Chcem ísť do práce

14. apr 2022

Ahojte, kym som otehotnela som pracovala no kvôli tehotenstvu som musela ist na PN a som doma az doteraz, čo už budú o chvílu 3 roky. Syn mal 2 roky a ja uz mam potrebu isť do práce. Hovorila som o tom priatelovi, že by som dala malého do jasiel kym ho nezoberú do školky a išla by som robiť, no on tým nadšený neni a nepáči sa mu to. Ale ja chcem, aj koli financiám pretože to je každy mesiac od vyplaty k vyplate a ja takto žiť nechcem. Išli by ste späť do práce aj keď s tým vaša polovička nesúhlasí?

pribinak
14. apr 2022

Áno. To nie je dobre žiť od výplaty do výplaty. Len sa musíte dohodnúť že ako sa budete striedať pri chorom dieťati, lebo v jasliach určite syn nachytá nejaké infekty

melanta
14. apr 2022

Veď nech ostane s malým doma on? Keď nesúhlasí s jaslami? Nikde nie je predpísané, že žena musí byť doma s dieťaťom do 3 rokov. On je rovnako rodič ako ty. Takže áno, ja by som išla. Ale rozprávala by som sa s ním o tom. Navyše, môžete využiť ešte aj materskú otca dieťaťa.

zmrzlinka2021
14. apr 2022

Priateľ môže ísť na materskú. A akože sorry, do tohto sa ti bude starať, ale to, že si len jeho priateľka, to ho už netrápi.

tulipanicek
14. apr 2022

Ak sa to partnerovi nepáči, môže ísť na pól roka na materskú on.

melanta
14. apr 2022

A ešte jedna vec. Okrem toho, že chápem, že ti chýba aj ten svet mimo dieťaťa. Ak žijete od výplaty k výplate, prečo neurobí niečo, aby doniesol domov viac peňazí, keď nechce, aby si do práce išla aj ty. Ja by som od výplaty k výplate žiť nechcela.

sandri
14. apr 2022

Ja tomuto nerozumiem, ze si dospele zeny pytaju od muza povolenie ist do prace. Jednoducho mu oznam svoje rozhodnutie, dohodni sa s nim na tom, ako budete mat rezim a hotovo. Moj muz mi raz skusil povedat, ze si nepraje, aby som sa vratila do prace a hned som ho zrusila. Co je chlap tvoj porucnik? Ved si dospela, svojpravna zena. Najdi jasle, pories pracu a nasledne mu oznam stav veci. Ak sa mu to nepaci, moze zostat doma on.

martinkatinka
14. apr 2022

Ak ty mu hovoris, ze si neprajes, aby chodil na pivo alebo trebars sportovat, tak ste si kvit a mate urcene jasne pravidla.

elizabet173
14. apr 2022

Aky ma priatel dovod? Zda sa mu vase dieta este male? Ci je iba pre neho pohodlnejsie, ked si doma a o dieta a domacnost sa staras ty? Obava sa, ze bude musiet prilozit ruku k dielu aj on? Ano, isla by som do prace, dieta ma dva roky, nie sedem mesiacov. Pripomen mu, ze v zahranici byt doma tri roky takmer neexistuje a ze skratka nezarobi tolko, avy si si mohla dovolit byt doma.

elizabet173
14. apr 2022
lavinis
14. apr 2022

Ano, isla

heln
14. apr 2022

ahoj, som v podobnej situacii, maly bude mat 2 roky a mam moznost sa vratit skor do prace, ani som o tom neuvazovala, jasne ze nastupim.....
elektrinu nam navysili, cakam na vyuctovanie plynu, v obchodoch potraviny zdrazuju kazdy den a niektore mesiace mame na tesno aby sme vysli s peniazmi na bezne vydaje a potraviny, manzel niektore mesiace zarobi viac, niektore menej, ale momentalne si nic mimoriadne nemozeme dovolit, oznamila som mu, ze pojdem do prace a on na to nepovedal nic, lebo dobre vie ako na tom sme.
rada by som s malym sedela doma na rd, ale to si uz jednoducho nemozem dovolit.

mogaa
14. apr 2022

tak ak s tým partner vyslovene nesúhlasí budú z toho len hádky....dať dieťa do jasiel je síce fajn, ale...väčšina detí býva po nástupe často chorá, deti sa stretávajú s novými vírusmi a všetko sa na ne hneď nalepí...nehovoriac o tom že dieťa nemusí byť na jasle pripravené...je to vždy individuálne...treba sa s partnerom dohodnúť, či tam dieťa nedať na "skúšku", vždy sa vieš vrátiť na RD..ale je potrebná aj jeho pomoc, či už zaniesť dieťa do škôlky, vyzdvihnúť ho keď zavolajú že má teplotu, prestriedanie na OČR lebo zamestnávateľ ti zrejme nebude tolerovať časté OCR....takže ano mal by s tý súhlasť keďže sa to bude týkať aj jeho, bude potrebné aby sa viac zapájal či vyzdvihnutie dieťaťa, či nákup....

7lenka11
14. apr 2022

Išla by som. Nech si partner vyskúša žiť tri roky medzi štyrmi stenami, pieskoviskami a v detskom svete. Až potom pochopí tvoju túžbu po návrate do práce.. Navyše, financie sa vždy zídu, preto nechápem mužov, ktorým vadí, že sa žena chce vrátiť do práce. Veď aj pre mentálne zdravie je vhodné zmeniť prostredie...

babydesire
14. apr 2022

Ano,,vsak sa stym zmieri neboj,,to prehrmi

sparrows
14. apr 2022

Išla by som.. ak nesúhlasí, povedz mu, že to znie ako jeho problém, nie tvoj. Je to tvoj život a tvoje rozhodnutie 😂