Chcem pracovať online, alebo byť žena v domácnosti

Včera o 13:42

chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?

mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?

oceanahory
Včera o 13:47

Prepac, ale nedocitala som dokonca...stacila mi aj polka. Ty iba chces a chces a vsetko nech je tak ako si predstavujes....Nuz BUDICEK, vacsina ludi musi nieco preto spravit, aby mohol fungovat podla svojich predstav.
Najdi si normalne zamestnanie, ziskas lepsiu kvalifikaciu a casom sa zariadis podla preferencii.

mamina7070
Včera o 13:49

nie je na tom nic zle byt zenou v domacnosti ak ta ma kto zivit, takze bud si budes zarabat svojimi rukami a hlavou alebo rozkrokom
ale je hanba vysiet na krku svojim rodicom v tvojom veku

andrea_82
Včera o 13:50

Ani som prispevok nedocitala. Necudujem sa, ze ti rodicia nadavaju, ked sa od nich vo svojom veku nechas zivit. Nepytas sice peniaze, ale mas kde byvat, platia za teba energie a predpokladam, ze jes ich jedlo. Ze ti nie je hanba. Lebo tebe sa nechce vstavat a chodit vyflusnuta. Tak si najdi dalsieho machra, co ta bude zivit, od ktoreho budes zavisla a nechaj sa vydrziavat. Co by si robila, ak by sa rodicom nieco stalo a musela by si sa zivit sama alebo este prispievat aj im?
Zatni zuby, najdi si normalnu robotu a popritom hladaj ten svoj vysnivany online dzob. Ked budes zan mat tolko, ze ta to uzivi, tak potom sed doma.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bg92
Včera o 13:55

prepac ale ano, si leniva lemra. a mas riadne stastie ze ti rodicia vobec dovolia u nich byvat zadarmo.co spravis ak ta vyhodia? aj tak nepojdes do pre teba neprijatelnej prace a budes bezdomovkyna? asi by som isla za psychologom byt tebou.

zobaka
Včera o 13:55

ja by som tiez brala HO kvoli zdravotnemu stavu, v praci mi je zle, velmi tazko odrobim 8 hodin a doma si hned musim lahnut, minule som nasla pracovnu ponuku na operatorku Vodafone home office, skus pozriet profesiu

madeincssr
Včera o 13:56

Skus najprv kompromis - najst si ciastocny uvazok niekde (v dnoch a casoch, ktore budu vyhovovat tebe aj zamestnavatelovi). Mysli aj na zdravotne/socialne/dochodkove zabezpecenie. Mozno sa v niecom najdes a rozvinies, naucis sa. Este mi napada nejake opatrovatelstvo (deti, stari ludia), ale neviem ake vzdelanie/kurzy/papiere k tomu treba.

melanta
Včera o 13:58

Takže to zhrniem:
1. Máš neperspektívnu VŠ.
2. Nemáš žiadnu prax.
3. Nemáš pracovné návyky.
4. Nič nevieš okrem ženy v domácnosti.
5. Nechce sa ti pracovať.
6. Nemáš nič našetrené.

Neviem, čo si mám o tom myslieť. Teda ak si mám o tom myslieť niečo, za čo mi nezrušia účet. Máš certifikát C1 z anglického a arabského jazyka? To by si mohla mať.

Poviem ti to takto - ak si zoberieme, že 1 pracovný deň sa rovná 8 hodinám práce, odrobím mesačne necelých 10 dní. Pričom robím z domu, prípadne cestujem za klientom na Blízky Východ, USA, severské krajiny, Nemecko, Lux. Ak robím doma, tak začínam ako sa rozhodnem, zväčša po 9:00, aj keď mám prácu idem na obed, do fitka. Ale aby som mohla robiť job, ktorý robím, som takmer 20 rokov makala od nuly až po vysoké pozície.

