Ahojte baby. Chcela by som sa spýtať. Pracujem v zmrzlinarni a chcela by som dať výpoveď. Mám ešte skúšobnú dobu. Keďže v zmrzlinarni mam skúšobnú dobu 6 mesiacov. A ako je to s tým ked chcem dať výpoveď. Musím po podaní výpovede ešte odpracovať mesiac alebo dva aby som mohla odísť alebo môžem hneď? Ďakujem za odpoveď.
@simona2001 6 mesiacov skusobna doba?!? A to podla ktoreho Zakonnika prace? V zasade je to ale jedno,lebo v skusobnej dobe,ked dnes podas vypoved,tak zajtra uz nemusis chodit do prace. V preklade - zo dna na den bez udania dovodu mozes odist.
@simona2001 precitaj si dobre zmluvu, ktoru si podpisala, inak ti nevieme dobre poradit, v skusobnej dobe mozes odist zo dna na den, neviaze ta vypovedna doba, alebo sa daj na PN ak mas nahodou zdravotne tazkosti a nasledne das adios zmrzlinarni.Ty vies najlepsie dovody preco s tym chces skoncit.
Áno, 6 mesiacov skúšobná býva. Aj ja som mala úplne u iného zamestnávateľa 6 mesačnú.
Skúšobná doba môže byť dohodnutá maximálne na dobu 3 mesiacov. Pri vedúcich zamestnancoch je to až 6 mesačná skúšobná doba. Podľa ustálenej judikatúry, v prípade, ak zamestnávateľ dohodne so zamestnancom dlhšiu skúšobnú dobu, ako sú 3, resp. 6 mesiacov, nepôjde o neplatnú skúšobnú dobu. V taktom prípade sa má za to, že skúšobná doba je 3 mesiace (a pri vedúcich zamestnancoch 6 mesiacov) a neplatný je len časový úsek, ktorý presahuje zákonom stanovenú hranicu. Podobne sa bude posudzovať skúšobná doba aj v prípade, ak jej dĺžka nie je dohodnutá.
https://ficek.sk/najcastejsie-otazky-o-skusobne...
Ďakujem baby. Pomohli ste mi
@simona2001 skúšobná doba býva na 3mesiace. Nemáš náhodou dobu určitú? Pokiaľ si v skúšobnej, tak môžeš odísť hneď.