Chcem sa spýtať, či existuje nejaká možnosť ak…
Vyštudujem dajme tomu zubarinu. Chcem neskôr cestovať. Niekoľkokrát do roka, niečo dlhšie, niečo na kratšie. Proste dovolenky, spoznávanie sveta. Dá sa to popri tej práci ? Akože uvažujem nad tým, len ako by to bolo potom s ambulanciou a tak…
Ak budeš mať svoju ambulanciu, robíš sama na seba. Si na dovolenke, nezarobíš ani floka. Treba ti platiť nájom, energie, mzdu sestričky, splácanie prístrojov. Náklady ti budú vznikať, výnosy nebudeš mať žiadne. Na dané obdobie si nebudeš plánovať zubárske zákroky. Na dvere vycapíš papier, že zastupuje iný MDDr., s ktorým sa dohodneš. Pacienti sa už zariadia sami, kam pôjdu.
Pacienti si nájdu inú zubarku...aby ťa nerušili pri cestovaní.
Samozrejme, že sa dá. Aj zubári, aj lekári majú normálne dovolenky a zastupujú ich kolegovia. Len treba viac plánovať, napr kamarát lekár už dva týždne pred plánovanou dovolenkou neoperuje (neviem, či to majú ako interné nariadenie alebo je to tak všeobecne). A vôbec by som sa nebála toho, že to odradí pacientov - väčšina z nich ani nebude vedieť, že si na nejakej dovolenke bola.
@aurelia2000 ale prosím ťa, tvoja zubárka nemá nikdy dovolenku, nikdy nebýva chorá? Každučký pracovný deň v roku je v ambulancii?
@sissy27 Myslím, že anonymná autorka sa nepýta na bežné dovolenky, ale na dlhšie cestovanie.
Hľadaj radšej inde, ak chces riadne cestovať,ako si to predstavujem,že aj x mesačne výpravy. Informatika a iné, ale kľudne aj medicína,ak budeš v nemocnici a nie mať vlastnú ambilanciu
Ak myslis bezne dovolenky, s tymi problem nebude, ak chces spoznavat svet dajme tomu tretinu roka, mohlo by sa to odrazit na pocte pacientov, ktorych budes mat, pretoze ja napriklad nie som ochotna vyckavat na terminy. Pamataj na to, ze budes musiet platit najom (ano, su aj taki, co maju ambulanciu doma, no to chce vhodne priestory a dobru polohu), splacat vybavenie ambulancie (ktore nie je lacne a zubari ho splacaju niekolko rokov), platit mzdu sestricke...
Ja som robila na ambulancii, kde doktir1x v roku chodil na fakt dlhu dovolenku (1-2 mesiace). Mimo toho len také občas pardenne voľno, v prípade potreby. Ambulancia bola zavretá, ja som samozrejme bola v práci (ak som chcela nejaké voľno, mohla som si ho v tom čase vziať) alebo som mala dovolenku inokedy ale snažili sme sa vždy dáko dohodnúť, aby to bolo v tom období. Robila som si administratívne práce, upratovala, dvihala telefóny a vybavovala recepty, objednávky, učila sa na špecializáciu a podobne. Na dverách bol oznam, že kto zastupuje súrne prípady, pripadne ak niekto zaklopal, tak som ho informovala, podľa toho, co chcel vedieť
1x v roku to sa dalo, ale určite keby sa to opakovalo viackrát, tak by sme vela ľudí nemali
Mam dost kamosov dr.so svojimi ambulanciami a cestuju habadej ci v lete aj zime.Ved maju svoju firmu s.r.o. kde robia na seba.Sestricke das dovolenku, zavries ambulanciu a iny lekar ta zastupi na akutne pripady.Nevidim v tom nijaky problem.
Tak mne napadlo…mozes sa pridať k Lekárom bez hraníc, a cestovať tam kde je zdravotníctvo na nízkej úrovni, pomáhať ľudom v tych krajinách a zároveň ich spoznávať.
Alebo neviem ako fungujú súkromne zubné pohotovosti, tam sa asi lekári striedajú a mozno by sa dalo na mesiac vypadnúť na dovolenku.
Ale asi by som nešla na zubarinu s tým ze juchu to je ten odbor pri ktorom sa da v pohode cestovať.
nie zasa tretinu alebo štvrtinu roka niekde v zahraničí ( vkuse ) ale skôr… napríklad nejako “posekane” pr. Január - týždeň, jún - týždeň, september - 3 dni a november tiež zopár dní ;) a možno 3x do roka, z toho jedno na 2 týždne, ostatné take kvázy víkendovky
Takú dovolenku si môžeš zobrať v hociakom zamestnaní ako zamestanec. Na to ma nárok každý.
Výhodou, že by si mala svoju ambulanciu, čo znamená že si podnikateľka a pánom sama sebej je, že môžeš ísť aj na výrazne dlhšie a častejšie preč (ak teda na to finančne máš)
Podľa mňa úplne v pohode. Toto nech Ťa určite neodradí. Držím ti palce!
Naozaj sa clovek, ktory ma mozgovu kapacitu na zubarinu, potrebuje pytat na konovi, ci si bude moct vziat po tyzdni dovolenky v januari a v juni?
@gladys_07 áno 🙂
Budeš platiť prenájom, plat sestričky, odvody, nebudeš mať zisk a cestuj koľko chces, alebo si nájdeš nahradu