Neviem, či by som ti dala šancu čo len na najnižšiu administratívnu pozíciu. Nie preto, že ti chýba prax, ale pre tvoje názory a postoj. Máš 31 rokov, ale nič nevieš, nemáš prax v ničom okrem ženy v domácnosti, ale chcela by si robiť niečo, pri čom budeš absolútne slobodná. Zároveň sa čuduješ rodičom, že im vadí, že ťa v tomto veku musia živiť, lebo máš na účte nulu. Poznám veľa žien v domácnosti, Blízky východ poznám veľmi dobre, mám tam väčšinu klientov a cestujem tam 2x mesačne, takže poznám aj veľa žien v domácnosti na Blízkom východe. Sú to ale ženy rozhľadené, ktoré ak by sa dostali do tvojej situácie, tak jednoducho im hrdosť nedovolí mať takéto žvásty, dvihli by zadok a išli by pracovať. Nenechali by sa živiť rodičmi a nesnívali by o niečom, na čo nemajú nárok, lebo pre to nič neurobili.

Samozrejme, môžeš byť slobodná v práci, ak budeš podnikať. Lenže aj na to podnikanie potrebuješ niečo ovládať, lepšie ako iný, mať vstupný kapitál a hlavne ísť do podnikania s tým, že ak bude potrebné, tak ráno o 6 vstaneš.

Takže vidím u teba 3 alternatívy:
1. Nájdeš si opäť chlapa, ktorý ťa bude živiť.
2. Ostaneš doma v detskej izbe a bude z teba nímand, ktorý bude celý život nariekať.
3. Uvedomíš sa, že ak chceš niečo dosiahnuť, tak musíš vyjsť zo svojej komfortnej zóny a niečo pre to urobiť.

Ak sa rozhodneš pre tretiu možnosť, držím ti palce.

belllinka
Včera o 13:59

neverím, že toto je reálne 🙄 Ak hej, tak áno si lenivá mrcha, myslíš, že ostatným sa chce vstávať a makať každý deň v robote 8-10 hodín a chodiť vyflusnutý?? Sa spamätaj a prestaň parazitovať na rodičoch. Nájdi si robotu, hoci aj v Tescu za pokladňou, keď už nič iné nevieš a prevezmi za seba zodpovednosť. Tvoji rodičia sú už vo veku, kedy im budeš musieť ty pomáhať. Spýtaj sa otca, či ho v jeho veku ešte baví makať na stavbách. Či by tiež radšej neoodychoval doma a nevenoval sa sebe. BYť na ich mieste, vykopnem ťa v momente z domu.

really8
Včera o 14:02

Nieco sa zmenilo odkedy si tu pisala naposledy?

petronelag
Včera o 14:04

Poznám ľudí, ktorí pracovali v korporátoch na Slovensku a keď tam boli dlhšie a ovládali svoju prácu už dobre, tak mohli robiť časť z nej aj ako HO, jeden známy chodí do práce iba každý pondelok, čo mu vyhovuje, lebo je z juhu stredného Slovenska.
Treba začať pracovať, nespoliehať sa na mužov a u arabov, treba dopredu vedieť, že oni žijú trochu inak, čo máloktorej Slovenske vyhovuje.

iwesska
Včera o 14:08

Furt dokola omielas to iste,ako sa ti nechce vstavat,chodit niekam... Pritom nemas ziadnu poriadnu prax,ale ocakacas full time HO,ze sa o teba pobiju. No bez skusenosti budes tazko pisat clanky,spravovat e-shop...,pretoze na trhu je kopa skusenych a usilovnych ludi. Ty sa len lutujes a stazujes,pritom si zdrava mlada zena,ktora by mohla slusne zarabat,keby nebola rano leniva vstat a nieco pre to,aby si ten HO zasluzila. Maju pravdu rodicia,si leniva.

patus_2
Včera o 14:10

Aby si mohla žiť podľa svojich snov, najprv preto musíš niečo urobiť. Práca z domu je fajn, ale ty musíš ponúknuť niečo čo vieš robiť. Byť žena v domácnosti? No nájdi si niekoho, kto ťa bude vydržiavať, ale počítaj s tým, že keď sa mu zunuješ, tak skončíš znova pri rodičoch.
Dievča zlaté, najvyšší čas si vyhrnúť rukávy a začať makať. Nikto ťa dokončená živiť nebude ...

sisaka
Včera o 14:10

@really8 očividne nič. Asi dúfa, že jej tu niekto tú prácu snov ponúkne a všetko za ňu zabezpečí. Vlastne bude stačiť, keď jej bude len tak peniaze posielať na účet

sisa_s
Včera o 14:11

A aky je problem najst si dalsieho cudzinca a odist do jeho krajiny? 😀 lebo tu s tvojim mentalnym nastavenim nenajdes ani pracu, ani chlapa 😀

really8
Včera o 14:11

@sisaka hej no. Prvy raz som ju aj lutovala ale teraz mi pride ako leniva vyzirka.

