Chcem prevádzku so zmrzlinou

mackove
7. sep 2020

Ahojte. Mám taky menší sen. Túžim po svojej vlastnej prevádzke. Nič veľké - malý stánok by mi úplne postačil. U nás v dedine aj je k dispozícií. Veľmi ma to láka , v dedine je jedna zmrzlinareň ale ľudí nič moc , kedže zmrzka je len zafarbená zmrazená voda. A kedže ja som veľka milovníčka zmrzlin , viem, že do tej svojej by som vložila všetko , od lásky až po kvalitné suroviny. Myslíte , že je šanca sa uchytiť takto v dedine?? Dedina je celkom dosť veľká + okolité dedinky. Pozerám už aj kurzy , začínam sa do toho viac a viac pozerať , čerpať informácie. Na internete moc toho popísane nie je , čo je dosť veľká škoda. Prosím , kto mate skusenosť , dobrú radu , svoj vlastný názor , poďme o tom diskutovať , veľmi by ste mi pomohli. Buď svoj sen zrealizovať , alebo naň zabudnúť 😀 Ďakujem všetkým 🙏

bozzie
7. sep 2020

@mackove myslim si, ze isto ano. Ak tvoja zmrzlina bude dobra a aj kvalitna, tak uvidis, ze sa to rozsiri a budu ti chodit ludia aj z okolitych dedin. Lebo ludom ked nieco chuti, tak proste idu a nehladia ani na kilometre.

cookie29
7. sep 2020

akurat som Ti sla pisat, ze u nas v dedinke pri Ziline zmrzlina funguje 🙂 ono zalezi od toho, ako je stanok situovany, ci tam je nieco, co bude motivovat ludi prist, blizkost obchodu, posty, detskeho ihriska, obecneho uradu, moznost sadnut si... to tiez vela zavazi. Bohuzial laska nestaci 🙂 treba aj nejake to know-how a teda idealne nejaka zmrlinarska skola, vynikajuce su napriklad v Taliansku a potom samozrejme, taka malickost, treba aby to bolo rentabilne... pretoze nepredpokladam, ze chces pracovat za usmev a spokojnost zakaznika. Takze treba prepocitat, lebo kvalitne suroviny aj nieco stoja a aka by bola predajna cena... aby si pokryla nakladay a zaroven aj nieco zarobila, pretoze vysoka cena moze ludi odradit... to vsetko je na dlhsiu studiu. Nehovoriac o tom, ze zmrzlina je vacsinou sezonna zalezitost a hodne zavisi od pocasia...

henrietkatr
7. sep 2020

PODLA MNA SUPER NAPAD AK BUDE KVALITNA CHUTNA A BUDES MAT ZAUJIMAVE PRICHUTE, TAK TO JE PODLA MNA VEC, KTORA POJDE. LEN TERAZ NA ZIMU AKO TO NEVIEM, RADSEJ BY SOM SI POCKALA DO LETA

lauriema
7. sep 2020

@mackove Ahoj, u nás v dedine je zmrzka veľmi malá prevádzka ale veľmi chutná. Ma to jeden chalan a ide mu to vraj veľmi tak veľa šťastia ❤️

fokuska
7. sep 2020

@mackove Potencial to urcite ma, ale velmi dolezita vec - mas na to vstupny kapital? To, ze je to sen, ze ta to bude bavit, ze to bude kvalitne atd je super, ale zacat podnikat bez vstupneho kapitalu sa neda.
- potrebujes know-how, teda vediet ako sa zmrzlina vyraba, technologicky postup, hygienicke zasady atd
- potrebujes priestor - ci uz kupit, ci prenajmut + nejake upravy (kvoli BOZP, hygiene), minimalne hygienicka malovka, nejake zariadenie
- energie, voda
- stroje na vyrobu, naradie, nadoby...
- suroviny na vyroby
- papierovacky - zivnost, zdravotny preukaz, vsetky povolenia, vypracovanie potrebnych dokumentov a schvalenie...
- pracovna sila - na tpp, brigadu? Alebo budes na vsetko sama - vyroba aj predaj, co v pripade, ze bude chora...?

Potrebujes teda peniaze na to aby si pokryla samotnu prirpavu a vybavenie a potom tiez aby si vyzila prve mesiace kym sa ti to nerozbehne tak, ze sa ti vrati aspon to co do toho kazdy mesiac das a neskor snad aj to, ze budes v zisku. Plus kym zistis aky je odbyt a nepriprais toho prilis vela a budes musiet vyhadzovat, alebo prilis malo a ludia budu sklamani, ze ako to ze uz nemas a mozno viackrat nepridu.

Ak si si vedoma toho co to obnasa rozbehnut to a mas naozaj ten vstupny kapital, ktory ti "nebude chybat" v pripade, ze to cele nevyjde a nikdy sa ti ta investicia nevrati, tak chod do toho 🙂

cookie29
7. sep 2020

pridam este ze treba aj nejaky sklad, mraziace pulty, pretoze zmrzlina sa vyraba vacsinou v sezone ovocia a predava v lete...
proste chce to vypracovat prieskum trhu, business plan...

mareka49
7. sep 2020

Pekny sen aj vizia.
Ale bude to hlavny zdroj prijmu?
Povedzme si otvorene, zmrizlina na svk ma sezonu max 5 mesiacov.
Treba ratat aj s tym..

