrušujú a takto dookola, neviem či v tejto konverzácii prispejú nejako učitelia ktorí odišli, ale je to naozaj ubijajuce pre mňa.

loliki
12. nov 2023

A na akej SŠ učíš?

autor
12. nov 2023

Ak chce človek dávať tým deťom veľa v dnešnej dobe, a naozaj sa snaží, rôzne projekty, inovatívne učenie a dáva zo seba maximum, čo som robila ja, mám pocit že už to nedávam a neviem to robiť ani odflaknuto.. veľmi ma to ubíja. Že som dávala maximum a už nemám z čoho dávať. 😢😥

loliki
12. nov 2023

A kde by si robila inde, už máš vyhliadnuté? Nie je problém, že ideš na maximum? Potom sa ti to stane aj inde.

deedol
12. nov 2023

ahoj, ja som byvala ucitelka, ale mna to bavilo, odisla som skor z rodinnych dovodov (materska, rodicovska). co ucis a na akej skole? co ine by si chcela/vedela robit?
v ucitelskej praci je dolezity aj kolektiv, vedenie skoly (=atmosfera na skole) a to, akych mate ziakov.

sovica
12. nov 2023

@autorka Učíš na SŠ, nie si triedna prvákom na ZŠ, ktorí by sa na Teba upli. Tak sa na to jednoducho vybodni a podaj výpoveď. Určite za Teba nájdu náhradu. Neboj sa, vždy sa nájde niekto, kto práve hľadá prácu. Nehovor si, že budeš "tŕňom v oku", povedz si, že spravíš šťastného niekoho, kto práve hľadá prácu ako učiteľ na SŠ. A Teba sa tiež nikto nepýta, ako sa cítiš a či si spokojná. Ak si demotivovaná a vyhorená, tak odtiaľ odíď.
Máš už záložný plán? Vieš, čo by si chcela robiť alebo kde by si chcela pracovať?
Pýtaš sa, či tu nemá niekto skúsenosť. Mám kamošku, ktorá učí AJ. Tiež vyhorela, ale po asi 15 rokoch, deti nemali záujem (na pár výnimiek) a ona to už nedávala. Tak sa s manželom dohodli a podala výpoveď. Rok doma "oddychovala", potom skúsila hľadať prácu. Chvíľu pracovala v banke aj na nejakom úrade, ale povedala, že to je horšie, ako tá škola a vrátila sa späť. Učí opäť AJ ale na inej škole a že to už tak "neprežíva". Poteší ju žiak, ktorý sa učiť chce, ale že sa už nerozčuľuje nad deťmi, ktoré anglinu flákajú.
Aký predmet učíš?

nwnw
13. nov 2023

Vyhorenie ako lusk. Dovod preco to rano nezlozis? Financie alebo nieco ine? Treba si poplakat a rano napisat vypoved ked chces, alebo chod PN. Budes mat cas premyslat.

nelca0510
13. nov 2023

Normlane odid. Hľadaju sa učitelia aj cez školský rok,ako na zastup počas PN,MD,RD...netráp sa,čo si pomyslia. Zdravie je presnejšie 🙂 hlavne to stihni do konca mesiaca,nech od 2,polroka je niekto iný

kakakina
13. nov 2023

Nepozeraj na kolegov,keď ta to ubíja hľadaj niečo ine.Zazili sme u syna šikanu zo strany učiteľky,ktorá bola v podobnej situácii,a ver mi veľmi svojim správaním ublizovala aj detom a možno si to ani neuvedomovala .Daj si ak sa dá chvíľu pauzu,a uvidíš .

luccija
13. nov 2023

Odíď a cim skôr.Ako si to zariadi riaditeľka nie je tvoj problém.

regina22
13. nov 2023

Ty robíš v tej škôlke?
Ta pani môže ťahať aj na dôchodku čiže tam môže byť aj 10 rokov.
Pozri profesiu odpovedz na pracovné ponuky a chod na pohovory. Dohodni si nástup podla výpovednej doby. A daj výpoveď.

kp7333
13. nov 2023

Zazivas vyhorenie. Treba si ale uvedomit, ze ho nesposobila praca, ale tvoj pristup k nej. Ak si najdes nove zamestnanie a budes pracovat s rovnakym nasadenim, vyhoris opat. Takze spomal, sustred sa aj na ine veci ako praca, nech nie je jedinym zmyslom tvojho zivota.

portret7
13. nov 2023

Odid, ak ta praca ubija, kolegovia tvoje ucty neplatia a neziju tvoj zivot, nahradu si najdu. K tomu inovativneju uceniu - doporucujem dat studentom dotaznik, aby si mala spatnu vazbu, ci to, co ty pokladas za inovativne, je zaujimave aj pre nich. Nemala by chybat kolonka na vyjadrenie ich nazoru. Niektore metody, i ked nove, sa nemusia uchytit a nemusia byt zaujimave pre studentov. Velmi doporucujem tuto formu spatnej vazby, ale treba byt pripraveny aj na uprimnu kritiku od studentov, ktora nemusi byt prijemna. V nasich koncinach nie je tato metoda velmi rozsirena, co je obrovska skoda. Pravidelne som tuto metodu vyuzivala (na VS, nie SS…). Kolegovia krutili hlavou, ale mne to velmi pomohlo a videla som obrovske zlepsenie v motivacii studentov a vztahoch ani nehovorim…. Niekedy moze snaha vyjst nazmar, inovativne neznamena vzdy aj zaujimave.

danieladugard
13. nov 2023

Ahoj. Ja som toto zazivala pred rokom. Uplne presne - vycitky, ze “nemozem” nechat svojich ziakov uprostred roka, ako straaasne budu trpiet, nadriadeni si pomyslia, aka som krava, ze odchadzam uprostred roka. Tak som to dobojovala do konca skolskeho roka, v UK 17.7.!! A rozhodne som to mala ukoncit v tom decembri…. Vyhorenie 100% a skoro nikto uz zo mna nic nemal… kasli na druhych, myslime si, aki sme nenahradelni, ale aj ziaci to daju aj s profesorom, co im bude par tyzdnov suplovat, kym najdu poriadneho.. drz sa

kornelies
13. nov 2023

Ak mas novu pracu, podaj vypoved. Len ta chcem upozornit, ze vyhody statneho zamestnanca su velke. V sukromnej firme mozes byt na dlazbe behom hodiny, vzdy sa najde paragraf. A urcite nebudes koncit skor ako o 16:00. Zamysli sa, aky mas uvazok, prerataj si ciste hodiny, ktore tyzdenne odpracujes a potom hladaj pracu.

macik166
13. nov 2023

Odíď preč. Ja som sa tak trápila 8 rokov, až som prišla o zdravie.

jana_eyre_2
13. nov 2023

Podľa mňa si v poslednom štádiu vyhorenia a ak neodides, budeš sa z toho dlho dostávať... To ako si zariadia v škole tvoju náhradu po vypovedi nebude tvoj problém.. daj si aspoň chvíľkovú pauzu kým znova začneš hľadať prácu aby si nabrala síl..