sisa_s
Včera o 14:12

@really8 vies najst jej inu temu prosim? 😀

lindous
Včera o 14:14

“Prečo sú ľudia takí zlí” ma seriózne dorazilo 😅 byť ženou v domácnosti je úplne v poriadku, keď to vyhovuje všetkým v tej domácnosti, teda keď máš muža, ktorý je schopný rodinu finančne zabezpečiť sám a aj mu to týmto štýlom vyhovuje, keď sa tak dvaja dohodnú, je to úplne v poriadku a nikto iný tomu rozumieť nemusí… ale ty v tejto situácii nie si, hanba by ma fackovala keby som zdravá, schopná pracovať, ale žila by som zadarmo u rodičov a vyjedala im chladničku… ber uplnú pracovnú slobodu a možnosť byť sama sebe pánom ako cieľ, ale aby si ho dosiahla proste musíš niečo obetovať, niekde nabrať skúsenosti, kontakty, spraviť si meno, reálne si niečo odmakať, nabrať tie pracovne návyky… píšeš napríklad o doučovaní, poznám ľudí, ktorí spravili celé kurzy, našli dieru na trhu, odpropagovali sa, živia sa tým…keby som chcela a nabrala viac študentov, asi by som sa tiež vedela uživiť týmto spôsobom z domu, ale musela by som sa do toho zakusnut… moj ciel to nie je, ale ak tvoj hej, sprav pre to niečo, vzdelávaj sa ako to robiť lepšie, ako sa predať atď… samé ti to do náruče nepadne, len teda je to možno aj viac prace ako klasických 8 hodín denne od 9 do 17

llull
Včera o 14:16

Si lenivá a pohodlná a tvoji rodičia majú pravdu. Myslela som si, keď som začala čítať príspevok (ktorý sa nedal dočítať do konca), ze máš max tak 23rokov ale 31? Som mladšia ako ty a tvoje názory sú trápne a krátkozraké.
Tak jediná rada je aby si si našla muža, ktorý ťa bude živiť ako zlatokopku. Sorry

deti95060810
Včera o 14:16

máš tolerantných rodičov keď ťa nechajú takto doma... my sme museli robiť každé prázdniny od 16 r.
peniaze nám rodičia nikdy nezobrali, ale ako otec povedal aby ste videli ako sa ťažko zarába na chleba... v 16 r. som robila na linke kde som ukladala drevo do paliet...

cimage
Včera o 14:18

Chapem aj teba, ze nemas chut pracovat pre niekoho, ze rada by si robila len na seba. Lenze teba teraz zivia rodicia. Na ich mieste by som ti dala na vyber, bud budes platit, alebo chod. Cely zivot ta financovali, teraz ked si dostudovala a mala by si byt sebestacna, tak sa ty mas postarat o nich. Zacat mozes aj ako predavacka, je uz na tebe aka sikovna budes a kam to dotiahnes.

bosorkabb
Včera o 14:19

No ja neviem. Všade čo chceš a chceš.
Ako chceš pracovať z domu a nevstavat ráno z postele?
Môj muž robí z domu stále a vstáva o 6 ráno. A robí 8 hodín denne, niekedy viac.
Si lenivá to je fakt.
Ja už ako 18 ročná som mame prispievala lebo som tam bývalá a stravovala.
Dospej prosím ťa. Urobíš tak niečo pre seba.

ukgirls

na mieste rodicov by som ta vykopla a rob si co chces. na svoje veci mas ale by si im dala aspon tych 150 to nie.. ty ze nie ze sa nevies najst-si leniva hnida,co caka luxus na kt nema... pohni prdelou a chod makat ..alebo sa odstahuj do krajiny kde padaju pecene holuby z neba

jaroe

Kým si nájdeš prácu na HO, ktorá ťa kompletne uživí (vrátane platieb za byvanie a stravu) alebo teda muža, ktorý ti umožní byť ženou v domacnosti, by si sa teda mala zamestnať, ako veľa ostatných smrteľníkov, na tých 8 hodín denne. Čo iné chceš robiť? Normálne sa začínam báť, aby niektore z mojich detí, nemalo raz takýto prístup ako ty. Až mi zle prišlo pri tej predstave. Tvojim rodičom určite nevadí to, že nechceš robiť 8 hodín denne, že chceš žiť a pracovať slobodne, ale to, že sa vo svojom veku (a predpokladám vo fyzickom aj psychickom zdraví) nevieš uživiť.