vika12341234
7. sep 2020

@mackove ak je tá dedinka na hlavnom ťahu tak prečo nie🙂 dobrých zmrzlín je málo menej je niekedy viac ak chces kvalitnú zmrzlinu nerob ju z 3,5tuku mlieka lebo bude veľmi ťažká a veľmi mliecna, a rada dávaj väčšie kopčeky ľudí to stále láka držím prsty

modrava
7. sep 2020

ak si k tomu vymyslis "zimnu" alternativu kde budes vediet vyuzit stanok... napr. horuca cokolada, varene vino, punc, placky, gastany.. mozno sa uzivis aj v zime

lavender273
7. sep 2020

Pozri si pana ktory vyraba zmrzlinu v Kostolianoch pri Kosiciach. Maly stanok na dedine, cele Kosice tam chodia.

lavender273
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jumama
7. sep 2020

Zrovna cez vikend som citala tento clanok o gastro: https://e.dennikn.sk/1508228/zakladatel-regal-b... Odporucam silne. A ked si ho precitas, tak budes vediet, ze tvoje prve kroky maju smerovat na hygienu - zistit si tam, na urade, presne od nich, co musis splnat prevadzka zmrzliny, ak chces sama zmrzlinu pripravovat. V tom clanku napriklad vysvetloval, ze mnohe prevadzky ani nesmu pouzivat cerstve zeleniny a ovocia, pretoze musis mat nejake pristrojove vybavenie, ze len osupane a naporcovane od dodavatela a pod. A ak budes mat zistene, co treba, tak zistuj, ci to ta prevadzka vo vasej dedine splna. Ine je robit zmrzku z prasku a ine taku naozaj neosalenu varenu. Drzim palce, mam doma dvoch zmrzlinozrutov 🙂

mackove
autor
7. sep 2020

@bozzie Ďakujem 💕
@cookie29 prosím ťa ,aku dedinku myslíš ? Však to je Belá !! 😊 je to v centre dediny , čiže menšie námestičko , škôlka , škola , kostol , pošta obchody..to , aby si mohli niekde sadnúť na to sa moc necítim , možno časom áno ? Ak by som videla že ľuďom naozaj chutí a ide to , nemala by som problém to rozšíriť. Áno , presne na tie školenia pozerám , do Talianska sa neviem dohľadať a to googlim o dušu už všeličo..Zatiaľ som našla len školenia v CZ , ale keby mam príležitosť určite idem aj do Talianska. Presne aj toto učia na tých kurzov , ja to zatiaľ ešte neviem prrpočítať , čo všetko treba k tomu započítať. No rada by som investovala do toho kurzu , tam by sa asi všetko ukazalo ako to v dnešnej dobe je.

@henrietkatr Ďakujem , určite počkám do leta , možno aj do budúceho , je to beh na dlhe trate 🙏

@lauriema Ďakujem za povzbudenie 😊💕

@fokuska Áno kapitál mám. Všetko toto akurat mám v štádiu riešenia , pozerám kurzy , školy , zistujem všetko čo sa dá. Z pracovníkmi ešte neviem , mám veľkú rodinu , určite by som zamestnala niekoho z rodiny na výpomoc. Tak ak by som prišla o vstupny kapitál , určite by chýbal , ale hladom by sme nepomreli. Ďakujem , tvoju správu si idem screenshotovat , určite mi pomôže.
@mareka49 Vdaka , na zimu by sme tam určite nieco vymysleli , co by nam uz preslo cez vsetky tie urady 😌
@vika12341234 Ďakujem za nazor 🙏
@modrava jeeeej , dakujem za super napad !!! Si zlatá 🥰
@lavender273 pozriem sa , ďakujem 🙏
@jumama čitala som , ale len kúsok , treba si priplatiť 🤭 Ja sa viac priklaňam za tie varené , z ovocia...žiadne prášky ..určite zbehnem na tie urady sa informovat , to bude asi prvé 🤭😀 Ďakujem ti za tvoju správu , moc pomohla 🥰🙏
Dievky ste zlaté ďakujem 🙏

cookie29
7. sep 2020

@mackove nie na Belu som nemyslela 😉
ale inac ked hovorim posediet, tak nemusis mat Ty urobene sedenie, tam kde myslim je detske ihrisko a je tam par laviciek. Takze mamicky s detmi si mozu sadnut. Ja som chodila s drobcom, 2-3 roky, vtedy potrebuje zmrzku radsej do misticky a sadnut si, najma ked vonku prazi a rychlo sa topi

https://www.gelatouniversity.com/en/home

mackove
autor
7. sep 2020

@cookie29 škoda , lebo ja si prave beriem inšpiraciu z Belej , podla mna najlepsia zmrzlina , horko ťažko niekto má taku na Kysuciach 👌 Ďakujem krasne

jana2679
7. sep 2020

Určite áno, my sme z Očovej, máme tu skvelú zmrzlinu, a majiteľ je z Macedónska či odkiaľ, a veru pomaly otvára zmrzky aj v iných dedinách a dokonca aj vo Zvolene, kvalitou si spravil dobré meno a naše deti inú nechcú. Takže hor sa do toho a držím palce 👍✊

lilmee
6. máj 2023

Ahojky
dufam že sa ti vydarilo s tou zmrzkou slečna

serus125
7. jún 2023

Dobrý deň v podniku na terase chcem spravit predajny stanok zmrzliny, na hygiene mi bolo povedané,že je nutná pripojka tečucej vody v stanku. Prosim Vas môžem tam vodu dotiahnut pomocou zahradnej hadice zo skladu podniku, z umyvadla vzdialeneho cca 25m od predajneho stanku. Ďakujem za info.
Ak to sem nepatrí prepáčte.