Chcem pracovať ako pedagogický asistent

martinals
23. okt 2020

Ahoj žienky,rada by som pracovala ako pedagogický asistent (1.st ZŠ) no mám strednú školu s maturitou v inom odbore (strojníckom). Je možné si doplniť vzdelanie, aby som mohla túto profesiu robiť ak áno aké, poprípade existuje rekvalifikačny kurz? Hľadala som na nete ale nič som nenašla. Ďakujem za rady

habrunkaslavena
23. okt 2020

ahoj robím pred. asistenta, ale mám strednu pedagogickú aj VŠ pedagogic. zamerania. Potrebuješ si urobiť doplňujúce predagogické štúdium, pozri na nete

sorciera24
23. okt 2020

dps ti nestaci, to je len pre tych, co uz maju nejaku VŠ, musis mat bud strednu pedagogicku (da sa dialkovo 2rocne dorobit) alebo VS pedagogo. zamerania Bc.

kacena4
23. okt 2020

ahojko presne ako pise sorciera24 staci ti ist na strednu pedagogicku "nadstavbu" napr. učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo je 2r. a popri tom sa skus prihlasit na asistenta ci ta vedia vziat aj pocas skoly niekedy pocas 2r. ta mozu vziat s tym, ze do isteho casu musis ukoncit skolu (neviem ci to este plati a inspekcia to akceptuje 🙂 ) a tiez si mozes robit medzitym rozne rekvalifikacne kurzy z oblasti asistencie napr. https://www.i-psychologia.sk/category-500.php hladaj tu dobre su od mirabilis ak este robia odporucam absolvovala som viacere + webinare od https://www.raabe.sk/vzdelavanie-pedagogov najdes tam aj aktualne kde sa da prihlasit na nove co len budu prebiehat

martinals
autor
23. okt 2020

Ďakujem baby za poradenie,pomohli ste sa mi v tom zorientovať. Popozerám teda nadstavbové štúdium na pedagogickej strednej a nejaký ten kurz k tomu 😉

lubkavargova1
23. okt 2020

Inak ak chces kurzy, tak jedine certifikovane, lebo inak ti to bude figu platne. Musis si spravit nadstavbove studium pedagogiky, inymi slovami "vecernu skolu" a az tak mozes fungovat ako asistent ucitela. A aj tak budes dlho ako nekvalifikovana, lebo velmi vela skol/skolky proste kurzy uz neakceptuje. Dostanes do zmluvy podmienku,ze ta prijimaju ako nekvalifikovanu a do 2 rokov musis zacat studovat a od zacatia studia do 4 rokov aj ukoncit a ziskat kvalifikaciu.

rika1968
24. jan 2022

@martinals Ahoj. Chcela by som sa spýtať, či si si našla nejakú vhodnú školu v pedagogickom odbore. Tiež ma zaujima robiť s deťmi, stále som chcela byť učiteľkou, ale ma lekárka nepustila na ten odbor. Síce už mám svoj vek ale ako asistentka, alebo v škôlke by som stále rada pracovala. Mám strednú ekonomickú školu a momentálne nezamestnaná, takže na štúdium by som mala čas. Ak ťa môžem poprosiť, napísať mi ako si sa nakoniec rozhodla. Vopred ďakujem.

martinals
autor
24. jan 2022

@rika1968 Ahoj podala som si prihlášku na spgš do Levoče, pomaturitné štúdium. Mohla by som robiť uč v škôlke a vychovávatelku v školskom klube (družine). Skúšky som urobila ale pre nedostatok miesta ma nevzali, hlásilo sa ich veľmi veľa cez 300 myslím a brali 60 ☹️. Co sa týka asistenta pýtala som sa a bolo mi povedané, že musím mať VŠ a urobiť si ped. minimum. Takže tak 🙂

rika1968
24. jan 2022

@martinals Ja som tiež hľadala na internete a nepodarilo sa mi nájsť žiadnu nadstavbovú. Kurzy sú, ale podľa mojich informácií to stačí. Tam v Levoči musíš vyštudovať štyri roky?
A ďakujem za info.

martinals
autor
24. jan 2022

@rika1968 je to na dva roky (externe) a štúdium sa ukončí maturitou. Ps môžeš mi dať info o tých kurzoch, prosím 🙂

rika1968
25. jan 2022

@martinals Hľadala som celý večer ten kurz. Bolo to v Košiciach, teraz mi už ukazuje, že tam potrebujú vysokoškolské vzdelanie . Ja sa ešte spýtam známych, ktorý pracujú v škole, oni by vedeli povedať presnejšie, aké podmienky majú. Napíšem vám ak niečo zistím.Pekný deň.

martinals
autor
25. jan 2022

@rika1968 super ďakujem 👍