klara546
Včera o 14:33

Na tvojom mieste by som išla niekam do zahraničia. Doma nič nevysedis,ani muža si tu nenájdeš. Snáď nečakás, že bude ísť náhodou okolo a zaklope ti na dvere. Ak sa chceš mať dobre, musíš sa dobre vydať🙂

petronelag
Včera o 14:39

@jaroe Rodičia majú obavy, ako bude žiť keď oni budú dôchodcovia lebo tu už nebudú, lebo takto sa žiť nedá, nezarobiť si po tridsiatke ani na seba.

tramtada31
Včera o 14:40

Podľa mna máš depresiu, alebo iné psychické ochorenie a za svoj stav “mimo reality” nemozes. Mali sme to v rodine hneď 3x, všetky tri prípady skončili zle. Vyhľadaj pomoc čím skôr.

autor
Včera o 14:42

ste sa tu do mna obuli, ale ine som ani necakala, moc realnych komentov tu nie je,len ma urazate, tak ako aj rodicia.
nikde entrvdim, ze sa nehanbim, svedomie mam, a trapi ma, ze otec sa stara o nas s mamou, ale mama tiez nepracovala roky rokuce, kde tu cosi robila,ale malinko.
je to asi zvyk z domu, co som obkukala.

chcem zit ako zeny v arabskych krajinach, paci sa mi ich kultura a vsetko.
dalsia vec, nikde netvrdim, ze nechcem pracovat, ja chcem,ale chcem byt sama sebe panou, a ano mam c1 z anglictiny uz, a tiez viem arabsky, a viem aj nemecky, ale nie c1.

rodicia maju pravdu v tom, ze otec ma financne podporoval na vs, a tiez najomne neplatim teraz, ale platievam stravu a tak niekedy nakup tak myslim.

ale ja NEMAM z coho prispievat na byt, v ktorom byvame.

tiez som robila pracu online, ktora ma bavila, vsetko som odovzdavala na cas, mam co ponuknut azmestnavatelovi,ale nic famozne, proste viem robit s pc, administrativa, anglictina, klasika, to teraz vie vacsina mladych.
nemam ale zaujem pracovat 8 hodin, staci mi 4 hodiny denne doma za pc, to zvladnem, ak budem doma robit, a zarobim si normalne, mozem stavat aj o 7 rano, to mi nevadi, ale nechcem chodit nikde do práce, ubija ma take pomyslenie.

arabskeho manzela uz nechcem, dakujem neprosim. zazila som, stacilo. araba uz nie. a slovaci chcu,aby zena robila.

ja chcem byt ale zena v domacnosti, velmi p otom tuzim. mam take nastavenie. nemozem asi za to.

@tramtada31 ano, moze byt, aj to, ze je to pripad pre psychologa, aj tam som uz bola, rozpravali sme sa vela o tom.

melanta
Včera o 14:43

@really8
@iwesska čiže ide už o známu tému? Buď mi jej predchádzajúce diskusie unikli, alebo mám výpadok. Ale z toho potom plynie, že autorka je zúfalý nímand. Celkom si neviem predstaviť, čo raz bude robiť na dôchodku, keď už nebude pre chlapov zaujímavá na vydržiavanie a nebude mať ani dôchodok na normálne živobytie.

autor
Včera o 14:44

ale pracu z domu si hladam sustavne- to musim dodat na svoju obranu, uz par rokov, ale ziadnu neakceptuju zamestnavatelia, nic. Ved rodicia vidia, ze zarabam si prilezitostne na svoje vylohy, ostatne neviem ale ako dosiahnut.

ked som zila v tej cudzine, 200e bolo aj dost na vylohy tam. tu to nestaci.

@really8 nepisala som tu predtym. mylis sa. alebo si to nepamatam.